Skip to Content

Gynekomasti

Gynekomasti er en godartet forstørrelse av brystkjertel hos menn. Tilstanden er relativt vanlig i puberteten og kan forsvinne av seg selv uten behandling.

Tilstanden oppfattes ofte som plagsom og kosmetisk skjemmende og av og til kan kjertlene bli ømme. Dersom brystkjertelen ikke går tilbake til vanlig størrelse av seg selv kan gynekomasti behandles med kirurgi.

Hos de fleste er det ingen bakenforliggende årsak til gynekomasti , men hos noen skyldes den sykdom eller bruk av medisiner, og man bør utredes hos fastlege før eventuell operasjon. Tilstanden oppfattes ofte som plagsom og kosmetisk skjemmende og av og til kan kjertlene bli ømme. Kirurgisk behandling består i fjerning av kjertelvev, evt. sammen med fettsuging.

Gynekomasti må ikke forveksles med brystreduksjon for menn, som gjøres på menn som har gått mye ned i vekt, og som følge av dette har fått mye løsskinn i brystpartiet. 

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Nesttun (Bergen), tlf: 55 11 80 80
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Ålesund, tlf: 70 10 00 10
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Kristiansand, tlf: 38 04 99 20
Bodø, tlf: 75 80 19 10
Tromsø, tlf: 77 66 21 30

 

Gynekomasti: erfaring før og etter operasjon

Pasienten ble operert av Ulf Bertheim ved Aleris Drammen, da han hadde vært plaget med forstørret brystvev på den ene siden i flere år. 

– Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner etter inngrepet, og arret har blitt kjempefint. Jeg kan på det varmeste anbefale Ulf Bertheim og Aleris!

Her kan du lese hele historien

 

Før operasjonen

Før et inngrep får du møte til en konsultasjon hos kirurgen der du kan stille spørsmål og få informasjon om operasjonen.  Du får tilsendt brev med operasjonstidspunkt, informasjonsskriv og resept på medisiner. 

Gynekomasti operasjon

På operasjonsdagen får du snakke med anestesilege og kirurg. Inngrepet utføres i narkose og tar ca. 1 time. Det blir lagt snitt rundt brystvorten og sydd med innvendige sting som løser seg opp av seg selv. Arrene tapes og det legges på en komprimerende bandasje. Vi bruker ikke dren. Vanligvis er man i god form etter narkosen og kan ganske raskt spise og stå opp. Inngrepet er dagkirurgisk og du må ha noen hos deg det første døgnet etterpå.

Etter operasjonen 

Etter operasjonen skal du bruke kompresjonsplagg dag og natt i en uke, deretter 3 uker på dagtid. Du skal vente med hard fysisk aktivitet til det er gått 3 uker. Arrene bør tapes til de er bleke. Du kan komme til klinikken for å få fjernet bandasjen og så får du komme til kontroll etter 4-6 måneder.

Komplikasjoner 

Blødning og betennelse er sjeldne komplikasjoner.

Følelsen i brystvortene kan bli borte, men kommer kommer oftest tilbake etter hvert. Arrene blir vanligvis bleke og smale, men kan noen ganger bli brede, røde og kløende. 


Finn din nærmeste avdeling


Luis C. Caviglia

Luis C. Caviglia

Plastikkirurg

Agder

Margareth Bruheim

Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tine Sælensminde Wingsternes

Tine Sælensminde Wingsternes

Plastikkirurg

Bergen

Tyge Tindholdt

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Jamshaid Mulk

Jamshaid Mulk

Plastikkirurg

Ålesund

Børge Davik

Børge Davik

Plastikkirurg

Oslo


Priser plastisk kirurgi

Priser plastisk kirurgi

Her finner du priser for plastisk kirurgi ved Aleris. Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >

Dette kaller jeg fantastisk service!

Dette kaller jeg fantastisk service!

Anneline (24) tok brystreduksjon hos Aleris, og sendte oss en hyggelig melding på Facebook som vi har fått lov til å dele her.

Les mer >

Mitt resultat er helt fantastisk!

Mitt resultat er helt fantastisk!

Jeg hadde bokstavelig talt sjekket alle hjemmesider til alle klinikker i Skandinavia. Jeg endte opp med denne fordi denne klinikken fikk meg til å føle meg velkommen fra første stund og at jeg var en viktig kunde for dem. Fra første samtale så fikk jeg god service, og ble tatt godt vare på, fulgt opp.

Les mer >

Veldig naturlig og pent resultat

-Veldig naturlig og pent resultat

Grunnen til at jeg valgte operasjon var at jeg helt siden jeg var tenåring har hatt komplekser for små pupper. Mange klager over «små pupper», men jeg hadde VIRKELIG små pupper.

Les mer >


Back to top