Skip to Content

Brystrekonstruksjon

Etter fjerning av bryst på grunn av brystkreft kan brystet rekonstrueres enten med protese eller med eget vev (DIEP). Aleris har kompetanse til å tilby rekonstruksjon med begge disse metodene.

Brystrekonstruksjon med eget vev eller med protese

Når man vurderer brystrekonstruksjon er det nødvendig å finne den best egnede metoden for hver enkelt kvinne. Plastikkirurgen bedømmer følgetilstanden etter kreftbehandlingen og i samarbeid med pasienten enes man om hvilken rekonstruksjon som passer.

Brystrekonstruksjon med eget vev

Ved Aleris sykehus i Bergen og Stavanger utfører vi rekonstruksjon av bryst med eget vev (DIEP). Operasjonen gjennomføres på et av våre offentlig godkjente sykehus, og eventuelle oppfølginger og kontroller kan utføres ved Aleris sykehus i Oslo, Drammen, Lillesand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø eller Tromsø.

DIEP-operasjon

DIEP operasjon (Deep Inferior Epigastric Artery Perforator) utføres ved å hente hud og fettvev fra pasientens egen mage og bruke dette til å konstruere et nytt bryst. Ved hjelp av mikrokirurgi syr man så sammen en blodåre fra magen med en blodåre ved brystet, slik at blodforsyningen til brystet er sikret.

DIEP-behandling

Vårt behandlingsopplegg inkluderer alle konsultasjoner i forkant av operasjon, kontroller i etterkant (i 12 måneder) samt rekonstruksjon av mamille (brystvorte) inkl tatovering. Videre inkluderes eventuelle korreksjoner som er nødvendig for å oppnå et tilfredsstillende resultat på DIEP-lappen.

Brystrekonstruksjon med protese

Den tradisjonelle måten å rekonstruere et bryst på er ved hjelp av brystimplantater. Det finnes en rekke ulike protesetyper som kan brukes og flere ulike behandlingsmåter. Det er den enkelte kvinnes resultat etter brystkreftbehandlingen som bestemmer hvilke inngrep som kan være aktuelle.

Innleggelse av protese er et forholdsvis kortvarig inngrep. Noen ganger kan det være nødvendig å utvide huden på brystveggen med en egen protese som senere skiftes ut til en permanent silikonprotese. For mange kvinner vil protese være et utmerket alternativ ved brystrekonstruksjon.Børge Davik

Børge Davik

Plastikkirurg

Oslo, Strømmen og Bergen

Margareth Bruheim

Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tine Sælensminde Wingsternes

Tine Sælensminde Wingsternes

Plastikkirurg

Bergen

Tyge Tindholdt

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Jamshaid Mulk

Jamshaid Mulk

Plastikkirurg

Ålesund

Ivan Pavlovic

Ivan Pavlovic

Plastikkirurg

Trondheim


Priser plastisk kirurgi

Priser plastisk kirurgi

Her finner du priser for plastisk kirurgi ved Aleris. Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >

Ny behandling halverer risikoen for tilbakefall hos kvinner med brystkreft

Ny behandling halverer risikoen for tilbakefall hos kvinner med brystkreft

Aleris tilbyr nå en ny behandling til kvinner med HER2-positiv tidlig brystkreft med resterende tumor etter neoadjuvant behandling.

Les mer >

Dette kaller jeg fantastisk service!

Dette kaller jeg fantastisk service!

Anneline (24) tok brystreduksjon hos Aleris, og sendte oss en hyggelig melding på Facebook som vi har fått lov til å dele her.

Les mer >

- Skulle ønske jeg hadde tatt brystreduksjonen for mange år siden!

Skulle ønske jeg hadde tatt brystreduksjonen for mange år siden!

Marion (59) tok brystreduksjon hos plastikkirurg Ulf Bertheim ved Aleris Drammen.

Les mer >

Brystreduksjon: Resultatet ble helt perfekt!

Brystreduksjon: Resultatet ble helt perfekt!

Kjersti fikk utført brystreduksjon av plastikkirurg Knut Christian Skolleborg ved Aleris Colosseum-Nobel. Under kan du lese brevet vi mottok fra henne etter operasjonen.

Les mer >


Back to top