Skip to Content

Brystkreft

De fleste opplever ingen symptomer, og funn blir gjort på bakgrunn av mammografiscreening. Ved klinisk mistanke om brystkreft, enten fordi du har kjent en kul i brystet eller opplever andre symptomer, bør du undersøkes av lege. 

 

Er brystkreft arvelig?

Er det opphoping av eggstokk- eller brystkreft i familien, bør du lese dette.

 

Nye behandlingsmetoder mot brystkreft

  • Det har kommet meget interessante resultater på trippel negativ brystkreft. Pasientene som har fått immunterapi før operasjon har fått betydelig effekt sammenlignet med de som har fått cellegift alene. 

  • For HER2 positiv brystkreft, og HER2 lav brystkreft finnes det et godt behandlingsalternativ som ikke man får på sykehuset. Mange som har fått beskjed fra legen sin at man er HER2 negativ, er faktisk HER2 lav og kan ha nytte av denne behandlingen.

Ta kontakt med Aleris Kreftsenter for mer informasjon.

 

Vanlige symptomer på brystkreft:

• Kul i brystet
• Kul i armhule
• Sår på huden over brystet
• Unormal eller endret brystvorte
• Sekresjon fra brystvorten


Ved funn av kreft, vil behandlingen være avhengig av sykdomsutbredelsen. Ofte innebærer behandling en kombinasjon av kirurgi, cellegift og strålebehandling.


Symptomer på brystkreft

Har du symptomer på brystkreft? Hvis du oppdager uforklarlige endringer i eller rundt brystene er det viktig at du oppsøker lege.

Bli kjent med symptomene her

Ny behandling halverer risikoen for tilbakefall hos kvinner med brystkreft

Aleris tilbyr nå en ny behandling til kvinner med HER2-positiv tidlig brystkreft med resterende tumor etter neoadjuvant behandling.

Les mer

Sjekk brystene dine jevnlig

Usikker på hvordan du foretar en selvsjekk av brystene? Her forklarer vi hvordan og hvorfor du bør kjenne brystene dine godt.

Trinnvis guide til selvsjekk

- Jeg vant over brystkreften

- Jeg ønsker med min historie å formidle til alle mine medsøstre som har fått brystkreft at det er håp - og at mange blir friske!

Les Trines historie her

Behandling av brystkreft

Hvordan man behandler brystkreft er avhengig av kreftens størrelse og utbredelse, om svulsten er følsom for kjønnshormoner og om den er såkalt HER2-positiv. I tillegg har kvinnens alder og eventuelle andre sykdommer betydning for valg av behandling.

Les mer
Back to top