Skip to Content

Lårplastikk

Etter store vekttap vil det ofte oppstå løshud på lårene, noe som kan føre til fysiske plager og utseendemessig sjenanse. Med lårplastikk fjernes denne løshuden.

Noen plages av løs hud på lårene etter vektnedgang mens andre opplever at huden mister elastisitet i huden med årene. Det kan være til stor utseendemessig sjenanse, og det kan føre til fysiske plager i form av ubehag ved fysisk aktivitet, vansker med bekledning og hudgnissing og sår i hudfolder. Løs hud på lårene kan fjernes ved en operasjon hvor overskytende hud og underliggende fett fjernes. Hos enkelte kan det anbefales å kombinere dette med en fettsuging av lårene for å oppnå best resultat.

Lårplastikk: Tines erfaring før og etter operasjon

Overarmsplastikk og lårplastikkResultatet på armene kunne ikke blitt bedre, sier Tine Dyrkorn som har fått operert bort overflødig hud på armene og på lårene etter en overvektsoperasjon for noen år siden.

– Hos Aleris får man førsteklasses hjelp. Helsepersonellet var meget profesjonelle, og jeg fikk god informasjon om mulige komplikasjoner, arr og resultater.

Her kan du lese hele historien

 

Hvem er egnet?

Lårplastikk egner seg for kvinner og menn som har løs hud på lårene som gir fysiske eller psykiske plager. Mange opplever behov for å fjerne løs hud på lårene etter vekttap. Er du fedmeoperert må det gå 2 år etter fedmeoperasjonen før man kan gjøre en lårplastikk. Er det rikelig med hudoverskudd som gir smerter og sår kan operasjonen søkes om å bli dekket via de offentlige avtalene med helseforetakene.

Holdbarheten av resultatet

Kroppens naturlige aldringsprosesser fortsetter, og vil med tiden endre resultatet. Hvor raskt kroppen eldes er individuelt og avhenger blant annet av arvelige faktorer, røyking og forandringer i vekt. Utover dette er det viktig å huske at operasjonen generelt er forbundet med en viss risiko og forbigående ubehag.

Før og etter-bilder lårplastikk

Hentet fra Forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep:

§ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder

Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.

Dette betyr at vi ikke har lov til å vise før- og etterbilder i forbindelse med plastiske operasjoner på våre hjemmesider eller i annen markedsføring. Når du kommer til konsultasjon, har plastikkirurgen anledning til å vise deg slike bilder. Vi har mange svært erfarne kirurger med en lang rekker operasjoner bak seg, disse bruker gjerne bilder av sine egne operasjoner/resultater for at du skal kunne danne deg et inntrykk av hva du kan oppnå med for eksempel lårplastikk. Det er imidlertid viktig å huske på at alle har forskjellig utgangspunkt, og det kan ikke gis noen garantier for hvordan akkurat du kommer til å se ut etter operasjonen. 

Jeg ønsker konsultasjon!


Les mer om plastisk kirurgi etter stort vekttap

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Nesttun (Bergen), tlf: 55 11 80 80
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Ålesund, tlf: 70 10 00 10
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Kristiansand, tlf: 38 04 99 20
Bodø, tlf: 75 80 19 10
Tromsø, tlf: 77 66 21 30


Før operasjonen

Forundersøkelse

Før beslutningen om en lårplastikk tas, kommer du til en konsultasjon hos en plastikkirurg. Du får fortell om hvilke plager du eventuelt har og hvilke ønsker du har med en operasjon. Vi anbefaler at du leser denne informasjonen grundig før konsultasjonen, og skriver ned eventuelle spørsmål. Det kan være en god idé å ta med en venn eller et familiemedlem til forundersøkelsen, siden det er mye informasjon å forholde seg til. Det er viktig at du føler deg trygg gjennom hele prosessen. På konsultasjonen planlegger dere hvilken operasjon som er den rette for deg, samt forventet resultat. Du blir informert om inngrepet, det postoperative forløpet og mulige bivirkninger og komplikasjoner.

