Skip to Content

Fettransplantasjon

Kroppsforming med fettransplantasjon kan være en meget god metode for deg som har uønsket fett på deler av kroppen, og samtidig et ønske om en moderat forstørrelse av andre deler av kroppen, som for eksempel bryst eller rumpe.

En dyktig plastikkirurg kan utføre skånsom fettsuging der du ønsker redusert volum. Ved å behandle fettet forsiktig kan fettcellene flyttes til en annen del av kroppen.

fettransplantasjonFordelen med denne metoden er at det er ditt eget vev. Det betyr at du ikke reagerer på det som sprøytes inn. En begrensning med denne metoden er at kirurgen ikke kan transplantere så mye fett som han ønsker, fordi fettcellene er avhengige av å få tilført næringsstoffer på det stedet de blir sprøytet inn. Blir mengden fettceller for stor, vil de dø. For å unngå dette sprøytes gjerne fettet inn i flere omganger.

Fett kan i utgangspunktet flyttes til der du måtte ønske. For eksempel egner seg fett godt til å korrigere arr. Det vanligste er imidlertid til forstørrelse av bryster eller sete, altså rumpe. Det er denne teknikken som omtales som «Brazilian butt lift», som da ikke er et kirurgisk løft, men en volumøkning på ønskede steder. Fett kan også brukes til små injeksjoner i ansiktet, for eksempel ved et ansiktsløft eller i kompinasjon med neseplastikk, for å skape god balanse til ansiktet. Det kan også brukes som en hudforyngende behandling til ansikte og bryst. 

Ved all fettransplantasjon er det viktig at plastikkirurgen har en skånsom teknikk, og flytter moderate mengder fett. Det er en god metode dersom du har ønsker om å bli kvitt overskuddsfett og samtidig ønsker en forstørrelse av en annen del på kroppen. Resultatet vil se og føles helt ekte ut, og du vil kun ha brukt ditt eget vev.

Vanligvis overlever mellom 50–75 % av det flyttede fettvevet på sitt nye sted.  Dette er levende vev, og det er derfor vanskelig å si nøyaktig hvor mye fett som vil overleve i hvert enkelt tilfelle. Hud hos eldre personer har dårligere sirkulasjon enn ung hud, og derfor kan man forvente dårligere overlevelse av fettet med økende alder. Røykere har dårligere blodsirkulasjon i vevet, og da overlever fettcellene i liten grad. Du må være ikke-røyker for å gjøre fettransplantasjon, både flere måneder før, og minst et halvt år etter inngrepet.

Du skal ikke ha planer om å slanke deg dersom du ønsker en fettransplantasjon. Hvis du slanker deg etter en fettransplantasjon vil også det flyttede fettvevet reduseres. Det første halve året er de transplanterte fettcellene noe overfølsomme, og kan være de første som forsvinner ved aktiv slanking. 

En erfaren plastikkirurg kan gi deg råd om fettransplantasjon passer for deg.

Etter fettransplantasjonen må du bruke kompresjonsplagg i ca fire uker, men du kan være i normal aktivitet allerede etter to uker.  Fettvevet som overlever integreres som helt ekte, eget vev og vil oppføre seg deretter. Metoden gir meget små arr i huden, og perioden etter inngrepet er vanligvis lite smertefull.

Jeg ønsker konsultasjon!

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00


Operasjonen

Kirurgen markerer det området hvor fettet skal sprøytes inn. Det settes bedøvelsesvæske i det området hvor fettet skal hentes fra (som regel mage eller hofter). Ved hjelp av fettsugingskanyler sugerkirurgen ut ønsket mengde fett. Har man mye fett, kan dette gjerne fryses ned og brukes senere.

Området som er fettsugd trenger et kompresjonsplagg i noen uker.

Fettet føres over til små reagensglass og sentrifugeres i 3 min ved 3000 omdreininger. Fettcellene legger seg da på bunnen og overflødig væske og blod legger seg øverst. Dette helles av og fettcellene føres inn i en sprøyte med en tynn kanyle. Kirurgen sprøyter fettet inn i det ønskede området via en liten åpning i huden. Huden masseres. Til slutt lukker kirurgen huden med ett sting og legger på en komprimerende bandasje.

Etter operasjonen

Du vil være hoven i det transplanterte området. Hevelsen vil vanligvis øke de første dagene, for deretter å avta. Etter 4 uker får du en god pekepinn på resultatet. Etter 3 måneder ser du vanligvis det endelige resultatet.

Komplikasjoner

Det er vanligvis lite komplikasjoner med denne typen inngrep. Det vanligste er at man ikke har sprøytet inn nok eller at deler av fettet ikke overlever. Det er derfor ofte nødvendig å komme tilbake for påfyllsbehandlinger.

Her kan du lese mer om brystforstørrelse med eget fett. 

Her kan du lese mer om fettsugingTyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Ivan Pavlovic

Plastikkirurg

Trondheim

Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Oslo

Frode Amland

Plastikkirurg

Oslo

Hilde Bugge

Plastikkirurg

Oslo

Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen


Priser plastisk kirurgi

Priser plastisk kirurgi

Her finner du priser for plastisk kirurgi ved Aleris. Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >

Bilde av dame som drikker te

Caroline byttet silikon mot eget fett

Les hennes erfaringer med brystforstørrelse ved hjelp av eget fett: "De er fine og myke, og best av alt er at de føles helt naturlige!"

Les mer >

Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantasjon er noe som blir mer og mer etterspurt. Her kan vi bruke eget fett til å forme, fremheve og forsterke ulike deler av ansiktet.

Les mer >

Synne (29)* fikk utført brystforstørrelse hos Aleris i Ålesund

Synne (29) fikk utført brystforstørrelse

– Nå har jeg de fineste brystene jeg har sett!

Les mer >

Brystforstørrelse og neseoperasjon ved Aleris Drammen

Brystforstørrelse og neseoperasjon ved Aleris Drammen

– Ulf Bertheim gjorde en helt fantastisk jobb! Brystene ble virkelig superfine, og dr. Bertheim fikk min fulle tillit!

Les mer >

Brystene er superfine!

Brystene er superfine!

- Plastikkirurg Børge Davik har gjort en kjempefin jobb! Jeg føler meg som en kvinne igjen!

Les mer >


Bestill konsultasjon hos plastikkirurg

Jeg ønsker time!


Back to top