Skip to Content

Ansiktsløft

Med årene kommer rynker i ansiktet, furer i munnvikene og løs hud på halsen eller langs kjevepartiet. Mange opplever at de ser eldre ut enn de føler seg. Et ansiktsløft, eller "facelift", kan gjøre ansiktet flere år yngre.

Ved ansiktsløft strammes huden i ansiktet og på halsen. Rynker blir glattet ut og overskuddshud fjernet. Ansiktsløft gir spesielt god effekt på kjeve- og hakeparti.

Hvem er egnet for ansiktsløft?

De fleste som kommer til oss for å foreta et ansiktsløft er mellom 45 og 60 år. Aldringsprosessen er ulik hos det enkelte individ, så når i livet "behovet" for en slik operasjon oppstår vil variere fra person til person. Et ansiktsløft vil ikke drastisk endre utseendet ditt, men vil virke foryngende. Vi har dyktige kirurger som alltid vektlegger et så naturlig resultat som mulig. 

Et ansiktsløft gjør ikke at hudens naturlige aldringsprosess stopper opp, så hos mange vil det oppstå behov for å gjøre et nytt ingrep etter 10-15 år.

Eventuelt kan ansiktsløft kombineres med øyelokksplastikk.

 

Ansiktsløft: Ingers erfaringer før og etter operasjon

Inger hadde gått ned mye i vekt, noe som førte til en del overskuddshud i ansiktet. Hun valgte derfor å få utført et ansiktsløft ved Aleris i Drammen. 

- Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, og resultatet ser helt naturlig ut. Det er ikke stramt og jeg ser ikke unaturlig ung ut. Det ble helt fantastisk egentlig!

Her kan du lese hele historien til Inger. 

Jeg ønsker gratis konsultasjon!

 

Slik foregår et ansiktsløft

Før operasjonen

Før inngrepet får du møte til en konsultasjon hos kirurgen der du kan stille spørsmål og få informasjon om operasjonen. Du får tilsendt brev med operasjonstidspunkt, informasjonsskriv og resept på antibiotika og smertestillende medisiner. 

Operasjonen

På operasjonsdagen får du snakke med anestesilege og kirurg. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse og sedasjon og tar ca 2 timer. Arret blir plassert fra det behårede området i tinningen, ned foran øret, rundt øreflippen, i folden bak øret og på tvers inn i dte behårede området bak øret. Ansiktshuden blir løsnet fra underlaget fremover på kinn og nedover på hals. Overflødig hud blir fjernet og muskel-/bindevevshinnen som ligger under huden blir strammet opp. Ved behov for å stramme opp musklene under haken vil det også bli lagt et snitt her. Huden sys sammen med innvendige sting og klips som skal fjernes etter en uke. Arrene tapes og det legges på en bandasje. Vanligvis er man i god form etter inngrepet og kan ganske raskt ta til seg føde og stå opp. Inngrepet er dagkirurgisk. Du må ha noen hos deg det første døgnet.

Etter operasjonen

Det er bra å få i seg rikelig med væske. Kvalme kan forekomme som reaksjon på smertestillende og beroligende medisiner. Etter 2 dager må du komme til sykehuset for å skifte bandasje og etter 1 uke må du kommer for å fjerne stingene. Arrene bør tapes til de er bleke. Det er viktig at du unngår store anstrengelser den første uken. Hodet bør holdes høyt når du ligger. Du må regne med en del hevelse og blåmerker de første 2-3 ukene. 

Komplikasjoner ved ansiktsløft

Blødning og infeksjon er sjeldne komplikasjoner. Hvis det oppstår en blodansamlig må denne fjernes. Det kan oppstå harde partier under huden. Disse vil mykne av seg selv, men det kan ta noen måneder. Det kan også tilkomme små pigmentflekker i huden. Følelsen i huden blir nedsatt etter operasjonen, men vil vanligvis komme gradvis tilbake. Arrene blir vanligvis lite synlige. Noen ganger kan det oppstå små sår som bruker lengre tid på å gro. Hvis det skulle oppstå komplikasjoner eller du har spørsmål kan du når som helst ringe oss eller komme til sykehuset slik at vi kan se på deg.

Her finner du pris på ansiktsløft 

Jeg ønsker gratis konsultasjon!


Hvor kan jeg få utført ansiktsløft?

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf Sykehus 22 54 10 00

Tlf Røntgen 22 43 43 43

Aleris Sykehus Colosseum-Nobel

Sørkedalsveien 10 B
0369 Oslo

23 19 50 50

Aleris Sykehus Drammen

Albumsgate 9
3016 Drammen

32 21 11 00

Aleris Sykehus og Røntgen Agder

Senterveien 32
4790 Lillesand

Tlf Sykehus 38 04 99 20

Tlf Røntgen 22 43 43 43

Aleris Kristiansand

Gyldenløves gate 11
4611 Kristiansand

38 04 50 46

Aleris Sykehus Hinna Park

Jåttåvågveien 7, Viking Stadion
4020 Stavanger

51 57 75 50

Aleris Sykehus Colosseum Stavanger

Lagårdsveien 91, 2. etg.
4010 Stavanger

51 91 19 60

Aleris Sykehus Nesttun

Nesttunveien 90 B
5221 Nesttun

55 11 80 80

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim

Innherredsveien 7D, 4. etg. Inngang fra Kirkegata
7014 Trondheim

Tlf Sykehus 73 87 20 00

Tlf Røntgen 22 43 43 43


Hilde Bugge Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Tyge Tindholdt Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Luis C. Caviglia Plastikkirurg

Agder

Les mer
Frode Amland Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Ivan Pavlovic Plastikkirurg

Trondheim

Les mer
Kenneth Chiu Plastikkirurg

Oslo

Les mer


Øyelokkoperasjon

Tunge øyelokk eller poser under øynene?

Våre kirurger opererer både øvre og nedre øyelokk, enten ved bruk av kirurgi eller laser.

Ansikt

Fokus på et naturlig resultat

Våre kirurger ønsker ikke at det skal synes at du har blitt operert. Et naturlig resultat er definisjonen på en vellykket behandling.

Neseoperasjon

Neseplastikk

En nesekorreksjon kan bidra til en nese som harmonerer bedre med resten av ansiktet.

Panneløft

Flere ulike metoder

Panneløft egner seg for de som har hengende øyebryn. Et panneløft tar sikte på å heve øyebrynene, fjerne sinnarynkene og å glatte ut pannen.

Poser under øynene

Operasjon av nedre øyelokk

Ved operasjon av nedre øyelokk fjernes overflødig fettvev og dermed poser under øyene.

Tunge øyelokk

Operasjon av øvre øyelokk

En øyelokksoperasjon bidrar til at huden rundt øyene strammes opp og du vil få et mer opplagt og yngre utseende.

Back to top