Skip to Content

Brystforstørrelse med implantater

Brystforstørring med silikon eller implantater, er et av de vanligste kosmetiske inngrepene. Plastikkirurgene hos Aleris tilbyr uforpliktende konsultasjon ved vurdering av brystforstørring.

Mange kvinner opplever forandringer av brystene etter graviditet, amming, vekttap eller som følge av aldersforandringer i huden. Huden mister sin elastisitet. Brystene mister sin naturlige fasong og fasthet og begynner å synke. Dette kan gi kvinnen en følelse av mangel på feminitet, som kan resultere i nedsatt selvtillit og sjenanse, noe som påvirker det sosiale livet.

Hvem er brystforstørring egnet for?

brystforstørrelseSelv om alle kvinner i prinsippet kan få foretatt en brystforstørring, skal det naturligvis være en balanse mellom den risikoen som er forbundet med det kirurgiske inngrepet og det resultatet som kan oppnås. Hos Aleris legger vi vekt på at resultatet skal fremstå i naturlig balanse med kroppen, og implantatet skal være riktig i forhold til kroppens proporsjoner. Hvis huden er for slapp kan en brystforstørring suppleres med et brystløft. Vurderer du å få barn i nær fremtid, anbefaler vi at brystforstørring utsettes til etter fødsel og amming.

 

Brystforstørring: holdbarheten av resultatet

Kroppens naturlige aldringsprosesser fortsetter, og vil med tiden endre resultatet. Hvor raskt kroppen eldes er individuelt og avhenger blant annet av arvelige faktorer, røyking og forandring i vekt. Utover dette er det viktig å huske at operasjoner generelt er forbundet med en viss risiko og forbigående ubehag.

 

Brystforstørrelse: Erfaringer før og etter operasjon

 

Se videoer som illustrerer forløpet både ved konsultasjon hos plastikkirurg, og på selve operasjonsdagen. 

Brystforstørring kombinert med brystløft

Brystløft er en kirurgisk måte å løfte og omforme brystet på. Brystet løftes opp ved å fjerne den overflødige huden, og flytte brystvorten opp uten å fjerne noe av selve brystvevet/volumet. Brystløft kan kombineres med brystforstørring hvis man ønsker større volum i brystene. Les mer om brystforstørrelse kombinert med brystløft her. 

Det kan være mange årsaker til at du på et tidspunkt i livet ditt ønsker en brystforstørring. Det kan være at du synes at brystene er for små, for slappe eller at det er stor forskjell i størrelsen på brystene.

 

Brystforstørrelse: Marias erfaringer før og etter operasjon

Maria (30) fikk i februar utført en brystforstørrelse med anatomiske proteser på Aleris Sykehus Colosseum-Nobel

– Nå føler jeg meg som en dame, og selvtilliten har økt. Jeg føler meg attraktiv igjen.

Her kan du lese hele historien til Maria 


Brystimplantater ved brystforstørring

mentor silikon brystimplantat anatomiskAleris bruker kun implantater fra Mentor som er FDA- godkjente. Disse implantatene er av høyeste kvalitet.  Det amerikanske kontrollorganet FDA, som er kjent for å stille svært høye krav til kvalitet og sikkerhet, har kun godkjent brystimplantater fra 3 leverandører. Det er viktig å huske: FDA godkjenner produktet, ikke fabrikken, underleverandører eller lignende.

Mentor har 50 års erfaring og er opptatt av å levere høyeste kvalitet og sikkerhet. Mentor brystimplantater har studieresultat på mer enn 200 000 pasienter og langtidsstudier pågår kontinuerlig.

Ulike typer brystimplantater/brystproteser

Protesene fra Mentor består av et ytre skall av silikon med en ru eller glatt overflate. De er fylt med en fast silikongel som kan ha forskjellig konsistens avhengig av hvor fast man ønsker brystet skal være. Brystimplantatene kan være runde eller anatomisk formet (dråpeformet) og de kommer i ulike størrelser og profiler.  Et stort utvalg av proteser gjør at plastikkirurgen og pasienten individuelt tilpasser behandlingen slik at pasienten oppnår den brystform og størrelse hun ønsker.

silikonprotese fra mentor delt i toSilikonimplantater er tilgjengelig i to forskjellige former: runde og dråpeformet silikon (anatomiske). Vi bruker kun implantater med skjærefast silikon, så det er ingen fare for lekkasje, slik det kunne være med gamle proteser som var fylt med flytende silikonolje.

