Skip to Content

Operasjon svettekjertler

Hos noen produserer kroppen mer svette enn nødvendig for å regulere kroppstemperaturen, og mange plages dermed av svetteflekker på klær, sjenerende svettelukt og våte hender og føtter. Tilstanden kalles for hyperhidrose og kan behandles effektivt.

Svette er kroppens måte å regulere temperaturen på. Hos de aller fleste harmonerer svetteproduksjonen med fordampingen av fukt fra huden, og derfor føles huden normalt tørr ut. Hos noen produserer kroppen imidlertid mer svette en nødvendig for å regulere kroppstemperaturen. Dette kalles for hyperhidrose, og er en tilstand som rammer ca. 1 % av Norges befolkning. Noen plages av dette, da det kan virke skjemmende med våte håndflater eller mørke ringer under armene. Dette er imidlertid mulig å behandle.

Plastikkirurgen kan fjerne svettekjertlene i armhulen permanent ved hjelp av liposkulptur, altså den samme metoden som brukes for fettsuging. Teknikken er effektiv og etterlater nesten ikke synlige arr. Svetteproduksjonen under armene vil reduseres til et normalt nivå etter behandlingen.

Det er også mulig å fjerne svettekjertlene kirurgisk. Dette vil imidlertid etterlate et større arr i armhulen. Hvilken teknikk som passer for deg, finner du ut sammen med kirurgen på en gratis konsultasjon.

Operasjon av svettekjertler gir en varig reduksjon av svetteproduksjonen. Det er også mulig å behandle overdreven svette med injeksjonsbehandling.

Jeg ønsker gratis konsultasjon!


Hvor kan jeg få utført inngrepet?

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf. Sykehus 22 54 10 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43

Aleris Sykehus Colosseum-Nobel

Sørkedalsveien 10 B
0369 Oslo

Tlf. 23 19 50 50

Aleris Medisinske Senter Strømmen

Støperiveien 5
2010 Strømmen

Tlf. 63 80 03 30

Aleris Sykehus Drammen

Albumsgate 9
3016 Drammen

Tlf. 32 21 11 00


Margareth Bruheim Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Les mer
Tyge Tindholdt Plastikkirurg

Oslo

Les mer
Kenneth Chiu Plastikkirurg

Oslo

Les mer


Plastisk kirurgi for menn

En oversikt over vårt tilbud

Menn er en økende gruppe blant våre kunder. De kommer oftest for å få utført fettsuging, fjerning av overflødig hud og øyelokksplastikk.

Injeksjonsbehandling mot overdreven svette

Du kan bli kvitt problemet!

Injeksjonsbehandling er den mest effektive og langvarige behandlingen mot overdreven svette (hyperhidrose).

Back to top