Skip to Content

Panneløft

Panneløft egner seg for de som har hengende øyebryn. Et panneløft tar sikte på å heve øyebrynene og fjerne de rynkene som kan gi et strengt uttrykk.

Etter et panneløft vil du fortsatt kunne bevege musklene i pannen. Vi bevarer mimikken, men uttrykket vil være mildere enn før operasjonen.Panneløft eller operasjon av øyelokk?

panneløft dameMange som har overskudd av hud på øyelokkene og ønsker seg en øyelokksplastikk, egner seg best for et panneløft. Når øyebrynene begynner å henge kan det se ut som det er for mye hud på øyelokkene. Men dersom du fjerner huden fra øvre øyelokk blir resultatet bare et kortere avstand fra øyebryn til vipper, når du egentlig skulle hatt et løft av øyebrynene. Det som oftest er målet er å få et våkent og opplagt blikk, og da kan panneløft være den riktige løsningen. Ved behov kan det gjøres panneløft og øyelokksplastikk samtidig. Inngrepet gjøres med et snitt høyt i hodebunnen (åpen kirurgi) eller ved endoskopisk (kikkhulls-) kirurgi. Begge metoder gir gode resultater.

 

Panneløft: Erfaring før og etter operasjon 

panneløftDen kvinnelige pasienten fikk utført et panneløft ved Aleris sykehus i Oslo.

– Jeg føler meg gladere, og ja: penere, enn på svært lenge. Det estetiske resultatet overgikk fullstendig mine forventninger.

Her kan du lese hele historien

 

 

 

Endoskopisk panneløft - panneløft med kikkhullsteknikk

Fordelen med kikkhullsteknikk ved panneløft er at det kun gir små arr i den hårete delen av hodet. Arrene blir da mindre synlig enn ved et tradisjonelt panneløft. I tillegg til å løfte øyebrynene og huden over øyelokkene, deler man også muskelen som kan kan gi et strengt uttrykk i pannen der det er nødvendig. Du trenger da ikke injeksjonsbehandlinger i dette området, da virkningen av dette er langvarig.

Panneløft bevarer mimikken

Etter et panneløft vil du fortsatt kunne bevege musklene i pannen. Dersom du har linjer i pannen som kan gi deg et strengt uttrykk vil dette kunne bedres ved et panneløft.  

Panneløft vs ansiktsløft

Ved et ansiktsløft strammes huden i nedre del av ansiktet, og spesielt god effekt fås ved kjevepartiet, haken og ned på halsen. Rynker og folder glattes ut og overskuddshuden fjernes. Les mer om ansiktsløft her.   

Jeg ønsker gratis konsultasjon!

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Nesttun (Bergen), tlf: 55 11 80 80
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Kristiansand, tlf: 38 04 99 20

Slik foregår et panneløft

Før operasjonen

Før et panneløft får du møte til en konsultasjon hos kirurgen der du kan stille spørsmål og få informasjon om operasjonen.  Du får tilsendt brev med operasjonstidspunkt, informasjonsskriv og resept på medisiner.

Under operasjonen

På operasjonssdagen får du snakke med anestesilege og kirurgen tegner på deg. Inngrepet utføres i narkose og tar ca.1,5 timer. Det sys med innvendige sting som løser seg opp av seg selv i tillegg til metallklips i huden og det legges en komprimerende bandasje. Vi bruker ikke dren. Vanligvis er man i god form etter narkosen og kan ganske raskt spise og stå opp.

Inngrepet er dagkirurgisk og du må ha noen hos seg det første døgnet etterpå.

Etter operasjonen

Du kan komme til klinikken for å få fjernet sting og bandasje etter 7 dager og så får du komme til kontroll etter 4-6 måneder.

 

Komplikasjoner

Hevelse i pannen er vanlig de første par ukene. Blødning og betennelse er sjeldne komplikasjoner. Man kan få nedsatt følelse i huden i hodebunn og panne. Håravfall nær arret kan forekomme.

Hvis det skulle oppstå komplikasjoner eller du har spørsmål kan du når som helst ringe til klinikken eller komme til klinikken slik at vi kan se på deg.

Her finner du pris på panneløft


Hvor kan jeg få utført panneløft?


Luis C. Caviglia

Luis C. Caviglia

Plastikkirurg

Agder

Tyge Tindholdt

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Plastikkirurg Hilde Bugge

Hilde Bugge

Plastikkirurg

Oslo

Ivan Pavlovic

Ivan Pavlovic

Plastikkirurg

Trondheim

Kenneth Chiu

Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Oslo

Frode Amland

Frode Amland

Plastikkirurg

Oslo


Time på dagen!

Time på dagen!

Hos Aleris kan du få røntgentime på dagen! Alle røntgen-henvisninger kan brukes hos oss, selv om det ikke står Aleris på din henvisning.

Bestill time >


Back to top