- Menisktransplantasjonen har rett og slett vært helt strålende!

- Jeg hadde lenge vært plaget med smerter fra kneet. Det henger nok sammen med at jeg er glad i løping og har spilt mye innebandy. Kneet hadde fått store slitasjeskader, det gjorde vondt og jeg kunne ikke trene slik jeg ønsket.

Christian forteller at han flere ganger hadde søkt hjelp og fått behandling av menisken og brusket i kneet, men at det kun hadde hatt en begrenset effekt. En lege ved Aker Sykehus anbefalte ham å ta kontakt med dr Arne Kristian Aune ved Aleris Sykehus i Drammen, og Christian var motivert til å gjøre det som var nødvendig for at kneet skulle bli bra.

- Jeg var forberedt på at det ville kreve mye rehabilitering etter operasjonen, og jeg fulgte planen for opptrening fra Aleris Drammen nøye. Det tok ca seks måneder med trening og tett oppfølging, men det ga resultater! Ved kontroll ca ett år etter operasjonen kunne jeg løpe igjen, uten smerter. Det var virkelig helt nydelig!

Christian forteller at kneet er tilnærmet 100 prosent igjen.

- I dag har jeg ingen smerter og heller ikke noe ubehag. Så legger han til: - Jeg må bare si at dr Aune ved Aleris i Drammen er veldig profesjonell! Han kan dette ut til fingerspissene, og jeg fikk enorm tillit til han. Teamet han har rundt seg er enestående! Jeg har virkelig fått kjempegod oppfølging hele veien, før operasjonen, under inngrepet og i opptreningen etterpå. Det har rett og slett vært helt strålende!

Dr Arne Kristian Aune om menisktransplantat

- Noen pasienter har vedvarende smerter etter å ha fått fjernet menisken grunnet skader i kneet. Derfor er vi svært opptatt av meniskbevarende kirurgi, og vi har høy terskel for å ta bort meniskvev, selv om det er litt frynsete.  

- Operasjonen som Christian fikk utført her innebar at vi erstattet en ødelagt menisk med et transplantat. Han har fått en syntetisk menisk der menisken hans var borte. Menisken er laget av bioresorberbar polymer. Etter implanteringen vokser blodårer og celler fra omliggende meniskvev inn i den syntetiske menisken, og erstatter gradvis polymeren. Resultatene fra dette inngrepet er gode, både med tanke på økt funksjon og smertereduksjon hos pasienten.

For mer informasjon ta kontakt med oss på 32 21 11 00.