Skip to Content

Polypper i livmorhalsen eller livmoren

Polypper er druelignende vekster som kan oppstå i livmorhalsen eller i livmorslimhinnen. De kalles også for slimhinnepolypper, og er som oftest godartede.

Aleris fjerner polypper i livmoren med skånsom kikkhullsoperasjon. Det betyr at du ikke får synlige arr og kommer deg raskere.

Hva er polypper?

Polypper er druelignende vekster som kan oppstå i livmorhalsen eller i livmorslimhinnen. De kalles også for slimhinnepolypper.

De kan bli opptil 2 cm i diameter. Noen ganger er det kun snakk om en polypp, men ofte opptrer de flere sammen. Slimhinnepolypper er svært vanlig, og er heldigvis oftest godartede.

 

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00

Symptomer på polypper

Polypper gir symptomer i form av kraftig, tynn utflod og blødninger fra underlivet mellom menstruasjonene eller i forbindelse med samleie. Selv om slimhinnepolypper oftest er ufarlige, bør du få foretatt en gynekologisk undersøkelse hvis du får noen av de nevnte symptomer. Det kan nemlig også være tegn på celleforandringer i livmorhalsen eller livmoren. 

Behandling av polypper

Polypper i livmorhalsen kan fjernes hurtig og enkelt i forbindelse med en kikkhullsundersøkelse. Inngrepet krever kun en lett lokalbedøvelse av livmorhalsen. Polyppene undersøkes deretter mikroskopisk, så man kan oppdage eventuelle vevsforandringer. Polypper av denne typen pleier ikke å komme igjen, og det er stort sett ingen ytterligere problemer. 

Hvis det er snakk om større polypper i selve livmoren, fjernes disse ved en kikkhullsundersøkelse i full bedøvelse. 


Finn din nærmeste avdeling


Kristin Lyng

Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Katrine Kirial

Katrine Kirial

Gynekolog

Stavanger

Tina Tellum

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Kristina Sole

Kristina Sole

Gynekolog

Oslo

Anita Dresmane

Anita Dresmane

Gynekolog

Trondheim

Jenny Alvirovic

Jenny Alvirovic

Gynekolog

OsloBack to top