De runde brystimplantatene er formet som en rund bolle. Slike implantater egner seg godt for de aller fleste pasienter og finnes i et stort antall variasjoner.

Dråpeformede brystimplantater er tynnere på toppen og skråner forsiktig nedover til et fyldigere projeksjonspunkt nær implantatets bunn, man kan si at det hermer etter silhuetten av et naturlig bryst. Dråpeformede brystimplantater er noe dyrere enn runde.

Hvilken form som passer for deg er avhengig av brystenes fasong og størrelse før operasjonen, og selvfølgelig ditt eget ønske om hvordan brystene skal se ut. Noen har med seg bilder av venner eller bekjente som har gjennomført operasjon, og sier de vil ha sånne bryster som på bildet. Vi tar selvfølgelig hensyn til dine ønsker, men alle kvinner har forskjellig utgangspunkt, og det er derfor ikke sikkert at de protesene og den størrelsen en annen kvinne brukte, vil gi samme resultat på deg.  Sammen med kirurgen kan du vurdere hvilken form og størrelse som er den rette for deg og din kropp.

I de aller fleste tilfeller kan man bestemme hva slags type innlegg og hvilken størrelse man skal bruke i en brystforstørring på forhånd, men de fleste kirurger foretrekker også å teste ulike innlegg under selve operasjonen. Det endelige valget gjøres altså under selve brystforstørringen. Våre kirurger har lang erfaring med brystforstørrende operasjoner, og de aller fleste blir veldig fornøyde med resultatet.

Størrelse på brystimplantatene

Størrelsen på brystimplantat måles i kubikkcentimeter (ofte referert til som cc ). Jo større implantatet er, desto høyere vil antall cc være, for eksempel er et implantat på 300cc større enn et på 250cc. Brystimplantat- størrelser svarer ikke til tradisjonelle BH cup-størrelser. Å velge riktig størrelse på implantatet er vanligvis den viktigste beslutningen kvinnen og kirurgen gjør før inngrepet. Kirurgen vil evaluere det eksisterende brystvevet for å avgjøre om du har nok vev til å imøtekomme den ønskede størrelsen på brystimplantat. Et alternativ for deg som har lite brystvev er å starte med et mindre implantat og la vevet tøye seg naturlig, og så sette inn et større implantat etter hvert.

Hos Aleris foretas brystforstørrende kirurgi etter den såkalte «biodimensjonelle» teknikken. Det betyr at inngrepet skreddersys ut fra den enkeltes dimensjoner og ønsker.

Jeg ønsker konsultasjon!


Vet du at du også kan forstørre brystene ved hjelp av eget fett?

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Nesttun (Bergen), tlf: 55 11 80 80
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Ålesund, tlf: 70 10 00 10
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Kristiansand, tlf: 38 04 99 20
Bodø, tlf: 75 80 19 10
Tromsø, tlf: 77 66 21 30

Garanti ved brystforstørring

Vår garantiordning er en ekstra sikkerhet for deg som velger silikon.

Brystforstørring med silikon: 5 års inngrepsgaranti

Hos oss får du 5 års inngrepsgaranti etter brystforsttring med silikon. Vi vil gjennomføre følgende operasjoner kostnadsfritt for deg dersom du trenger det:

1. Utskiftning av skadede proteser (påvist med MR).

2. Reoperasjon på grunn av kapslede proteser, Bakers grad 3-4.

3. Fjerne protesene dersom du angrer på inngrepet uansett årsak.

Inngrepsgarantitiden gjelder for første gangs silikonoperasjon ved Aleris og blir ikke forlenget ved re-operasjoner (som bytte av protese på grunn av skadet protese eller som følge av kapseldannelse, Bakers grad 3-4). Inngrepsgarantien gjelder ikke for protese fra en annen leverandør eller for spesiallagede proteser. Ved graviditet eller amming i garantiperioden faller garantien bort.

