Skip to Content

Akne

Du trenger ikke være plaget av kviser, behandling finnes. Hudlegene hos Aleris tar problemet ditt på alvor.

Kviser

80% av alle ungdommer rammes av kviser, også kalt akne. Jenter rammes oftest i 16-17-årsalderen, og gutter i 17-18-årsalderen. 1 av 5 blir plaget med kviser også i voksen alder. Ubehandlet akne kan oppleves som et sosialt problem og gi arrdannelse som er vanskelig å korrigere.

Det finnes forskjellige typer akne/kviser. Våre hudleger sørger for at du får en skreddersydd behandling.

Hvis du tidligere har brukt antibiotika for akne/kviser anbefaler vi at du kommer fastende til time, ved eventuelt behov for blodprøver.

Hvorfor får ungdom kviser?

Når man kommer i puberteten begynner kroppen å produsere økt mengde kjønnshormoner som gir økt talgproduksjon. Enkelte er ekstra følsomme for disse kjønnshormonene og utvikler kviser i varierende grad. Utførselsgangene fra talgkjertlene kan tettes til og spesielle hudbakterier kan gi betennelse i huden. Om en av foreldre dine har hatt mye kviser i ungdommen, kan det også spille inn.

Valg av behandling

Valg av behandling avhenger av hvilken type kviser du har, alvorlighetsgrad, alder, tendens til arrdannelse og om du har andre sykdommer. De fleste med en mild akne blir bra kun med lokalbehandling og god veiledning. Lokalbehandling er forskjellige kremer som du får med resept.

Kvisetabletter

For de som har en moderat til alvorlig akne kan det være aktuelt med en tablettkur for å bli kvitt kvisene. Ofte må man også regne med å bruke vedlikeholdsbehandling i flere år for et godt og langvarig resultat.Olaf Antonsen

Olaf Antonsen

Hudlege

Oslo
Bodø

Katarina Zak Stangeland

Katarina Zak Stangeland

Hudlege

Stavanger og Ålesund

Sheila A.M. Fevang

Sheila A.M. Fevang

Hudlege

Stavanger

Alesya Knutsen

Alesya Knutsen

Hudlege og allmennlege

Trondheim


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Hudlege på Strømmen

Hudlege på Strømmen

Våre hudleger utreder og behandler både kroniske og akutte hudsykdommer. Det er kort ventetid og henvisning er ikke nødvendig.

Les mer >

Hudlege i Oslo

Hudlege i Oslo

Vi har hudleger både på Frogner og på Majorstuen. Det er kort ventetid og henvisning er ikke nødvendig.

Les mer >

Gode tips til deg som får tørr vinterhud!

Gode tips til deg som får tørr vinterhud!

Temperaturen kryper nedover, og mange av oss kjenner værskiftet på kroppen. Kanskje klør du ekstra mye på leggene, eller du har oppdaget røde nupper på huden til barnet ditt?

Les mer >

Hudlege i Stavanger

Hudlege i Stavanger

Vi har hudleger både på Hinna Park og på Colosseum, på dagtid og kveldstid.

Les mer >

Hudlege i Trondheim

Hudlege i Trondheim

Våre hudleger i Trondheim utreder og behandler både kroniske og akutte hudsykdommer. Det er kort ventetid og henvisning er ikke nødvendig.

Les mer >


Back to top