Skip to Content

Brystrekonstruksjon

Etter fjerning av bryst på grunn av brystkreft kan brystet rekonstrueres enten med protese eller med eget vev (DIEP). Aleris har kompetanse til å tilby rekonstruksjon med begge disse metodene.

Når man vurderer brystrekonstruksjon er det nødvendig å finne den best egnede metoden for hver enkelt kvinne. Plastikkirurgen bedømmer følgetilstanden etter kreftbehandlingen og i samarbeid med pasienten enes man om hvilken rekonstruksjon som passer.

Behandlingsopplegg DIEP

Ved Aleris sykehus i Bergen utfører vi rekonstruksjon av bryst med eget vev (DIEP). Dette utføres av den anerkjente plastikkirurgen Håvard Seland. Operasjonen gjennomføres på Aleris sitt offentlig godkjente sykehus i Bergen, og eventuelle oppfølginger/kontroller kan utføres ved Aleris sykehus i Oslo, Drammen, Lillesand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø eller Tromsø.

DIEP (Deep Inferior Epigastric Artery Perforator) utføres ved å hente hud og fettvev fra pasientens egen mage og bruke dette til å konstruere et nytt bryst. Ved hjelp av mikrokirurgi syr man så sammen en blodåre fra magen med en blodåre ved brystet, slik at blodforsyningen til brystet er sikret. Vårt behandlingsopplegg inkluderer alle konsultasjoner i forkant av operasjon, kontroller i etterkant (i 12 måneder) samt rekonstruksjon av mamille (brystvorte) inkl tatovering. Videre inkluderes eventuelle korreksjoner som er nødvendig for å oppnå et tilfredsstillende resultat på DIEP-lappen.

Brystrekonstruksjon med protese

Den tradisjonelle måten å rekonstruere et bryst på er ved hjelp av brystimplantater. Det finnes en rekke ulike protesetyper som kan brukes og flere ulike behandlingsmåter. Det er den enkelte kvinnes resultat etter brystkreftbehandlingen som bestemmer hvilke inngrep som kan være aktuelle. Innleggelse av protese er et forholdsvis kortvarig inngrep. Noen ganger kan det være nødvendig å utvide huden på brystveggen med en egen protese som senere skiftes ut til en permanent silikonprotese. For mange kvinner vil protese være et utmerket alternativ ved brystrekonstruksjon.


Her kan du få utført brystrekonstruksjon


Luis C. Caviglia

Luis C. Caviglia

Plastikkirurg

Agder

Tine Sælensminde Wingsternes

Tine Sælensminde Wingsternes

Plastikkirurg

Bergen

Margareth Bruheim

Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tyge Tindholdt

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Plastikkirurg Hilde Bugge

Hilde Bugge

Plastikkirurg

Oslo

Jamshaid Mulk

Jamshaid Mulk

Plastikkirurg

Ålesund


Back to top