For at inngrepsgarantiordningen skal være gyldig må du som pasient:

1. Følge de pålegg som gis av klinikken i forbindelse med operasjonen

2. Omgående ta kontakt med og stille til undersøkelse ved klinikken dersom du mener noe er galt.

Inngrepsgarantien gjelder kun for operasjoner som utføres ved klinikken og dekker ikke kostnader for operasjoner som eventuelt utføres på andre klinikker.

Inngrepsgarantien gjelder alle pasienter som har vært operert hos oss etter 07.03.2017.

 

Livstidsgaranti på silikonproteser

Våre proteseleverandører gir livstidsgaranti på alle våre brystproteser. Dette innebærer at hvis protesene ødelegges (sprekker) vil proteseprodusenten erstatte selve protesen vederlagsfritt, men operasjonskostnadene kommer i tillegg.

Se våre priser på brystforstørrelse

 

Kirurgiske teknikker ved brystforstørring

Arrenes plassering avhenger av den kirurgiske tilgangen.

Under brystet

Implantatene kan legges inn gjennom en ca. 5 cm lang åpning i furen under brystet. Arret skjules i furen under brystet. I tillegg er risikoen for blødning og for å skade følsomheten av brystvortene mindre ved denne teknikken (se komplikasjoner).

Ved brystvorten

Implantatene legges inn via en åpning langs den nedre avgrensningen av det fargede området rund brystvorten. Hvis arrene gror pent er de godt kamuflert i overgangen mellom det fargede området og den normale huden på brystet. Hvis arrene ikke gror pent blir de veldig synlige. Ved bruk av denne teknikken er det en større risiko for blødning og for å skade følsomheten av brystvorten.

I armhulen

Dette er en avansert og innovativ teknikk, som lar plastikkirurgen utføre forstørrelse av
 brystene uten at du får et arr under eller på brystet! Ved brystforstørrelse via armhulen lager kirurgen et lite snitt i armhulen. Med hjelp av et endoskop, det vil si et kikkhull, hvor kirurgen ser operasjonsområdet innenfra med kamera, får vi en meget eksakt utforming av protesehulen og protesens plassering. Oftest plasserer vi protesen under muskelen. Da er det mindre risiko for kapsel, og risikoen for at operasjonen skader evnen til å amme er også mindre. Her kan du lese mer om brystforstørrelse via armhulen. 

Plassering av implantatene ved brystforstørring

Implantatene kan plasseres over eller under muskelen. Hvilken metode som anbefales avhenger av de anatomiske forholdene og implantatvalg.

Brystfortørring: Under brystmuskelen

Plassering av implantatet under muskelen kamuflerer implantatet bedre, spesielt oppover hvor det ofte ikke er så mye brystkjertelvev. Eventuelle folder og rynker fra implantatet skjules lettere når det plasseres under muskulaturen. Vi anbefaler denne teknikken til slanke personer. Det antas at plassering under brystmuskelen gir en litt mindre risiko for kapseldannelse (se komplikasjoner). Dette inngrepet er mer smertefullt de første ukene på grunn av deling av muskelfibrene, men på lang sikt skader det ikke funksjonen av brystmuskulaturen.

Brystforstørring: Over brystmuskelen

Plassering av implantatet over tmuskelen brukes med fordel ved slapt brystkjertelvev (hengebryst). Det er også velegnet når det ønskes en mer direkte påvirkning av brystkjertelvevet, som kosmetisk gir et litt mer rundt utseende. Det beste resultatet oppnås når det er rikelig med brystkjertelvev eller fettvev som implantatet kan gjemme seg bak. Kanten av implantatet kan ofte føles tydeligere under huden. I enkelte tilfeller kan den også ses.

Brystforstørring: Før og etter bilder

Hentet fra Forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep:

§ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder

Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.

