Skip to Content

Idrettsmedisin

Spesialister på idrettsskader og -plager

Våre spesialister i idrettsmedisin tilbyr både utredning og behandling for flere tilstander knyttet til en aktiv livsstil. En viktig del av idrettsmedisin er å forebygge skader og sykdommer.

Toppidrett kan føre til at kroppen presses mot og over tålegrensen. Da kan en spesialist i idrettsmedisin hjelpe til med forebygging eller behandling av eventuelle skader.

 

Erfaring fra toppidrettsmiljøer i Norge

Flere av våre kirurger og leger har jobbet tett med ulike idrettmiljøer i Norge. De har utredet og behandlet toppidrettsprofiler fra fotballmiljøer samt alpint, håndball og lignende idretter hvor knær og andre ledd blir utfordret til det ekstreme. De har hjulpet noen av våre største idrettsprofiler tilbake til en aktiv hverdag. Hos oss er du i de beste hender!

Hos Aleris kan du også få time til ulike røntgenundersøkelser, så raskt som på dagen. Vi har røntgenavdelinger over hele landet.

Aleris har i tillegg et samarbeid med NEMUS som tilbyr konservativ behandling (kiropraktikk og fysioterapi) og Olympiatoppen.

 

Agnar Tegnander

Spesialist i ortopedi og idrettslege

Dr. Tegnander har bred erfaring innen idrettsmedisin og har i mange år vært lege for ulike landslag tilknyttet Norges Fotballforbund, og har også vært lege under Olympiske Leker.

Les mer om dr. Agnar Tegnander her >

Arne Kristian Aune

Spesialist innen artroskopisk kirurgi og idrettsskader

Dr. Aune er engasjert innen toppidretten og var blant annet lege for alpinlandslaget i 10 år. Han har spisskompetanse på knekirurgi (inkludert korsbånd og proteser), hofteproteser og skulderkirurgi.

Les mer om dr. Arne Kristian Aune her >

Mads Anders Oksum

Spesialisert seg på avanserte idrettsskader og større bruddskader

Dr. Oksum var lege for U21 og U23 landslag i fotball i perioden 2011-2015, og har siden 2010 vært konsulent for Norges Fotballforbund. Han utfører de fleste inngrep som er knyttet til idrettsskader

Her kan du lese mer om dr. Mads A. Oksum >

Mette Andersen

Spesialist i ortopedisk kirurgi og idrettslege NIMF

Dr. Andersen har bred erfaring innen behandling av idrettsskader og har blant annet vært var lege for Røa i toppserien for kvinnefotball i flere år. Hun fokuserer mest på artroskopisk kirurgi i ankel og kne og idrettsskader, men gjør også operasjoner i skulder, hånd og fot.

Her kan du lese mer om dr. Mette Andersen >Hjertesjekk for idrettsutøvere og mosjonister

Sjekker hjertet til idrettsutøvere

Er du konkurranseidrettsutøver eller trener hardt, kan hjerteutredning være viktig for å finne ut om du er i risikosonen for hjerte- og karsykdommer.

Les mer >

- Operasjonen måtte gjøres med én gang, vi kunne ikke vente i helsekø

- Operasjonen måtte gjøres med engang, vi kunne ikke vente i helsekø

- Helsekøen var altfor lang. Hadde vi ventet på den hadde Kasper måtte legge hele langrennskarrieren på hylla.

Les mer >

Hjertespesialist: – Disse symptomene må du være obs på om du trener mye

Hjertespesialist: – Disse symptomene må du være obs på om du trener mye

Her er rådene fra hjertelegen til deg som har en aktiv hverdag.

Les mer >

"Idrettsortopeden" Arne Kristian Aune: Fikser knær, hofter og skuldre for gullmedaljevinnere og mosjonister

"Idrettsortopeden" Arne Kristian Aune

Dr. Aune har bred ortopedisk erfaring innen artroskopisk kirurgi. I tillegg til å være spesialist i ortopedi, har han idrettsmedisinsk bakgrunn.

Les mer >

dame med brystsmerter.

Hjertehelse og trening

Er det farlig for hjertet vårt om vi begynner å trene hardt? Bør nybegynneren eller den topptrente være mest oppmerksom?

Les mer >

Slik beskytter du knærne dine når du løper

Slik beskytter du knærne dine når du løper

Selv om alle har godt av å trenes, kan løping føre til skader og slitasje hvis du ikke passer på – og knærne dine er spesielt utsatt.

Les mer >Back to top