Høyt blodtrykk – Påvirk blodtrykket med kosthold
Har du fått påvist høyt blodtrykk, eller hypertensjon som det også kalles? Et riktig kosthold kan hjelpe deg i behandlingen. Få gode råd hos våre ernæringsfysiologer.
Hele 20 - 30 % av den norske befolkningen sliter med høyt blodtrykk, og sannsynligheten for å ha høyt blodtrykk øker med alderen. Blodtrykket bestemmes av ulike faktorer som blant annet kjønn, arv og livsstil. Høyt blodtrykk er den viktigste risikofaktoren for hjerte- og karsykdom, og defineres som et systolisk blodtrykk over 140 / 90 mm Hg.
&width=188&height=141&quality=70)
Mat mot høyt blodtrykk
Har du høyt blodtrykk vil medikamenter være viktig i den blodtrykkssenkende behandlingen, men du kan også bidra vesentlig til et bedre blodtrykk selv, gjerne ved røykeslutt, vektreduksjon og kostholdstiltak. Selv små justeringer i kostholdet kan gi målbare resultater på blodtrykket, som for mange kan resultere i redusert medisinbruk.
Hva tilbyr våre ernæringsfysiologer?
Våre kliniske ernæringsfysiologer tilbyr individuell kostveiledning. Vi tar utgangspunkt i ditt nåværende kosthold og hjelper deg å finne endringer som er enkle og gjennomførbare og tilpasset dine behov. Vi tar hensyn til dine vaner, preferanser, tilstander og begrensninger og våre råd er basert på et vitenskapelig kunnskapsgrunnlag.