Skip to Content

Polypper i livmorhalsen eller livmoren

Polypper er druelignende vekster som kan oppstå i livmorhalsen eller i livmorslimhinnen. De kalles også for slimhinnepolypper, og er som oftest godartede.

Aleris fjerner polypper i livmoren med skånsom kikkhullsoperasjon. Det betyr at du ikke får synlige arr og kommer deg raskere.

Hva er polypper?

Polypper er druelignende vekster som kan oppstå i livmorhalsen eller i livmorslimhinnen. De kalles også for slimhinnepolypper.

De kan bli opptil to cm i diameter. Noen ganger er det kun snakk om en polypp, men ofte opptrer de flere sammen. Slimhinnepolypper er svært vanlig, og er heldigvis oftest godartede.

 

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00

Symptomer på polypper

Polypper gir symptomer i form av kraftig, tynn utflod og blødninger fra underlivet mellom menstruasjonene eller i forbindelse med samleie. Selv om slimhinnepolypper oftest er ufarlige, bør du få foretatt en gynekologisk undersøkelse hvis du får noen av de nevnte symptomer. Det kan nemlig også være tegn på celleforandringer i livmorhalsen eller livmoren. 

 

Behandling av polypper

Polypper i livmorhalsen kan fjernes hurtig og enkelt i forbindelse med en kikkhullsundersøkelse. Inngrepet krever kun en lett lokalbedøvelse av livmorhalsen. Polyppene undersøkes deretter mikroskopisk, så man kan oppdage eventuelle vevsforandringer. Polypper av denne typen pleier ikke å komme igjen, og det er stort sett ingen ytterligere problemer. 

Hvis det er snakk om større polypper i selve livmoren, fjernes disse ved en kikkhullsundersøkelse i full bedøvelse. 

 

Transcervikalt inngrep

Transcervikalt inngrep er et trygt og effektivt behandlingsalternativ for kvinner som har fått påvist muskelknuter, polypper eller har blødningsforstyrrelser av andre årsaker, for eksempel endometriose. Inngrepet er svært godt dokumentert og utføres vanligvis dagkirurgisk.

Det er et minimalt invasivt inngrep der man går gjennom kanalen i livmorhalsen til livmorhulen, og ved hjelp av en elektrisk slynge skjærer bort deler av, eller hele slimhinnen i livmoren, ev. fjerner muskelknuter på innsiden av livmoren.
Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Dette kan du gjøre dersom sex etter fødsel er smertefullt

Sex etter fødsel

Sex etter fødsel kan være en barriere for mange. Opplever du smerter kan det ofte gjøres noe med!

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Smerter i skjeden? Her er behandlingen som virker mot vaginisme

Smerter i skjeden? Her er behandlingen som virker mot vaginisme

Klarer du ikke gjennomføre samleie, eller kjennes det som om skjeden strammer seg ukontrollert, kan det være vaginisme.

Les mer >

Pasient hos gynekolog

Time hos gynekolog

Ønsker du å bestille konsultasjon hos gynekolog, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne er en av mange kvinner som har vært flink til å ta jevnlige celleprøver, men som under en kontroll fikk beskjed om at det hadde oppstått celleforandringer.

Hun fikk utført konisering >


Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Katrine Kirial

Gynekolog

Stavanger

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Anita Dresmane

Gynekolog

Trondheim

Kristina Sole

Gynekolog

Oslo

Branka Yli

Gynekolog

Oslo

Jeg ønsker å bestille time hos gynekolog

Fyll inn dine opplysninger så tar vi kontakt.


Back to top