Faste

Du skal være fastende 6 timer før møtetidspunktet til operasjon. Du kan drikke «tynne» væsker som vann, saft, te og kaffe (uten melk eller fløte) inntil 2 timer før møtetidspunktet. Du skal ikke ta pastiller, tyggegummi, røyke eller snuse når du faster. Du kan ikke drikke alkohol etter kl. 20 kvelden før operasjonen.

Medisin

På grunn av økt blødningsfare i forbindelse med operasjon, er det enkelte medikamenter du ikke skal ta. Står du på blod-fortynnende medikamenter, ta kontakt med plastikkirurgisk avdeling hvis du ikke har fått instrukser av kirurgen på vurderingstimen du hadde før.

Bruker du medisiner mot høyt blodtrykk, angina, hjerterytmeforstyrrelse eller epilepsi skal du ta disse medisinene med et glass vann på operasjonsdagen.

Bruker du diabetesmedisiner, ta kontakt med plastikkirurgisk avdeling.

Bruker du p-piller, skal du slutte med de 4 uker før operasjonen, og ikke starte igjen før 2 uker etter operasjonen.

Resept

Du får tilsendt en resept på smertestillende til bruk etter operasjonen som kan hentes ut før operasjonsdagen.

Røyking og snus

Du skal ikke røyke eller bruke snus senest 3 uker før til 2 uker etter operasjonen. Røyk og snus nedsetter blodets evne til å transportere oksygen til vevet og dermed forsinker sårhelingen. Det kan gi større fare for komplikasjoner etter operasjonen som nekrose/dødt vev.

Hygiene før operasjonen

For å redusere infeksjonsfaren i forbindelse med operasjonen skal du dusje og vaske håret kvelden før, og på morgenen operasjonsdagen. All hud skal vaskes godt med såpe, vask spesielt nøye rundt nese og munn, armhulene, navlen, underliv og lyskene. Det er viktig at all såpe skylles godt av. Tørk med rent håndkle og ta på rene klær. Du skal ikke smøre deg med hudlotion etter å ha dusjet. Skal du operere steder på kroppen hvor det er kroppshår, skal kroppshår klippes før du dusjer. Det skal ikke barberes da dette kan gi hudirritasjon.

Hud, negler, navle og smykker

Du skal ikke bruke krem, parfyme eller sminke operasjonsdagen. Møt uten smykker og piercing. Neglene skal være korte, rene og uten neglelakk.

Kompresjonsplagg

Du må kjøpe en kompresjonsbukse med lange ben som skal tas på dagen etter operasjonen. Du kan kjøpe kompresjonsbuker i spesial forretninger eller kompresjons treningsbukse som selges i sportsforretninger.

Dietter og allergier

Har du spesielle krav til kosten i form av dietter eller allergier ber vi deg vennligst kontakte Aleris før operasjonen.

Ernæring

Det er viktig at kroppen din er i best mulig ernæringsmessig balanse før en større operasjon. Hvis du er på slankekur eller en spesiell diett like før operasjonen, risikerer du at stoffskiftet er ute av balanse. Den anbefales at du i ukene før operasjonen inntar god, næringsrik og variert kost.

Transport

Du må avtale med en pårørende eller venn om å hente deg og bli hos deg det første døgnet etter utskrivelsen. Du kan ikke kjøre hjem selv eller ta offentlig transport alene hjem etter operasjonen. Sykehuset kan være behjelpelig med å bestille taxi ved behov.

Tilsyn

Du skal ikke være alene det første døgnet etter utskrivelsen og det er viktig at det i forkant avtales tilsyn av en voksen person som skal være sammen med deg.


Operasjonsdagen

Ankomst

Ved ankomst henvender du deg i resepsjonen. Du blir hentet av sykepleier som hjelper deg med forberedelse før operasjon. Anestesilegen informerer deg om bedøvelsen og kirurgen foretar en opptegning av operasjonsområdet og svarer på eventuelle spørsmål.

