Skip to Content

Klinisk ernæringsfysiolog

Aleris tilbyr individuelle konsultasjoner med fokus på riktig ernæring og kosthold for din helse.

En klinisk ernæringsfysiolog er autorisert helsepersonell med 5-årig profesjon- og masterutdannelse. Med utdanning innen ernæring og basalmedisinske fag har vi god innsikt i kroppens funksjon, og er kvalifiserte til å forebygge, diagnostisere og behandle ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander. Vi har fokus på sammenhengen mellom kosthold og helse i alle livets faser.

Når du kommer til kostveiledning første gang har vi en grundig samtale for å kartlegge dine utfordringer, hverdagsrutiner og kosthold. Dette gir oss et godt grunnlag for å kunne hjelpe deg videre. På kartleggingssamtalen vil du få konkrete råd som kan hjelpe deg på veien mot det du ønsker å oppnå. Du vil få kostråd som er basert på vitenskapelig dokumentasjon.

Våre kliniske ernæringsfysiologer er inkludert i forløpet ved fedmekirurgi – både i forkant av operasjon og ved oppfølging i etterkant.

Lidelser og utfordringer våre ernæringsfysiologer kan hjelpe deg med:

 

Ønsker du time hos ernæringsfysiolog?

Bestill time i vår web-booking

 

Om vårt ernæringsteam

Våre kliniske ernæringsfysiologer har femårig profesjonsutdanning fra Universitetet i Oslo. Tittelen klinisk ernæringsfysiolog er beskyttet og kvalifiserer til autorisasjon som helsepersonell. Kliniske ernæringsfysiologer jobber med å forebygge, utrede, behandle og følge opp pasienter med ernæringsrelaterte sykdommer.


Gulla Formo

Klinisk ernæringsfysiolog

Oslo

Mina Marie Authen

Klinisk ernæringsfysiolog

Oslo

Linn Christin Risvang

Spesialist i idrettsernæring

Oslo

Julie Glimsdal

Student i klinisk ernæring

Oslo

Eli Sollerud

Student i klinisk ernæring

Oslo

Siw Anja Norén

Ernæringsrådgiver

Oslo


Mat som styrker immunforsvaret

Mat som styrker immunforsvaret

Et sterkt immunforsvar beskytter oss mot bakterier, virus, sopp og infeksjoner. Vitaminer og mineraler er viktige faktorer for å ha et velfungerende immunforsvar. Et næringsrikt kosthold kan derfor bidra til å styrke immunforsvaret ditt.

Les mer >

Cøliaki - når du ikke tåler gluten

Cøliaki - når du ikke tåler gluten

Hva er cøliaki? Hvilke symptomer skal du se etter? Vår ernæringsrådgiver forklarer.

Les mer >

Mage til besvær

Mage til besvær

Fordøyelsesplager som smerter, oppblåsthet eller hyppig, løs eller hard avføring kan påvirke hverdagen og forringe livskvaliteten. Ved problemer med mage- tarm bør lege kontaktes for å utelukke organisk sykdom. Viser det seg at problemene skyldes Irritabel tarm (IBS), vil ernæringsbehandling kunne hjelpe de fleste med å få en bedre hverdag.

Les mer >

Hva er en trenddiett?

Hva er en trenddiett?

Trenddiettene vil ofte love enten vektnedgang eller bedret helse, og dette på kort tid. De fremstilles som bedre enn  andre typer dietter eller kosthold.

Les mer >

Hva er fett?

Hva er fett?

Fett er et av tre energigivende næringsstoffene vi har i maten vi spiser. I tillegg til å gi oss energi har fett fra kosten andre viktige funksjoner.

Les mer >

5 skjulte tegn på jernmangel

5 skjulte tegn på jernmangel

Rundt 15 prosent av kvinner i fruktbar alder lider av jernmangel, og rundt 3 prosent vil etterhvert utvikle det som kalles jernmangelanemi.

Les mer >

Hvorfor trenger kroppen vitamin D?

Hvorfor trenger kroppen vitamin D?

Mange nordmenn har for lite vitamin D i kroppen, særlig på vinterstid. Huden danner vitamin D ved hjelp av sollys, men på høst- og vinterstid får huden svært få timer med sollys. Derfor er det særlig viktig å gi kroppen et tilskudd av vitamin D på denne tiden. Våre ernæringsrådgivere forklarer hvordan du kan fylle på med vitamin D, og hvorfor det er viktig for kroppen.

Les mer >

Mat og kosthold etter slankeoperasjon

Kosthold etter slankeoperasjon

Etter operasjonen er det viktig å spise mat som gjør at risikoen for komplikasjoner og plager blir minst mulig. De første 2 ukene etter operasjon er det viktig å spise mat med konsistens som ikke belaster skjøtene, det vil si at all mat skal være flytende.

Les mer >

Kostholdsråd for deg som har kreft

Kostholdsråd for deg som har kreft

Det er viktig å få i seg nok næring når du er under behandling for kreft. Krefttype og behandlingform kan påvirke matlyst ulikt fra person til person.

Les mer >

Vondt i magen: Vet du hva som kan gi mage- og tarmsmerter?

Vondt i magen: Vet du hva som kan gi mage- og tarmsmerter?

Alle har vondt i magen fra tid til annen. Det mange ikke vet er at tarmene kan påvirkes av mange eksterne faktorer.

Les mer >

- Det har vært en lang prosess, men nå kan jeg endelig leve et normal sosialt liv!

-Det er ikke lett å ha et sosialt liv når du hele tiden må løpe på do. Heldigvis har jeg nå endelig fått orden på tarmen, forteller Jacob (51).

Jacob er behandlet for irritabel tarm syndrom (IBS) hos ernæringsrådgiver ved Aleris Frogner.

Lese hele han erfaring her >


Back to top