Skip to Content

Hudforbedring med laser

Behandling med CO2-laser gir en fornyelse av det øverste hudlaget og har en viss oppstrammende effekt av bindevevet. Huden vil få en jevnere hudfarge og behandlingen kan forminske porestørrelsen og redusere alderspigmentering, rynker og aknearr i huden.

Konsultasjon med plastikkirurg er gratis og uforpliktende.

Last ned pasientinformasjonsskriv som PDF

 

Hvem egner seg for behandling med CO2- laser?

konsultasjon ansiktMed alderen kan huden miste noe av spensten og gløden, virke litt livløs og ha en ujevn hudfarge. Det oppstår rynker i huden og disse kan særlig bli markante rundt øynene og overleppe. Mange opplever å få lysebrune flekker i ansiktet (alderspigmentering) som kan oppleves som fremtredende og sjenerende.

Behandling med CO2-laser gir en fornyelse av det øverste hudlaget og har en viss oppstrammende effekt av bindevevet. Huden vil få en jevnere hudfarge og behandlingen kan forminske porestørrelsen og redusere alderspigmentering, rynker og aknearr i huden.

Holdbarheten av resultatet

Etter en laserbehandling skal man unngå direkte soleksponering og man må benytte dagkrem med minimum solfaktor 30. Det er anbefalt at huden pleies regelmessig. Den naturlige aldringsprosessen fortsetter og resultatet vil forandres over tid. Det er individuelt hvordan kroppen eldes og hvordan dette påvikrer huden. Det er kjent at arvelige faktorer, forandring i vekt samt røyking påvirker aldringsprosessen.
Vi anbefaler ofte å utføre en vedlikeholdsbehandling etter en viss tid for å få et godt resultat på lengre sikt.

Forundersøkelse og forberedelse av huden

Før beslutningen om en laserbehandling tas kommer du til en uforpliktende konsultasjon hos en plastikkirurg. Du får fortelle om hvilke ønsker du har, og plastikkirurgen forklarer hvilket resultat det er rimelig å forvente. Du blir også informert om behandlingen, hvilken bedøvelse som gis, det postoperative forløpet og mulige bivirkninger og komplikasjoner. 

Du og kirurgen avtaler på konsultasjonen om det er nødvendig med en forbehandling av huden med Vitamin-A syre i en 6 ukers periode før CO2-laserbehandlingen. Fordelen med en forbehandling er at huden tåler laserbehandlingen bedre.

Laserbehandlingen må utsettes om du har en aktiv herpes eller pågående infeksjon i ansiktet, herunder akneutbrudd. Du skal ikke ha benyttet medikament som benyttes til behandling av alvorlig eller langvarig kviser/akne det siste året før laserbehandlingen finner sted.

Jeg ønsker gratis konsultasjon!

Om selve laserbehandlingen

Behandlingen utføres med en Ultrapulset CO2-laser som er den mest utprøvde laseren på markedet. Behandlingen foregår i full bedøvelse/narkose. Lengden på behandlingen er avhengig av området som behandles. Selve behandlingen er en kontrollert sliping av det øverste laget av overhuden. Bindevevet i underhuden stimuleres til gjenoppbygging av nye elastiske fibre.

Når behandlingen er avsluttet blir du kjørt tilbake på oppvåkningsavdelingen. Du observeres av sykepleier inntil du er tilstrekkelig våken og velbefinnende. Det er påført vaselin på områdene som er behandlet. Plastikkirurgen vil se til deg og informere om det er spesielle forholdsregler du skal ta etter behandlingen.

Behandlingen utføres dagkirurgisk. Det vil si at du normalt blir utskrevet fra sykehuset 2 timer etter behandlingen ferdig. Du får med deg informasjonsskriv med aktuelle telefonnumre til Aleris og kirurgen som har behandlet deg.

Gjør det vondt?

Huden oppleves varm og solbrent, men det er vanligvis ikke forbundet med sterke smerter. Du vil føle bedring med moderat smertestillende og kjøling.

Her finner du priser for plastisk kirurgi

Jeg ønsker gratis konsultasjon!


Hvor kan jeg få utført CO2-laserbehandling?

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf. Sykehus 22 54 10 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43

Aleris Sykehus Colosseum-Nobel

Sørkedalsveien 10 B
0369 Oslo

Tlf. 23 19 50 50


Frode Amland Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Hilde Bugge Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Kenneth Chiu Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Tyge Tindholdt Plastikkirurg

Oslo

Les mer


Øyelokkoperasjon

Tunge øyelokk eller poser under øynene?

Våre kirurger opererer både øvre og nedre øyelokk, enten ved bruk av kirurgi eller laser.

Ansiktsløft

Facelift

Mange opplever at de ser eldre ut enn de føler seg. Et ansiktsløft, eller "facelift", kan gjøre ansiktet flere år yngre.

Rynkebehandling

Injeksjonsbehandling

Vi behandler fine linjer og rynker med effektive metoder. Skreddersydd behandling til din hud!

Filler

Glatter ut rynker, fremhever konturer

En filler er en gelé som injiseres i huden i små mengder for å gjenopprette struktur og fylde i huden eller leppene.

Ansikt

Fokus på et naturlig resultat

Våre kirurger ønsker ikke at det skal synes at du har blitt operert. Et naturlig resultat er definisjonen på en vellykket behandling.

Neseoperasjon

Neseplastikk

En nesekorreksjon kan bidra til en nese som harmonerer bedre med resten av ansiktet.

Back to top