Skip to Content

Operasjon av skjoldbruskkjertel

Har du fått påvist knuter i skjoldbruskkjertelen, eller lurer fastlegen din på om du har struma eller kreftknuter i skjoldbruskkjertelen? Hos oss møter du spesialister innen fagfeltet. Vi har ingen ventetid, og du trenger ikke henvisning.

Hva er en skjoldbruskkjertel?

Skjoldbruskkjertelen er en hormonproduserende kjertel som ligger foran på halsen, nedenfor strupehodet.

Sykdommer i skjoldbruskkjertelen kan deles i to hovedgrupper: de som innebærer en endring i hormonproduksjonen og hormonsekresjonen (hypertyreose og hypotyreose), og de som påvirker kjertelens form og størrelse (struma, skjoldbruskkjertelkreft).

Kjertelen produserer hormonene tyroksin og trijodtyroksin, som regulerer stoffskiftet, og kalsitonin, som bidrar til å regulere blodets innhold av kalsium. Hemithyreoidektomi er en operasjon, der halve skjoldbruskkjertelen fjernes. Indikasjonen kan være symptomgivende knuter på kjertelen eller mistanke om kreft. I Norge har bryst- og endokrinkirurger ansvar for slik kirurgi.

 

Utredning av svulst i skjolbruskkjertelen

Hos oss vil du få en komplett utredning med klinisk undersøkelse, ultralyd med evt celleprøve av skjoldbruskkjertelen og stoffskifteprøver.

Etter 7-10 dager vil du få svar på om du trenger videre oppfølging, om du trenger operasjon hos oss eller må henvises til sykehus.

Hvis blodprøvene gir mistanke om stoffskiftesykdom, kan vi henvise deg til hormonlege(endokrinolog) for videre oppfølging.

Har du hatt operasjon for kreft i skjoldbruskkjertelen og har oppfølging utenfor sykehus, kan vi også tilby kontroller hos oss.


Her får du utført denne tjenesten:


Joanna Majak Gundersen

Joanna Majak Gundersen

Spesialist i bryst- og endokrinkirurgi

Oslo

Mariam Löfwander

Mariam Löfwander

Spesialist i bryst-og endokrinkirurgi

Oslo


Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Hvordan er det egentlig å ta en mammografi-undersøkelse?

Hvordan er det egentlig å ta en mammografi-undersøkelse?

Det kan være mange bekymringer knyttet til mammografi. Vi var med da Anita (46) tok sin aller første mammografi undersøkelse.

Vi var med Anita på hennes første mammografi >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top