Oscar Ohene Asante

Overlege og ØNH-spesialist

Behandlingsområder

Søvn Øre-nese-hals


Dr Asante har embetseksamen fra Royal College of Surgeons i Irland. Før oppstart i spesialistutdanning i ØNH, arbeidet han som akuttmedisinsk lege, ortopedkirurgi, gastrokirurgi samt med idrettsmedisin. Nå kombinerer han ØNH spesialiteten med idrettsmedisin og er i tillegg lege for TV 2 Sporty.

ØNH spesialiseringen begynte han med på Royal Victoria Eye and Ear Hospital i Irland. Her jobbet han i nesten 2 år. Deretter fortsatte spesialiseringen ved Haukeland Universitetssykehus fra 2008 til 2010 og deretter har han jobbet ved Akershus universitetssykehus.

Hovedfokuset innen ØNH faget er øre sykdommer som hørsel, ytre, mellomøre og indre øre sykdommer. Øresus, søvnapne og balanse systemet inkludert svimmelhet, noe som han har jobbet mye med både ved Haukeland Universitetssykehus Nasjonal kompetansesenter for svimmelhet, og ved Royal Victoria Eye and Ear Hospital. 

Oscar Ohene Asante tar i mot pasienter med både akutte og kroniske øre, nese, hals sykdommer. Han vurderer og behandler alle typer ØNH sykdommer.

Allergi og øvre luftveisproblemer er områder jeg liker å utrede og behandle. Allergihyposensibilisering  er et område som jeg har jobbet mye med de siste årene ved Aleris.

For meg er det viktig at alle pasienter føler tillit fra første stund. Jeg legger vekt på å gi forståelig og grundig informasjon til pasientene, samt en god oppfølging. Det er viktig for meg at pasientene føler seg i trygge og i kompetente hender. 

Til toppen av siden