Skip to Content

Bytte brystproteser

Det kan være flere grunner til at noen kvinner ønsker å bytte brystproteser. Et eksempel kan være et ønske om en annen størrelse på protesen.

Dagens moderne brystproteser har livstidsgaranti, men vi vil allikevel anbefale kontroll av silikonprotesen etter ca 10 år, og muligens bytte av implantatene etter ca 20 år.

Hard kapsel

I noen sjeldne tilfeller kan det oppstå komplikasjoner som kan indikere at det er hensiktsmessig å bytte ut silikonet i brystene. En grunn til dette kan være om du utvikler en hard kapsel rundt implantatet. Ved kapsling blir brystet hardt, og det kan være smertefullt. Kapseldannelsen behandles i slike tilfeller med en ny operasjon. 

Har du først utviklet kapsel er risikoen imidlertid også litt forhøyet for at du utvikler kapsel også neste gang. Alternativet er å fjerne silikonet i sin helhet. Da vil brystet bli mer eller mindre slik det var før operasjonen. Vi ser imidlertid at mange kvinner foretrekker et bryst som er litt hardt fremfor det flatere brystet de hadde før operasjon, så fremt de ikke opplever smerter eller annet ubehag. 

Aleris garanti ved brystforstørrelse med silikon

Dersom ingen komplikasjoner oppstår anbefaler vi kontroll av silikonprotesen etter ca 10 år, og muligens bytte av implantatene etter ca 20 år.


Her kan du bytte ut dine silikonproteser


Luis C. Caviglia

Luis C. Caviglia

Plastikkirurg

Agder

Tine Sælensminde Wingsternes

Tine Sælensminde Wingsternes

Plastikkirurg

Bergen

Margareth Bruheim

Margareth Bruheim

Plastikkirurg

Oslo
Drammen

Tyge Tindholdt

Tyge Tindholdt

Plastikkirurg

Oslo

Plastikkirurg Hilde Bugge

Hilde Bugge

Plastikkirurg

Oslo

Jamshaid Mulk

Jamshaid Mulk

Plastikkirurg

Ålesund


Back to top