Dette betyr at vi ikke har lov til å vise før- og etterbilder i forbindelse med plastiske operasjoner på våre hjemmesider eller i annen markedsføring. Når du kommer til konsultasjon, har plastikkirurgen anledning til å vise deg slike bilder. Vi har mange svært erfarne kirurger med en lang rekker operasjoner bak seg, disse bruker gjerne bilder av sine egne operasjoner/resultater for at du skal kunne danne deg et inntrykk av hva du kan oppnå med for eksempel brystforstørrelse. Det er imidlertid viktig å huske på at alle kvinner er forskjellige, og det fins ingen garantier for at dine bryster vil bli seende ut akkurat som hos en kvinne på et bilde, selv om du velger samme størrelse og implantattype.

 

Forberedelser til operasjon

Forundersøkelse

Før beslutningen om brystforstørring med implantat tas kommer du til en konsultasjon hos en plastikkirurg. Du får fortelle om hvilke ønsker du har med en operasjon. Vi anbefaler at du leser denne informasjonen før konsultasjonen, og skriv gjerne ned eventuelle spørsmål. Det kan være en god idé å ta med en venn eller et familiemedlem til forundersøkelsen, siden der er mye informasjon å forholde seg til. Det er viktig at du føler deg trygg gjennom hele prosessen. På konsultasjonen planlegger dere hvilken type implantat og størrelse som kan være den rette for deg, samt forventet resultat. Du blir informert om inngrepet, det postoperative forløpet og mulige bivirkninger og komplikasjoner.

Mammografi før brystforstørring

Alle kvinner over 40 år anbefales å ta en mammografiundersøkelse i forkant av en brystoperasjon. Denne bør ikke være eldre enn 6 måneder

Faste før brystforstørring

Du skal være fastende 6 timer før møtetidspunktet til operasjon. Du kan drikke «tynne» væsker som vann, saft, te og kaffe (uten melk eller fløte) inntil 2 timer før møtetidspunktet. Du skal ikke ta pastiller, tyggegummi, røyke eller snuse når du faster. Du kan ikke drikke alkohol etter kl. 20 kvelden før operasjonen.

Medisin

Enkelte medikamenter kan gi økt blødnings- eller blodproppfare i forbindelse med operasjonen. Om du bruker blodfortynnende medisiner, må du opplyse om dette til sykehuset. Du vil få beskjed hvis det er noen av disse medisinene du skal slutte med før operasjonen. Se også eget informasjonsskriv ved innkalling til operasjon.

Bruker du medisiner mot høyt blodtrykk, angina, hjerterytmeforstyrrelse eller epilepsi skal du ta disse medisinene med et glass vann på operasjonsdagen.

Bruker du diabetesmedisin, ta kontakt med plastikkirurgisk avdeling på sykehuset du skal opereres ved.

Bruker du p-piller, skal du slutte med de 4 uker før operasjonen, og ikke starte igjen før 2 uker etter operasjonen.

Resept

Du får tilsendt resept på smertestillende som skal brukes etter operasjonen. Disse hentes ut før operasjonsdagen.

Røyking og snus

Du skal ikke røyke eller bruke snus operasjonsdagen. Røyk og snus nedsetter blodets evne til å transportere oksygen til vevet og dermed forsinker sårhelingen. Det kan gi større fare for komplikasjoner etter operasjonen som nekrose/dødt vev. Det anbefales at du ikke røyker/snuser 2-3 uker før og etter operasjonen.

Hygiene før operasjonen

For å redusere infeksjonsfaren i forbindelse med operasjonen skal du dusje og vaske håret kvelden før, og på morgenen operasjonsdagen. All hud skal vaskes godt med såpe, vask spesielt nøye rundt nese og munn, armhulene, navlen, underliv og lyskene. Det er viktig at all såpe skylles godt av. Tørk med rent håndkle og ta på rene klær. Du skal ikke smøre deg med hudlotion etter å ha dusjet. Skal du operere steder på kroppen hvor det er kroppshår, skal kroppshår klippes før du dusjer. Det skal ikke barberes da dette kan gi hudirritasjon.

Hud, negler, navle og smykker

Du skal ikke bruke krem, parfyme eller sminke operasjonsdagen. Møt uten smykker og piercing. Neglene skal være korte, rene og uten neglelakk.

