Skip to Content

Pigmentflekker

Hyperpigmentering/pigmentflekker er en vanlig hudlidelse, og vises som brune flekker i huden. Det er ikke farlig, men noen ønsker å behandle det av kosmetiske årsaker.

Det finnes ulike typer pigmentflekker; melasma, solar lentigo (leverflekker) og seboreisk keratose (talgvorter) er blant de vanligste.

Melasma er en vanlig lidelse særlig hos kvinner. Den er karakteristisk ved at pigmentforandringene er symmetriske, ofte lokalisert på kinn, hake, overleppe og panne. Vi ser ofte slike forandringer under graviditet, da kalles tilstanden chloasma. Leverflekker og talgvorter er vanlig i huden hos eldre, men man kan også få det tidligere. Som oftest dukker disse opp i ansiktet, på hendene og på overkroppen.

Årsak til pigmentforandringer er sammensatt, men faktorer som gjerne spiller inn er sollys, hormonelle forandringer, p-piller, samt betennelse.

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Nesttun (Bergen), tlf: 55 11 80 80
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Ålesund, tlf: 70 10 00 10
Kristiansand, tlf: 38 04 99 20
Bodø, tlf: 75 80 19 10

Behandling pigmentflekker

Vi har flere forskjellige metoder som kan behandle pigmentering. De kan brukes allene eller i kombinasjon for å oppnå ønsket resultat. Din behandler vil anbefale en behandlingsplan som er tilpasset din hud. 

Mesoterapi:

Med Mesoterapi er ulike ingredienser satt sammen for å effektivt behandle pigment. I tillegg bruker vi vitaminer og antioxidanter, som er med på å bremse og forebygge videre pigmenteringer. Ved denne behandlingen er det lite eller ingen nedetid, og du kan gå rett tilbake til jobb.

Dermapen:

Dermapen er en avansert form for microneedling, som er hudforbedrende behandling helt uten kirurgi. Dette er en behandling med dokumentert god effekt mot hyperpigmentering.

Hudprogram:

Kosmetisk sykepleier vil vurdere grad av pigmentering og anbefale et medisinsk behandlingsprogram tilpasset din hud. Under behandlingen får du tett oppfølging av din behandler.  For at resultatet skal vedvare er vedlikeholdsprogram og solkrem viktig. Gravide og ammende kan ikke behandles.

Laserbehandling:

Laser kan være et alternativ, eventuelt en supplerende behandling, på avgrensede pigmenterte områder. Denne behandlingen er best egnet for personer med lysere hudtone. Det kreves fra 2 – 4 behandlinger for optimalt resultat. Like etter behandling vil det pigmenterte området komme mer tydelig frem, og en skorpe vil oppstå før pigmentering forsvinner helt eller delvis.  Birgitte Sandvik

Birgitte Sandvik

Kosmetisk sykepleier

Kristiansand

Jurate Dremaite

Jurate Dremaite

Kosmetisk sykepleier

Oslo

Karianne Wiik

Karianne Wiik

Kosmetisk sykepleier

Bergen

Carina Stensland

Carina Stensland

Kosmetisk sykepleier

Bodø

Petra Eckmann

Petra Eckmann

Kosmetisk sykepleier

Strømmen

Sissel Nesje

Sissel Nesje

Kosmetisk sykepleier

Ålesund


Slik reduserer du risikoen for pigmentflekker

Våren og sommeren er tiden da vi ønsker å være den aller flotteste utgaven av oss selv. Det er deilig når solen titter frem, men er du opptatt av en sunn og frisk hud bør du nyte solen med forsiktighet for å unngå pigmentflekker. Her får du tips for en sunn og flott hud til sommeren!

Les mer >

Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantasjon er noe som blir mer og mer etterspurt. Her kan vi bruke eget fett til å forme, fremheve og forsterke ulike deler av ansiktet.

Les mer >

Solskadet hud

Sommeren i Norge er kort, og mange ivrer etter å få en frisk og fin brunfarge, og oppholder seg i solen så mye som mulig. Solen gjør oss godt, men pass på å beskytte huden så du unngår solskader. Våre erfarne hudleger og kosmetiske sykepleiere hjelpe deg med å finne riktig behandling for akkurat din hud.

Les mer >


Back to top