Synne (29)* fikk utført brystforstørrelse hos Aleris i Ålesund

Etter to svangerskap synes Synne det var flaut å vise seg naken for mannen sin. Nå er hun kjempestolt av brystene sine. - Nå har jeg de fineste brystene jeg har sett!

– De ble som to tomme risposer, og det så ut som puppene mine tilhørte en 90 år gammel dame, forteller Synne.

Før Synne fikk barn hadde hun fulle og fine bryster. Hun hadde alltid trent mye, og var fornøyd med hvordan hun så ut.

– Etter at datteren min kom til verden gikk jeg opp en del i vekt, men det var først etter det andre svangerskapet at jeg virkelig skjemtes over kroppen min.

Hun ammet det andre barnet mye lenger enn det første, og gikk ned i vekt da hun begynte å trene igjen. Da ble det tydelig hva to graviditeter, amming og vektendring hadde gjort med brystene.

– Jeg kunne ikke gå i bikini på sommeren, bruke pushup-bh eller gå med de kjolene jeg synes var fine. Brystene hang så mye at de falt ut hvis jeg lente meg fremover. Jeg kunne brette dem hvis jeg ville.

Det gikk så langt at Synne ikke ønsket å være naken foran mannen sin.

– Jeg synes det var veldig flaut. Han brydde seg ikke noe om det, og ga meg stadig komplimenter for kroppen min. Men jeg klarte ikke se forbi de hengende brystene mine, og det ødela til slutt for sexlivet vårt.

Gruet seg til å vise brystene til kirurgen

Synne jobber innenfor helsetjenesten selv, og det var en kollega som tipset henne om Aleris.

– Hun anbefalte meg å bestille en konsultasjon hos Aleris Ålesund, og sa at jeg der kunne få informasjon om mulighetene som fantes.

– Jeg hadde aldri sett for meg å ta en plastisk operasjon, men jeg hadde heller ikke sett for meg at jeg skulle slite så mye med mitt eget kroppsbilde, forteller hun.

På konsultasjonen møtte Synne dr Jamshaid Mulk. Han har i mange år undervist i anatomi ved Københavns Universitetet og har åtte års erfaring med plastisk kirurgi, der brystforstørring er blant hans spesialområder.

– Jeg gruet meg noe helt forferdelig til å vise ham brystene mine, og måtte virkelig ta meg sammen for å klare å løfte opp genseren. Men det var mye mindre flaut enn jeg hadde fryktet. Han var så utrolig profesjonell og tydelig på at dette var helt normalt for ham. Han fikk meg faktisk til å slappe av.

Dr Mulk forklarte Synne at huden hennes var tynn, og at hun derfor var ekstra eksponert for å få hengende bryster. Det er også vanlig at de mister formen etter vektnedgang, graviditeter og amming.

– Han forklarte hva som måtte til og hva jeg kunne forvente av resultater, og jeg fikk se og kjenne på forskjellige proteser. Jeg bestemte meg der og da for at dette måtte jeg gjøre, og vi avtalte tid for operasjonen.

Opererte brystimplantatet under muskelen

Da dagen for operasjonen kom ble Synne veldig nervøs. Hun hadde ikke hatt narkose før, og lurte på hvordan det ville bli.

– Jeg skalv, og hjertet mitt slo så hardt at jeg kunne høre det. Jeg hadde lyst til å snu i døra. Hva er det jeg driver med? tenkte jeg, forteller hun.

– Igjen satte jeg pris på hvor profesjonell og trygg dr Mulk er. Han beroliget meg, og jeg var ikke redd lenger.

Det siste Synne husker er at legen telte ned før hun sovnet.

– Da jeg våknet en time senere var jeg full av energi, sikkert på grunn av bedøvelsen og adrenalinet. Jeg kjente at det gjorde vondt i overkroppen, og jeg hadde en veldig stram bandasje over brystet.

Dr Mulk hadde lagt protesene under brystmuskelen. Når protesene blir lagt under muskelen vil brystene få et naturlig utseende, men det vondt den første tiden fordi muskelfibrene blir delt.

Den første tiden etter en brystforstørrelse er brystene veldig hovne. Implantatene oppfattes som et fremmedlegeme for kroppen, og det tar litt tid før den «godtar» protesene.

– Jeg fikk sjokk første gang jeg skulle se på brystene. De var jo enorme! Heldigvis hadde de advart meg om det, og hevelsen gikk ned etter hvert, forteller Synne.

Hun er veldig fornøyd med informasjonen hun fikk underveis.

– Selv om Dr Mulk reiste vekk dagen etter operasjonen min, så kunne jeg ringe ham når som helst. Jeg sendte ham for eksempel et bilde da jeg trodde jeg hadde fått en infeksjon. Han kunne fortelle at det var fordi jeg hadde dusjet for mye uten å tørke tapen ordentlig. Jeg la på et kompress, og etter en kort stund var det bra igjen.

Et mirakel

Synne var opptatt av at det ikke skulle synes at hun hadde tatt en brystoperasjon, og at folk skulle møte «henne, og ikke brystene først». Det synes hun at de lyktes med.

– Det ser så naturlig og fint ut! Selv om 400 ml i hver pupp høres mye ut, så synes jeg brystene passer perfekt til resten av kroppen min. Jeg er 176 cm høy, og siden de er lagt under muskelen ser det ut som mine egne.

Etter tre måneder var Synne på kontroll hos dr Mulk. Der så de på «før og etter»-bilder, og snakket om resultatet

– Det var en helt fantastisk forandring, og utrolig gøy å se bildene. På før-bildet er puppene slappe, små og har strekkmerker. På etter-bildet er det de fineste puppene jeg har sett! De er helt perfekt størrelse, og arrene synes ikke lenger, forteller hun.

Dr Mulk kommenterte at det var som å møte en annen kvinne etter operasjonen.

– Fra å ville gjemme meg og skjule puppene, gjør det meg nå ingenting å vise dem frem. Det beste er den gode selvfølelsen jeg har nå! Nå har jeg de fineste brystene jeg har sett! sier Synne og ler.

Og det beste skussmålet fikk hun fra datteren på fem år: «Det er et mirakel mamma! Det er magi!»

Her kan du lese mer om brystforstørrelse

Vurderer du brystforstørrelse?

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så tar vi kontakt for en uforpliktende konsultasjon. 

Jeg ønsker konsultasjon!

 

*) Av personvernhensyn har vi gitt personen et fiktivt navn og bilde.