Skip to Content

Operasjon av skjoldbruskkjertel

Har du fått påvist knuter i skjoldbruskkjertelen, eller lurer fastlegen din på om du har struma eller kreftknuter i skjoldbruskkjertelen? Hos oss møter du spesialister innen fagfeltet. Vi har ingen ventetid, og du trenger ikke henvisning.

Skjoldbruskkjertelen er en hormonproduserende kjertel som ligger foran på halsen, nedenfor strupehodet.

Sykdommer i skjoldbruskkjertelen kan deles i to hovedgrupper: de som innebærer en endring i hormonproduksjonen og hormonsekresjonen (hypertyreose og hypotyreose), og de som påvirker kjertelens form og størrelse (struma, skjoldbruskkjertelkreft).

Kjertelen produserer hormonene tyroksin og trijodtyroksin, som regulerer stoffskiftet, og kalsitonin, som bidrar til å regulere blodets innhold av kalsium.
Hemithyreoidektomi er en operasjon, der halve skjoldbruskkjertelen fjernes.
Indikasjonen kan være symptomgivende knuter på kjertelen eller mistanke om kreft. I Norge har bryst -og endokrinkirurger ansvar for slik kirurgi.

Hos oss vil du få en komplett utredning med klinisk undersøkelse, ultralyd med evt celleprøve av skjoldbruskkjertelen og stoffskifteprøver.

Etter 7-10 dager vil du få svar på om du trenger videre oppfølging, om du trenger operasjon hos oss eller må henvises til sykehus.

Hvis blodprøvene gir mistanke om stoffskiftesykdom, kan vi henvise deg til hormonlege(endokrinolog) for videre oppfølging.

Har du hatt operasjon for kreft i skjoldbruskkjertelen og har oppfølging utenfor sykehus, kan vi også tilby kontroller hos oss.

Jeg ønsker time hos bryst- og endokrinkirurg


Her får du utført denne tjenesten

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf Sykehus 22 54 10 00

Tlf Røntgen 22 43 43 43


Mariam Löfwander Spesialist i bryst-og endokrinkirurgi

Oslo

Les mer
Joanna Majak Gundersen Spesialist i bryst- og endokrinkirurgi

Oslo

Les mer


Time hos bryst- og endokrinkirurg

Kort ventetid, uten henvisning

Våre erfarne bryst- og endokrinkirurger utreder og behandler både godartede og ondartede tilstander i brystet.

Bryst- og endokrinkirurg

Eksperter på bryst!

Våre erfarne bryst- og endokrinkirurger utreder og behandler både godartede og ondartede tilstander i brystet. Det er kort ventetid, og du trenger ikke henvisning.

Ca 2-5% av alle brystkrefttilfeller skyldes genfeil. Vi tilbyr komplett utredning og behandling til deg som trenger forebyggende kirurgi.

Fibroadenomer lar seg som regel enkelt fjerne i lokalbedøvelse. Våre erfarne bryst- og endokrinkirurger på Frogner hjelper deg gjerne.

Back to top