Skip to Content

Åreknutebehandling

Åreknuter er utvidede og slyngende blodårer som ligger rett under hudoverflaten. Aleris kan fjerne åreknuter med skånsomme metoder.

Alle behandlinger for åreknuter går ut på å fjerne eller ødelegge de blodårene som fungerer dårlig. Det finnes mange velfungerende vener i benet, så man kan klarer seg fint uten de syke venene.

Åreknuter er forandringer i venesystemet. Dvs. at de klaffene som pumper blodet tilbake til hjertet er slitt, og det blir dermed et økt trykk i de overfladiske venene. Disse vil da utvide seg, og det oppstår åreknuter. Som oftest får man åreknuter på leggen og innsiden av låret. Åreknuter gir ikke farlige blodpropper eller andre alvorlige sykdommer.

De vanligste symptomene på åreknuter er sprengfølelse, tyngdefornemmelse, hevelse og synlige, slyngede årer.

Åreknuter kan ofte komme etter svangerskap og fødsler. Hos noen er det arvelig, men det kan også forekomme hos pasienter som står mye når de jobber osv.

 


Finn din nærmeste avdeling


Erfaringer med åreknutebehandling

Les om erfaringer fra andre om behandling av åreknuter

Åreknuter er en tilstand som rammer rundt 20-25 prosent av alle kvinner og menn. Dette er en uskyldig tilstand, men oppleves av mange som skjemmende og ubehagelig. På denne siden kan du lese om erfaringer fra pasienter som har fjernet sine åreknuter hos Aleris.

Les mer her >


Alfred Arvesen

Alfred Arvesen

Karkirurg

Oslo

Rune Eggum

Rune Eggum

Karkirurg

Drammen

Gudmundur Danielsson

Karkirurg

Stavanger

Bjørn Østby

Generell kirurg

Oslo

Trond Dyngeland

Trond Dyngeland

Generell kirurg

Oslo

Back to top