Fotofinder

På Aleris Sykehus Hinna Park i Stavanger tilbyr vi føflekksjekk med noe av markedets mest avanserte utstyr.

Fotofinder er en maskin som hudlegen kan bruke for å ta digitale bilder av hele kroppen og nærbilder av enkelte føflekker. Dette kan være nyttig for legen hvis du har mange føflekker. Maskinen gjør det lettere å avgjøre hvilke som bør fjernes. Bildene vises på en stor skjerm, slik at legen får studert føflekkene svært nøye. Bildene lagres slik at de ved neste føflekksjekk kan sammenlignes med nye bilder. Maskinen markerer nye føflekker som har kommet siden sist, og legen kan dermed enkelt plukke opp eventuelle endringer.

I noen tilfeller velger vi å fjerne føflekkene. Andre ganger kan det være tilstrekkelig å overvåke dem, og heller ta affære hvis de skulle endre seg. Noen ganger kan det å fjerne føflekker gi arr. Derfor ønsker mange å la føflekkene være hvis de ikke er farlige.

En undersøkelse med Fotofinder egner seg til alle som vil undersøke føflekkene sine. Vi anbefaler undersøkelsen særlig til personer som har lys hud og mange føflekker, og til de som har oppholdt seg mye i solen eller har vært mye solbrent. Fotofinder kan også være en nyttig undersøkelse for personer som tidligere har hatt føflekk-kreft.

 

Ønsker du å bestille time?

Se kontaktdetaljer til Aleris Hinna Park i Stavanger her