- Så heldig jeg er som får jobbe i denne flotte bygningen!

I år er det 100 år siden Røde Kors Klinikk åpnet på Frogner. Bygget er modernisert og tilpasset moderne sykehusdrift, men Aleris har tatt godt vare på mye av barokkstilen til det vakre bygget, hvor det har vært sykehusdrift siden 1917. Sekretær Maia Bangsund deler noen av bygningens historiske skatter med oss. – Det er en gave å kunne jobbe i en så flott og ærverdig bygning!

– Har du sett de flotte blyglassvinduene i kjelleren?

Jeg ba om en omvisning rett etter at jeg begynte å jobbe i Aleris, og sekretær Maia Bangsund tok villig på seg oppdraget med å vise meg rundt.

- Før var det kapell der røntgenavdelingen er i dag, forteller hun ivrig, med et tydelig engasjement for den 100 år gamle bygningen.  

-Det er så mye spennende ved dette huset, fortsetter Maia. - Det er så mye historie i veggene. Søstrene som jobbet her bodde i nabohuset "Fagertun", men det ble dessverre revet i 1975. Jeg tenker ofte at de var akkurat som oss - bare med en annen historisk forutsetning, fortsetter Maia.

På Oslo Digitale Museum finner vi flotte, gamle bilder fra sengeposter, operasjonssaler og venterom fra en annen tid. Mye ved bygget har Aleris klart å bevare, mens noe har måttet vike for en ny moderne og digital tid. Aleris tok over bygget i 2005 og har siden den gang drevet privat sykehus her. Bygget er i dag innredet som et moderne sykehus med stor medisinsk bredde, med spesialister innen de fleste fagfelt. 

 - Jeg vokste opp på Skøyen, så dette var på en måte mitt sykehus, fortsetter Maia. – Jeg var her som liten for å behandle brist i nesen, sier hun og ler. -Da fikk jeg en fin hanskeballong! Det er mange som jobber her i dag som har en eller annen relasjon til bygget, en av legene ble til og med født her! Jeg tror en slik dimensjon gjør at du blir ekstra glad i arbeidsplassen.

Høsten 2018 bygges etter planen en ny fløy på eiendommen, noe som gjør at Aleris kan få et enda bedre og større tilbud.

– Det blir spennende å se hvordan det nye vil stå i stil med dette vakre, gamle bygget. Før du går i dag må du forresten se i taket ved heisen i første etasje. Der er det et fantastisk takmaleri, smiler Maia, før hun går tilbake til sitt kontor og sine kollegaer i fjerde etasje.