Skip to Content

Røntgenundersøkelse

Røntgenundersøkelse er spesielt egnet til å vurdere struktur i skjelett og lungevev. Vi bruker røntgen mest ved enklere problemstillinger, som f.eks. å fastslå om en pasient har lungebetennelse, eller for å sjekke mulige brudd. Røntgenundersøkelse foregår ved hjelp av røntgenstråler og moderne digital teknologi. Hos Aleris Røntgen er det tilrettelagt for røntgenundersøkelser av barn og ved behov har vi radiologer med særlig kompetanse tilgjengelig.

 

booking-rontgen-2.jpg   Endre og avbestille time   

For røntgenundersøkelser kreves henvisning


Røntgenundersøkelse

Røntgenundersøkelse

Under en røntgenundersøkelse stiller du deg opp eller sitter slik at røntgenapparatet kan ta bilde av riktig del av kroppen. For at klær ikke skal komme med på bildet, må du kle av deg på den kroppsdelen som skal undersøkes.

Selve bildet er tatt på et øyeblikk, og medfører ikke ubehag. Moderne røntgenapparater bruker digital teknikk, med detektorer som fanger opp røntgenstrålene og en datamaskin som bearbeider informasjonen. 

 

Hvordan får jeg time til røntgenundersøkelse?

Alle som skal få utført en radiologisk undersøkelse må ha henvisning fra lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Henvisningen må inneholde en begrunnelse for hvorfor det er ønskelig å utføre en røntgenundersøkelse, samt andre relevante opplysninger om din skade/sykdom, eller dine symptomer. Alle henvisninger gjelder, og Aleris trenger ikke være spesifisert i henvisningen. 

 

Pris 

Du kan se en fullstendig prisliste for røntgenundersøkelser her. Prisene gjelder for selvbetalende pasienter. Skal du ha refusjon fra det offentlige, betaler du kun egenandel.

 

Hvor lang er ventetiden til røntgen?

Aleris Røntgen er privat og hos oss er det svært kort ventetid dersom du velger å betale for undersøkelsen selv.

Vi er samtidig en viktig samarbeidspartner med det offentlige helsevesenet, og har offentlige avtale med alle regionale helseforetak i Norge. Offentlige timer, valg av behandlingssted og ventetider kan du lese mer om her.

 Back to top