Skip to Content

Injeksjonsbehandling mot overdreven svette

Injeksjonsbehandling er den mest effektive og langvarige behandlingen mot overdreven svette (hyperhidrose). Aleris har kort ventetid og lang erfaring med å behandle plagsom svette med denne metoden.

Svetting er viktig for kroppens temperaturregulering, men hos noen fungerer ikke denne reguleringen som den skal, og man svetter mye mer enn det som er normalt. Dette kalles hyperhidrose, og rammer 1-3% av befolkningen.

Hyperhidrose kan være generalisert, dvs. at man svetter på store deler av kroppen, eller lokalisert til få områder. Hyperhidrose kan skyldes sykdom, men vanligst er at det er en normalvariant. Tendens til hyperhidrose kan være arvelig.

Svetteproblemet kan for enkelte være så stort at det forårsaker frustrasjon, går ut over selvbildet og er hemmende i ulike sosiale situasjoner. De som plages med denne tilstanden sliter ofte med sjenerende lukt og skjemmende flekker på klær. Mange er ikke klar over at det er mulig å gjøre noe med dette, men det er det heldigvis!

Slik foregår en behandling mot overdreven svette

 

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Nesttun (Bergen), tlf: 55 11 80 80
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Ålesund, tlf: 70 10 00 10
Kristiansand, tlf: 38 04 99 20
Bodø, tlf: 75 80 19 10

Om behandlingen

Svettebehandlingen går ut på at man sprøyter inn et virkestoff som blokkerer for nervenes signal til svettekjertlene, slik at svetting reduseres. Siden stoffet kun virker lokalt, altså i det området  man behandler, er det under normale omstendigheter ingen bivirkninger andre steder enn i det behandlede området (se for øvrig beskrivelsen av bivirkninger nedenfor). Av samme årsak er slik behandling kun egnet til lokalisert hyperhidrose, dvs. tilstander hvor man har overdreven svetting i spesifikke områder på kroppen, slik som i armhulen. Svetter man generelt mye over hele kroppen (generalisert hyperhidrose) er ikke dette riktig behandling.

Effekten på nervesignalene, og dermed svettekjertlene, er reversibel. Derfor må behandlingen gjentas for å oppnå vedvarende effekt. Ved gjentatte behandlinger kan man oppleve at effekten holder lengre.

Gjør det vondt?

Virkestoffet injiseres med små stikk rett under huden i armhulen. Det er lite smerte forbundet med injisering i dette området, men det kan eventuelt påføres bedøvelseskrem i forkant av behandlingen. Selve injiseringen tar ca. 10 min.

Hvor lenge varer effekten?

Virkningen inntrer etter 3-6 dager og varer i 6-12 mnd. En kan forvente 90 % reduksjon av svettingen etter behandling. Når virkningen opphører kan en ta ny behandling. Hvis man forsetter med flere behandlinger så vil aktiviteten til svettekjertlene begrenses, da de ikke gjenvinner sin fulle aktivitet

Er det bivirkninger til behandlingen?

 Etter behandlingen vil det kun være minimale bivirkninger i form av litt ømhet. Det er en liten infeksjonsrisiko pga. mange små injeksjonssår, men den er minimal. Det kan svi ved påføring av deodorant.

Noen beskriver såkalt kompensatorisk svettetendens. Altså hvor man svetter mer andre steder på kroppen, for eksempel på ryggen. De fleste opplever dog ikke dette.

Er det noen som ikke egner seg for behandling?

Gravide, ammende og en del som lider av nevrologiske sykdommer skal ikke behandles med denne metoden.Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Oslo

Birgitte Sandvik

Kosmetisk sykepleier

Kristiansand

Sissel Nesje

Kosmetisk sykepleier

Ålesund

Monika Viktoria Liszak

Kosmetisk sykepleier

Drammen


Behandling hos kosmetisk sykepleier

Månedens kosmetiske tilbud

Her finner du aktuelle tilbud på produkter og behandlinger hos våre kosmetiske sykepleiere.

Se våre tilbud her >

Slik holder du huden ung lenger

Slik holder du huden ung lenger

De første synlige tegnene på at huden blir eldre kommer tidligere enn du tror. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å sette på bremsen.

Les mer >

Slik reduserer du risikoen for pigmentflekker

Våren og sommeren er tiden da vi ønsker å være den aller flotteste utgaven av oss selv. Det er deilig når solen titter frem, men er du opptatt av en sunn og frisk hud bør du nyte solen med forsiktighet for å unngå pigmentflekker. Her får du tips for en sunn og flott hud til sommeren!

Les mer >

Aleris Facial VIP

Aleris Facial VIP

Den ultimate pakken for deg som skal få utført et plastikkirurgisk inngrep i ansiktet!

Les mer >

Priser kosmetiske behandlinger

Priser kosmetiske behandlinger

Her finner du priser for kosmetiske behandlinger ved Aleris. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >


Gratis konsultasjon hos kosmetisk sykepleier

Ønsker du time?

Fyll inn dine opplysninger så tar vi kontakt.


Back to top