Sports- BH

Du må medbringe en støtte/sports-BH til sykehuset operasjonsdagen. Ved sykehuset i Oslo kan du kjøpe sports-BH operasjonsdagen.

Dietter og allergier før brystforstørring

Har du spesielle krav til kosten i form av dietter eller allergier ber vi deg vennligst kontakte Aleris før operasjonen.

Ernæring før brystforstørring

Det er viktig at kroppen din er i best mulig ernæringsmessig balanse før en større operasjon. Hvis du er på slankekur eller en spesiell diett like før operasjonen, risikerer du at stoffskiftet er ute av balanse. Den anbefales at du i ukene før operasjonen inntar god, næringsrik og variert kost.

Transport

Du må avtale med en pårørende eller venn om å hente deg og bli hos deg det første døgnet etter utskrivelsen. Du kan ikke kjøre hjem selv eller ta offentlig transport alene hjem etter operasjonen. Sykehuset kan være behjelpelig med å bestille taxi ved behov.

Tilsyn etter brystforstørring

Du skal ikke være alene det første døgnet etter utskrivelsen og det er viktig at det i forkant avtales tilsyn av en voksen person som skal være sammen med deg.

Selve operasjonsdagen

Ankomst

Ved ankomst henvender du deg i resepsjonen. Du blir hentet av sykepleier som hjelper deg med forberedelse før operasjon. Anestesilegen informerer deg om bedøvelsen og kirurgen foretar en opptegning av operasjonsområdet og svarer på eventuelle spørsmål.

Operasjonen

Brystforstørring foregår i full bedøvelse (narkose) og varer i ca 1 time. Selve fremgangsmåten avhenger av teknikken som velges. Såret som er ca 5 cm langt sys sammen av innvendige sting som løser seg opp selv. Det er da ikke nødvendig med å fjerne sting. Arrene tapes og det legges på en komprimerende bandasje. Når operasjonen er avsluttet blir du kjørt tilbake på oppvåkningsavdelingen. Du observeres av sykepleier inntil du er tilstrekkelig våken og velbefinnende. Plastikkirurgen vil se til deg og informerer om det er spesielle forholdsregler du skal ta hensyn til etter operasjonen.

Smerter

Det kan være smerter umiddelbart etter operasjonen.

Mobilisering

Av hensyn til forebyggelse av blodpropp, er det viktig at du raskt kommer deg på bena igjen etter operasjonen. En sykepleier hjelper deg med dette. Du skal likevel unngå trekking i stingene.

Utskrivelse

Operasjonen utføres dagkirurgisk. Det vil si at du normalt blir utskrevet fra sykehuset 2-3 timer etter operasjonen er ferdig. Du får med deg informasjonsskriv med aktuelle telefonnummer til Aleris og kirurgen som opererte deg.

Etter utskrivelsen

Kontakt etter utskrivelse

Du vil bli ringt opp av helsepersonell dagen etter operasjonen for å høre hvordan du har det. Du kan da stille spørsmål du måtte ha. Du får med nødvendige telefonnummer ved utskrivning, hvis du ønsker å komme i kontakt med oss.

Smerter etter brystforstørring

Du kan føle avtakende ømhet og hevelse i brystet i 1-2 uker etter operasjonen. Du kan derfor ha bruk for noe smertestillende. Du får tilsendt resept på smertestillende sammen med innkallingsbrevet til de første dagene etter operasjonen.

Siving fra såret etter brystforstørring

Det kan forekomme en lett sivning fra såret. Det er helt alminnelig og krever vanligvis ikke behandling.

Bandasje etter brystforstørring

Du får en komprimerende bandasje på brystene etter operasjonen. Bandasje fjernes 2 dager etter operasjonen. Tape skal ikke fjernes. Tape skiftes første gang 10-14 dager etter operasjonen.

Aktivitet og hvile etter brystforstørring

Du kan dusje 4 dager etter operasjonen. Tape skal sitte på og fønes tørr etter hver dusj. Du kan vaske håret i forbindelse med en dusj. Armene skal ikke løftes over skulderhøyde.

Du kan ikke selv kjøre bil før du kan reagere normalt i enhver situasjon og kan spenne bilbeltet over brystet.

