Petra (65)* får immunterapi hos Aleris: -Gleder meg til hver behandlingsdag!

foflekk_kreft_pasient.png

Petra er operert for føflekkreft og har nå fått immunterapi hos Aleris Kreftsenter i et års tid for å forebygge tilbakefall.

– Det var sønnen min som hev seg rundt da jeg fikk diagnosen malignt melanom. Han undersøkte hvilke behandlingsmuligheter som fantes i inn- og utland. Han var blant annet i kontakt med fire store universitetssykehus i USA, og der fikk han informasjon om at immunterapi viste gode resultater ved immunterapi som tilleggsbehandling etter kirurgi. - Så viste det seg heldigvis at Aleris tilbød denne behandlingen her i Oslo, og at fagfolkene her var enig i den informasjonen som sønnen min hadde funnet frem til.

Kreftlegen tok seg god tid til å forklare

-Første gangen jeg kom hit til konsultasjon hadde kreftlege Marius Normann satt av hele to timer til meg. Han ga meg all den informasjonen jeg trengte, på en åpen, direkte og veldig tillitsvekkende måte, forteller Petra og legger til:  – Jeg fikk til og med mobilnummeret hans, slik at jeg kan ringe om jeg har spørsmål. Det har jeg aldri hatt behov for, men det er veldig trygt å kunne ha det – og det er en imponerende service! Sønnen min har også vært her flere ganger, og hver gang tar dr Normann seg tid til å svare på spørsmål. Det er nok ikke sånn overalt!

 

Hyggelig og god oppfølging

-Jeg synes det er så hyggelig å komme hit. I resepsjonen er de så hyggelige og ønsker meg velkommen hver gang, og sykepleierne her på Kreftsenteret likså, smiler hun. Petra sier hun legger merke til de små tingene som til sammen betyr mye: Lys og blomster i vinduene, en god kopp kaffe og radioen er på i behandlingsrommet. – Her har vi mange gode samtaler mens jeg får behandling. Jeg setter veldig pris på oppfølgingen jeg får av sykepleierne, sier Petra og forteller at de blant annet følger opp om hun mosjonerer som avtalt mellom behandlingsrundene. – Damene er her bestemte på en fin måte, sier hun. – Og så er det ingen arroganse her! Det betyr mye når en er i en slik sårbar situasjon.

Etter at Petra var operert, fikk hun beskjed på det offentlige sykehuset at det ikke var mer behandling å få. –Jeg skulle ønske de hadde fortalt om tilbudet her på Aleris, sier hun. – Dere her på Aleris har all grunn til å være stolte av dette tilbudet!

Betaler selv

Petra er bosatt sammen med mannen sin et par-tre timer fra Oslo, men reiser inn til Aleris Kreftsenter to ganger i måneden for behandling.  Immunterapien får hun rett i armen, men merker ikke noe særlig til det. – Jeg har ingen bivirkninger av medisinen, forteller hun. –Jeg er i veldig god form. Hun betaler for medisinen av egen lomme. – Det tenker jeg ikke på, sier hun. –Jeg er bare glad for at det finnes en behandling som hjelper.

Immunterapi som tilleggsbehandling til føflekkreft-pasienter etter operasjon

Ondartet føflekkreft (malignt melanom) er blant kreftsykdommene med størst økning i forekomst. Forekomsten stiger med økende alder. Sammenlignet med andre land med tilsvarende høy forekomst, har Norge en høy dødelighet. Selv etter kirurgisk fjerning av detekterbar sykdom har pasienter med fremskreden sykdom stor risiko for tilbakefall og død.

Aleris tilbyr immunterapi som forebyggende tilleggsbehandling til føflekkkreft-pasienter som har gjennomgått operasjon. Behandlingen har vist svært gode resultater. Les mer her.

 

 

*) Av personvernhensyn har vi gitt Petra et fiktivt navn og bilde.