Operasjonen

Operasjonen varer ca. 1,5 time og foregår i full narkose. Det startes med fettsuging av låret dersom dette er avtalt. Overskuddshud på innsiden av låret blir fjernet fra kneet og opp til furen under rumpeballen. Det settes lokalbedøvelse i sårene etter operasjonen er avsluttet.

Smerter

Du må regne med et visst ubehag/smerter og nedsatt funksjon den første uken etter operasjonen. Du kan derfor ha bruk for noe smertestillende. Du får tilsendt resept på smertestillende sammen med innkallingsbrevet til de første dagene etter operasjonen.

Mobilisering

Av hensyn til forebyggelse av blodpropp, er det viktig at du raskt kommer deg på bena igjen etter operasjonen. En sykepleier hjelper deg med dette. Du skal likevel unngå unødvendig trekking i stingene.

Utskrivelse

Når operasjonen utføres dagkirurgisk vil du normalt blir utskrevet fra sykehuset 2-3 timer etter operasjonen er ferdig. Du får med deg informasjonsskriv med aktuelle telefonnummer til Aleris og kirurgen som opererte deg.


Etter utskrivelsen

Kontakt etter utskrivelse

Du vil bli ringt opp av helsepersonell dagen etter operasjonen for å høre hvordan du har det. Du kan da stille spørsmål du måtte ha. Du får med nødvendige telefonnummer ved utskrivning, hvis du ønsker å komme i kontakt med oss.

Smerter og hevelse

Du kan forvente smerter og ømhet i operasjonsområdet i 2 uker etter operasjonen.

Siving

Det kan forekomme en lett siving fra såret. Det er helt alminnelig og krever vanligvis ikke behandling.

Bandasje

Du får elastiske bind og store plaster/kompresser over sårene på lårene. Dette fjernes 1 dag etter operasjonen. Kompresjonsbukse skal nå tas på. Tape skal ikke fjernes før 10-12 dager etter operasjonen.

Aktivitet og hvile

Du kan dusje 4 dager etter operasjonen. Tape skal sitte på og fønes tørr etter hver dusj. Den første uken etter operasjonen er det viktig at det ikke oppstår unødvendig trekking i stingene. Du kan gjenoppta daglige aktivitet rimelig raskt etter operasjonen og gå tur når du føler deg klar for det.

Du skal ikke trene/ha hard fysisk aktivitet de første 4-6 ukene etter operasjonen. Det er viktig at du begynner forsiktig.

Du skal ikke kjøre bil før du kan reagere normalt i enhver situasjon.

Du kan svømme 4 uker etter operasjonen, når sårskorpene er borte. Det anbefales å være forsiktig med klorvann inntil sårene er helt grodd for å unngå hudreaksjoner. 

Kompresjonsbukse

Du skal bruke kompresjonsbukse dag og natt i 2 uker og deretter 4 uker på dagtid. Til sammen 6 uker dagtid. Kompresjonsbuksen kan kjøpes/bestilles fra spesialforretninger som selger kompresjonsplagg eller du kan kjøpe treningsbukse med kompresjon i sportsforretning.

Plaster/tape

Tape over sårene skal sitte på i 12-14 dager før den byttes første gang. Deretter byttes tape ca 1 gang i uken. Det anbefales å bruke papir tape over arrene minimum de første 3 måneder etter operasjonen eller til arrene er bleknet. Skulle huden reagere med kløe og rødme må du slutte eller gå over til silke- eller silikontape.

Sollys

For å oppnå så pene arr som mulig er det viktig å beskytte arrene mot sollys og solarium de første 12 månedene etter operasjonen. Vi anbefaler beskyttelse av arrene med plaster, klær eller solfaktor med minimum solfaktor 15.

Fjerning av sting

Det blir vanligvis sydd med tråd som løser seg opp av seg selv. Du vil få beskjed om du har sting som må fjernes.

