Skip to Content
Kirurg opererer

Generell kirurg

Du trenger ikke henvisning

Våre kirurger opererer en rekke tilstander, slik som fettkuler, brokk og inngrodde negler. Svært korte venetider – og du trenger ikke henvisning. Ved noen av våre sykehus har vi offentlig avtale, og du som pasient betaler derfor kun egenandel.

Våre kirurger opererer en rekke tilstander, slik som fettkuler, brokk og åreknuter. Ved noen av våre sykehus har vi offentlig avtale.

Fjerne åreknuter

Karkirurgi

Åreknuter er utvidede og slyngende blodårer som ligger rett under hudoverflaten. Aleris kan fjerne åreknuter skånsomt og effektivt.

Inngrodd tånegl

Operasjon i lokalbedøvelse

Inngrodd tånegl betyr at neglen på stortåen vokser eller gror inn i huden ved siden av neglen.

Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig, men mange opplever dette som skjemmende. Vi tilbyr trygg og effektiv behandling.

Analfissur

Vi tilbyr effektiv behandling

Analfissur er sprekkdannelse i huden rundt endetarmsåpningen som gjør det smertefullt å gå på do.

Pilonidalcyster

Sakralcyster

Pilonidalcyste er en langvarig infeksjon av huden og underhuden over korsbenet i den øvre delen av kløften mellom rumpeballene.

For noen vaksiner trengs det en oppfriskningsdose eller flere for å forlenge beskyttelsen. Andre vaksiner må man fylle på hvert 10 år eller andre intervaller. Spesielt viktig er det at vi som voksne beskytter oss og andre mot polio, difteri, stivkrampe og kikhoste.

Ferdes du mye i skog og mark, eller bor du/har du hytte i kystnære strøk hvor det er mye flått? Da kan det være lurt å ta vaksine mot skogflåttencefalitt (TBE).

Difteri

Påfyll av vaksiner

Ungdom og voksne trenger alle påfyll av vaksiner.

Vaksinen mot pneumokokkinfeksjon anbefales til kronisk lungesyke eller personer med nedsatt immunforsvar og miltopererte.

For noen vaksiner trengs det en oppfriskningsdose eller flere for å forlenge beskyttelsen. Andre vaksiner må man fylle på hvert 10 år eller andre intervaller. Spesielt viktig er det at vi som voksne beskytter oss og andre mot polio, difteri, stivkrampe og kikhoste.

Dette er en vaksine enkelte grupper anbefales å ta hvert år, fortrinnsvis på starten av influensasesongen, dvs. i perioden september til november.

I disse dager er det påvist tilfeller av kusma hos flere pasienter i Bergen og Trondheim. Ved slike utbrudd anbefaler Folkehelseinstituttet vaksine til personer som ikke tidligere har fått denne vaksinen.

Ikke alle vaksinene du får som barn, gir beskyttelse livet ut. Folkehelseinstituttet anbefaler derfor at voksne tar vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio omtrent hvert tiende år.

I dag anbefaler Folkehelseinstituttet ungdom i alderen 16–19 år å vurdere å vaksinere seg mot meningokokksykdom – smittsom hjernehinnebetennelse. I tillegg til ungdom, kan meningokokk B-vaksinen også være aktuell ved lengre opphold i land med høy forekomst av meningokokker.

Vaksinen mot meslinger, kusma og røde hunder er kjent under navnet MMR-vaksine.

HPV-vaksine

Få HPV- vaksinen hos Aleris

Humant papillomavirus, gjerne forkortet HPV, kan i noen tilfeller gi celleforandringer som over tid kan utvikle seg til kreft i livmorhalsen.

R-test

Utvidet tilbud i Bergen

Langtidsregistrering av hjerterytme, fra 1-4 uker

Gynekologisk kirurg

Kort ventetid for operasjon

Ved flere av våre avdelinger tilbyr vi gynekologisk kirurgi i tillegg til ordinære konsultasjoner. Våre kirurger opererer blant annet kvinner med inkontinensplager, fødselsskader, cyster og endometriose.


Her får du utført denne tjenesten

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

22 54 10 00

Aleris Sykehus Colosseum Stavanger

Lagårdsveien 91, 2. etg.
4010 Stavanger

51 91 19 60

Aleris Sykehus Nesttun

Nesttunveien 90 B
5221 Nesttun

55 11 80 80

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim

Innherredsveien 7D, 4. etg. Inngang fra Kirkegata
7014 Trondheim

73 87 20 00


Andri Konradsson Kirurg

Stavanger

Les mer
Bjørn Østby Generell kirurg

Oslo

Les mer
Trond Dyngeland Generell kirurg

Oslo

Les mer

Back to top