Du kan gå turer og sykle når du måtte ha lyst til det.

Du kan svømme ca. 4 uker etter operasjonen, når sårskorpene er borte. Det anbefales å være forsiktig med klorvann inntil sårene er helt grodd for å unngå hudreaksjoner.

Vi anbefaler at du ikke løfter mer enn maksimum 2 kg i hver arm de første 4 ukene etter operasjonen. Du bør ikke løfte armene over skulderhøyde de første 4 ukene etter operasjonen. 

Vi anbefaler at du ikke ligger på magen så lenge det gjør vondt/gir ubehag. Normalt gir det seg etter 4 uker.

Støttende BH / brystbånd etter brystforstørring

Sports-BH benyttes som støttebandasje etter operasjonen og denne skal benyttes dag og natt i 4 uker etter operasjonen, deretter ytterligere 4 uker på dagtid.  Til sammen 8 ukers bruk på dagtid.  BHen skal kun tas av i forbindelse med dusjing/bading/vask. Kirurgen vurderer om du skal bruke et brystbånd i tillegg til sports-BH. Båndet skal benyttes dag og natt i 3 uker.

Tape/plaster etter brystforstørring

Det anbefales å bruke papir tape over arrene de første 3 månedene etter operasjonen til arrene er bleknet. Disse skiftes ca. 1 gang i uken. Skulle huden reagere med kløe og rødme må du slutte eller gå over til silke- eller silikontape.

Sollys etter brystforstørring

For å oppnå så pene arr som mulig er det viktig å beskytte arrene mot sollys og solarium de første 12 månedene etter operasjonen. Vi anbefaler beskyttelse av arrene med plaster, klær eller solfaktor med minimum faktor 15.

Fjerning av sting etter brystforstørring

Det blir vanligvis sydd med tråd som løser seg opp av seg selv. Du vil få beskjed om du har sting som må fjernes.

Sykemelding etter brystforstørring

Du vil ikke få sykemelding da inngrepet er av kosmetisk indikasjon. Du må beregne fri fra jobb i 2-4 uker, avhengig av yrke.

Kontroll etter brystforstørring

Du kan komme til sårkontroll og skifte av tape etter operasjonen hos Aleris. Kirurgen tilbyr deg å komme til etterkontroll 4-6 måneder etter operasjonen. Hvis du har behov for kontroll tidligere, er du velkommen til å kontakte oss.

Mulige komplikasjoner etter brystforstørrelse

Hevelse etter brystforstørring

Brystet vil etter operasjonen være hovent på grunn av væskeansamlinger. Får du en større hevelse kan det være en blødning.

Blødning etter brystforstørring

Blødning etter operasjonen er sjeldent, men kan oppstå det første døgnet. Det kan bli nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen. Ved mistanke om blødning, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.

Infeksjon etter brystforstørring

Etter all kirurgisk behandling kan det forekomme infeksjon. Det skjer ytterst sjeldent etter brystforstørrelse med implantat. Tegn på infeksjon er rødhet, varme, hevelse, dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.

Nekrose etter brystforstørring

Nekrose/dødt vev etter operasjonen er sjeldent, men det kan forekomme. Risikoen øker for røykere og overvektige. Vevet mister blodtilførsel og huden kan bli misfarget. Nekrose kan være overfladiske eller dyp. Overfladisk nekrose kan leges med god sårpleie. Dypere nekrose kan kreve kirurgisk inngrep.

Arr etter brystforstørring

Arrene etter operasjonen vil ofte være røde og hovne opp til 12 måneder etter operasjonen. Du får et permanent arr under brystet eller rundt brystvorten avhengig av hvilket snitt som er benyttet. Arrene vil med tiden bli smale og lyse. Enkelte kan få arr som er bredere og mørkt pigmenterte.

Endret sensibilitet etter brystforstørring

Det kan oppstå tap av følelse i brystvorten og i selve operasjonsområdet. Dette normaliseres oftest i løpet av et par måneder. Hos enkelte kan forandringene være permanent.