Kontroll

Kirurgen tilbyr deg å komme til etterkontroll 4-6 måneder etter operasjonen. Hvis du får har behov for kontroll tidligere er du selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss.

Sykmelding

Du vil få sykmelding der det foreligger medisinsk indikasjon for operasjon. Du får ikke sykmelding dersom operasjonen er av kosmetisk indikasjon og du må ta fri fra jobb i 2-4 uker avhengig av hvilket yrke du har.


Mulige komplikasjoner og langtidsvirkninger

Blødning

Blødning etter operasjonen er sjeldent, men kan oppstå. Det kan bli nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen. Ved mistanke om blødning, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.

Væskeansamling

Det kan oppstå væskeansamlinger i operasjonsområdet som kan kreve tapping. Infeksjon Etter all kirurgisk behandling kan det forekomme infeksjon. Hvis du røyker eller er overvektig øker risikoen. Tegn på infeksjon er rødhet, varme, hevelse, dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon, ta kontakt med sykehuset eller kirurgen som opererte deg.

Nekrose

Nekrose/dødt vev etter operasjonen er sjeldent, men det kan forekomme. Risikoen øker for røykere og overvektige. Vevet mister blodtilførsel og huden kan bli misfarget. Nekrose kan være overfladiske eller dyp. Overfladisk nekrose kan leges med god sårpleie. Dypere nekrose kan kreve kirurgisk inngrep.

Arr etter lårplastikk

Arrene etter operasjonen vil ofte være røde og hovne opp til 12 måneder etter operasjonen. Du får et permanent på innsiden av lårene. Arrene vil med tiden bli smale og lyse. Enkelte kan få arr som er bredere og mørkt pigmenterte.

Endret sensibilitet

Etter operasjonen vil det ofte være nedsatt følelse i huden på innsiden av låret. Dette forsvinner oftest etter 2-6 måneder, men nedsatt følelse kan bli permanent.

Her finner du pris på lårplastikk

Last ned pasientinformasjonsskriv som PDFMargareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Børge Davik

Plastikkirurg

Oslo, Strømmen og Bergen

Jamshaid Mulk

Plastikkirurg

Ålesund

Ivan Pavlovic

Plastikkirurg

Trondheim

Kenneth Chiu

Plastikkirurg

Oslo


Priser plastisk kirurgi

Priser plastisk kirurgi

Her finner du priser for plastisk kirurgi ved Aleris. Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >

- Jeg har fått midje igjen!

-Jeg har fått midje igjen!

Etter et stort vekttap fikk Elin utført brystløft og bukplastikk på Aleris i Stavanger. "De har gjort en kjempefin jobb, og jeg følte meg trygg hele veien!"

Les mer >

- Mageoperasjonen gjorde at jeg fikk kroppen min tilbake!

- Mageoperasjonen gjorde at jeg fikk kroppen min tilbake!

Lisbeth hadde slitt med ulike plager på grunn av magen sin i mange år. Så bestemte hun seg for operasjon, og har ikke angret et sekund!

Les mer >

Et helt nytt liv etter bodylift!

Et helt nytt liv etter bodylift

- Jeg er så fornøyd så jeg holder på å sprekke! Det var så verdt det, og det ble så bra!

Les mer >

Magen har blitt så fin!

Magen har blitt så fin!

Den største gevinsten med operasjonen er det den gjort for livskvaliteten min: Jeg føler meg vel i kroppen min igjen, og det har jeg ikke gjort på mange år!

Les mer >

- Jeg har aldri hatt så fin mage før!

- Jeg har aldri hatt så fin mage før!

Anna fikk utført full bukplastikk ved Aleris Colosseum Stavanger. "Resultatet er fantastisk! Jeg har virkelig bare godt å si!"

Les mer >


Bestill konsultasjon hos plastikkirurg

Ønsker du time?

Fyll inn dine opplysninger nedenfor så tar vi kontakt.

Back to top