Dette bør du sjekke hvis hjertet ditt løper løpsk

Uskyldig hjertebank eller hjerteproblemer?

Mange opplever i perioder at hjertet deres løper løpsk. Ofte er krumspringene uskyldige, men det kan også hende at du er en av dem som bør sjekke hva ubehaget kommer av.

Ekstra hjerteslag

- Det er vanlig å ha små ekstra hjerteslag, forteller hjertespesialist ved Aleris.

Ekstraslag eller ekstrasystoler oppleves ofte som at hjertet hopper over et slag. Følelsen kommer når du har et ekstra hjerteslag før hjertekamrene har rukket å fylles helt med blod. Etter ekstraslaget er det en liten pause, hvor hjertet fylles med ekstra mye blod. Når det neste hjerteslaget kommer, oppleves det derfor som ekstra kraftig.

- De fleste har disse ekstraslagene, men det er ikke alle som merker det. Ekstraslagene er som regel ufarlige, men hvis de kommer ofte, eller du opplever uryddig hjerterytme sammenhengende over flere hjerteslag, bør du oppsøke lege. Helst en hjertespesialist med utstyr til rytmeregistrering.

Ekstraslag øker ofte i forbindelse med koffein, alkohol eller stress.

Urytmisk hjerte

Til tross for at ekstraslag er vanlige og som regel ufarlige, finnes det også hjertebank du bør følge ekstra godt med på.

De som får hjertebank sammen med ubehag i brystet, tung pust eller svimmelhet må ta kontakt med legen. Dette gjelder også hvis du får reelle pauser i hjerterytmen, noe du ofte bare merker gjennom svimmelhet og besvimelser.

Det finnes mange typer hjerterytmeforstyrrelser

Noen kan gi økt risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, mens andre kan skade hjertet på sikt og i sjeldne tilfeller gi hjertestans.

For fastlegen kan det være vanskelig å finne ut hva hjertebanken kommer av, fordi det oftest kreves rytmeovervåking over noe tid med en bærbar opptaker. Hos Aleris har vi moderne utstyr og god ekspertise, slik at vi kan komme til bunns i problemene dine. Det finnes mange former for behandling, vi sørger for at du får behandlingen du trenger, forklarer hjertespesialisten.

Les mer om hva våre hjertespesialister kan hjelpe deg med

Selv om hjertebank er ubehagelig, er den ofte et uskyldig fenomen. Hvis du har vedvarende plager med hjertebank eller noen av tilleggssymptomene over, kan det lønne seg å ta en sjekk hos en spesialist.

Det er unødvendig å bekymre seg for hjertet sitt, når vi kan finne ut av det for deg. Da har du i det minste én bekymring mindre.

 

Ønsker du utredning av hjerte hos spesialist?

Bestill time hos hjertespesialist her