Skip to Content

Mastektomi - Fjerne bryster pga. arvelig brystkreft

Forskere antar at ca 2-5% av alle brystkrefttilfeller skyldes genfeil, som oftest en mutasjon eller skade i genene BRCA1 og BRCA2. Har du en slik genfeil er det stor sannsynlighet for at du vil utvikle kreft i bryster og/eller eggstokker. Utvikling av sykdom kan imidlertid unngås ved kirurgisk fjerning av bryster og eggstokker. Ved Aleris tilbyr vi en komplett utredning og behandling til deg som trenger forebyggende kirurgi.

Forebyggende kirurgi 

Nasjonale retningslinjer utarbeidet av Norsk Brystcancer Gruppe anbefaler fjerning av begge bryst forebyggende hos BRCA1 -og BRCA2- genfeilbærere.

I noen familier forekommer det opphopning av brystkreft selv om man ikke har klart å påvise genfeilen. Når man har fått påvist en genfeil, eller ved opphopning av sykdommen i familien, vil man få tilbud om samtale med genetiker. Andre familiemedlemmer enn den syke, kan også bli testet.

Behandlingen består av en operasjon der brystkjertelen på begge sider fjernes og erstattes med protese. Ofte kan dette gjøres i én seanse. Brystvorten bevares.

Våre dyktige, dedikerte og erfarne kirurger jobber i team der brystkreftkirurg og plastikkirurg samarbeider for å gi deg et trygt og kosmetisk tilfredsstillende resultat.

I forkant tilbyr vi en felles konsultasjon med brystkirurg og plastikkirurg der vi går gjennom indikasjon for operasjon, avgjør hvilken operasjonsmetode som er best for deg og bestiller de nødvendige undersøkelsene. 

Du må påregne  en innleggelse på 2-5 døgn etter operasjonen og sykmelding.

Vi kan også tilby brystkreftopererte gentest med veiledning av brystkirurg. Friske kan ikke testes.

Har du fått påvist BRCA1 eller BRCA2 og ønsker en konsultasjon, eller mer informasjon om tilbudet? Ta kontakt på 22 54 11 45


Her får du utført denne tjenesten:


Joanna Majak Gundersen

Joanna Majak Gundersen

Spesialist i bryst- og endokrinkirurgi

Oslo

Mariam Löfwander

Mariam Löfwander

Spesialist i bryst-og endokrinkirurgi

Oslo


Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Hvordan er det egentlig å ta en mammografi-undersøkelse?

Hvordan er det egentlig å ta en mammografi-undersøkelse?

Det kan være mange bekymringer knyttet til mammografi. Vi var med da Anita (46) tok sin aller første mammografi undersøkelse.

Vi var med Anita på hennes første mammografi >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top