Skip to Content

Operasjon svettekjertler

Hos noen produserer kroppen mer svette enn nødvendig for å regulere kroppstemperaturen, og mange plages dermed av svetteflekker på klær, sjenerende svettelukt og våte hender og føtter. Tilstanden kalles for hyperhidrose og kan behandles effektivt.

Svette er kroppens måte å regulere temperaturen på. Hos de aller fleste harmonerer svetteproduksjonen med fordampingen av fukt fra huden, og derfor føles huden normalt tørr ut. Hos noen produserer kroppen imidlertid mer svette en nødvendig for å regulere kroppstemperaturen. Dette kalles for hyperhidrose, og er en tilstand som rammer ca. 1 % av Norges befolkning. Noen plages av dette, da det kan virke skjemmende med våte håndflater eller mørke ringer under armene. Dette er imidlertid mulig å behandle.

Plastikkirurgen kan fjerne svettekjertlene i armhulen permanent ved hjelp av liposkulptur, altså den samme metoden som brukes for fettsuging. Teknikken er effektiv og etterlater nesten ikke synlige arr. Svetteproduksjonen under armene vil reduseres til et normalt nivå etter behandlingen.

Det er også mulig å fjerne svettekjertlene kirurgisk. Dette vil imidlertid etterlate et større arr i armhulen. Hvilken teknikk som passer for deg, finner du ut sammen med kirurgen på en uforpliktende konsultasjon.

Operasjon av svettekjertler gir en varig reduksjon av svetteproduksjonen. Det er også mulig å behandle overdreven svette med injeksjonsbehandling.Margareth Bruheim

Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tyge Tindholdt

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Kenneth Chiu

Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Oslo

Jurate Dremaite

Jurate Dremaite

Kosmetisk sykepleier

Oslo


Priser kosmetiske behandlinger

Priser kosmetiske behandlinger

Her finner du priser for kosmetiske behandlinger ved Aleris. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >


Bestill konsultasjon hos plastikkirurg

Ønsker du time?

Fyll inn dine opplysninger nedenfor så tar vi kontakt.

Back to top