Amming etter brystforstørring

I noen tilfeller kan en brystforstørrelse med silikon påvirke muligheten til å amme, så vurderer du å få barn i nær fremtid anbefaler vi at operasjonen utsettes til etter fødsel og amming. Dette kan du få utfyllende informasjon om på konsultasjon hos plastikkirurgen.

Vi anbefaler at man ammer selv om man har silikonproteser. Det er ikke påvist at silikon eller andre stoffer fra brystimplantat går over i morsmelken. Det er heller ikke påvist at barn som har blitt ammet av mødre med silikonimplantater skulle ha noen høyere grad av sykelighet enn normalt. Du kan derfor trygt amme ditt barn med en gjennomført brystforstørring med silikon.

Kapseldannelse etter brystforstørring

Det er viktig å vite at brystforstørrelse med implantat kan gi kapseldannelse. Alle fremmedlegemer i kroppen danner en hinne rundt seg. Noen ganger kan denne hinnen bli en tykk kapsel som gjør at brystet kan bli ømt og hardt. Brystet kan forandre form, men dette er ikke farlig. Det kan bli nødvendig med en operasjon for å spalte eller fjerne kapselen.

Aleris bruker kun implantater fra Mentor. Disse implantatene er av høyeste kvalitet, og de var de første implantatene som ble godkjent til kosmetisk brystforstørrelse i USA. Etter dette er det kun en ytterligere fabrikant (Allergan) som har blitt godkjent av de amerikanske helsemyndighetene. Flere vitenskapelige undersøkelser tyder på både risiko for infeksjon og kapseldannelse er lavere når man bruker implantater fra Mentor.

ALCL etter brystforstørring

Det er nylig funnet en mulig sammenheng mellom brystimplantater og en meget sjelden form for non-Hodgkin`s lymfom, såkalt BIA-ALCL. Risikoen er ekstremt liten, men vi ber deg ta kontakt dersom du opplever hevelse omkring implantatene, hovne lymfekjertler eller andre reaksjoner som ikke kan relateres til forventet forløp etter operasjon.

Her finner du pris på brystimplantat

Last ned pasientinformasjonsskriv som PDFMargareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Børge Davik

Plastikkirurg

Oslo, Strømmen og Bergen

Jamshaid Mulk

Plastikkirurg

Ålesund

Ivan Pavlovic

Plastikkirurg

Trondheim


Brystene er superfine!

Brystene er superfine!

- Plastikkirurg Børge Davik har gjort en kjempefin jobb! Jeg føler meg som en kvinne igjen!

Les mer >

Mitt resultat er helt fantastisk!

Mitt resultat er helt fantastisk!

Jeg hadde bokstavelig talt sjekket alle hjemmesider til alle klinikker i Skandinavia. Jeg endte opp med denne fordi denne klinikken fikk meg til å føle meg velkommen fra første stund og at jeg var en viktig kunde for dem. Fra første samtale så fikk jeg god service, og ble tatt godt vare på, fulgt opp.

Les mer >

Veldig naturlig og pent resultat

-Veldig naturlig og pent resultat

Grunnen til at jeg valgte operasjon var at jeg helt siden jeg var tenåring har hatt komplekser for små pupper. Mange klager over «små pupper», men jeg hadde VIRKELIG små pupper.

Les mer >

Brystforstørrelse: Det er nesten som et nytt liv!

Brystforstørrelse: Det er nesten som et nytt liv!

– Jeg er så fornøyd med resultatet. Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner, og arrene er blitt kjempefine.

Les mer >

Kjersti* (57) fikk utført brystforstørrelse med silikon

Kjersti* (57) fikk utført brystforstørrelse med silikon

– Protesene passer perfekt til kroppen og de både ser og føles helt naturlig ut.

Les mer >Priser plastisk kirurgi

Priser plastisk kirurgi

Her finner du priser for plastisk kirurgi ved Aleris. Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >

Mykere og mer naturlig brystforstørrelse

Mykere og mer naturlig brystforstørrelse

Den nyeste trenden innen brystforstørrelser handler om å kombinere innleggelse av brystimplantat med eget fett fra andre deler av kroppen. Metoden gir en mer naturlig form og mykere bryst.

Les mer >


Back to top