"Jeg har fått det naturlige utseendet jeg ønsket"

Bakgrunnen for at jeg vurderte brystforstørrelse, var at brystene hadde fått heng etter to graviditeter. Under den første graviditeten la jeg på meg 40 kilo, og da jeg trente meg tilbake til normalvekt, føltes brystene slappe. Etter den andre graviditeten fikk brystene enda mer heng; jeg følte at jeg var en 24-åring med en gammel kvinnes bryster. Jeg fullammet begge barna. Jeg følte meg ukomfortabel, og det var vanskelig å finne riktig BH.

Før graviditetene hadde jeg normale bryster. Da jeg var yngre, ønsket jeg meg litt større bryster enn jeg hadde fra naturens side, men jeg ønsket ikke å gjøre noe med det den gang. Etter graviditetene ønsket jeg bare å gjenopprette brystene til sin opprinnelige form. Det viktigste for meg var at de skulle se naturlige ut og være tilpasset resten av kroppen.

Da jeg begynte å tenke på brystforstørrelse, var jeg først usikker på om jeg skulle reise til utlandet eller gjøre inngrepet i Norge. Jeg undersøkte litt og fant ut at det ikke var noe å spare på å ta operasjonen i utlandet og tenkte også på hvilken oppfølging jeg ville få hvis det skulle oppstå komplikasjoner eller jeg ikke var fornøyd.

Da jeg hadde penger til operasjon, søkte jeg på Google og kom inn på Aleris hjemmeside. Jeg leste teksten om inngrepet grundig og så videoen der kirurg Nils Lykke forteller om inngrepet. Hjemmesiden så meget profesjonell ut og all informasjonen om de forskjellige inngrepene var meget grundig og tillitsvekkende. Jeg følte sterkt at jeg kunne stole på informasjonen jeg fant på hjemmesiden, og det var meget betryggende å høre kirurgen fortelle på videoen.

Under konsultasjonen fortalte kirurgen om inngrepet, om hvilket resultat jeg kunne forvente meg. Han var ærlig på at det var en mulighet for heng i fremtiden, viste meg hvor arrene kom til å være, om komplikasjoner som kunne oppstå. Jeg fikk prøve forskjellige størrelser i en behå; det var viktig at implantatene skulle være tilpasset min kropp. Vi diskuterte om protesene skulle ligge over eller under brystmuskelen, og jeg følte at jeg fikk svar på alt jeg lurte på.

Jeg opplevde en fantastisk ærlighet fra kirurgen og også fra resten av klinikken. Jeg fikk veldig god veiledning og jeg er meget takknemlig. Jeg fikk ikke falske forhåpninger, og skjønte at jeg uansett ikke kunne regne med å bli seende ut som modellene i ukebladene.

Kjemien med kirurgen var enormt viktig for meg, og det tror jeg det er for alle som skal gjennomføre et slikt inngrep. Derfor satte jeg stor pris på kirurgens ærlighet, at han fortalte klart om hva som var realistisk å oppnå. Jeg følte meg helt trygg på Nils Lykke fordi han var så ærlig og profesjonell og forsto mine behov.

Jeg har fått akkurat det naturlige utseende jeg ønsket og opplever at jeg har fått innfridd forventningene jeg hadde før operasjonen.

Etter operasjonen følte jeg det som om en lastebil hadde kjørt over brystet mitt. Jeg hadde noe smerter i omtrent tre dager, men jeg kalte det «gode smerter»: Man må lide for skjønnheten, pleier jeg å si.

Nå kan jeg ha på meg de klærne jeg vil, og det ser helt naturlig ut. Ingen kan se at jeg har silikon i brystene. Et halvt år etter operasjonen kan jeg knapt se arrene.

Jeg har ikke tatt brystforstørrelse på grunn av et skjønnhetsideal eller for å få større bryster, men for å fylle tomrommet etter amming og gjenopprette den formen de hadde før jeg fikk barn. Jeg ønsket ikke å se ut som en dukke, så et naturlig resultat var det viktigste for meg.

For meg er Aleris rett og slett en perfekt klinikk. Det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg vil anbefale alle som ønsker plastisk kirurgi å ta kontakt med Aleris.

Hilsen Sana