Skip to Content

Slitasjegikt

Det finnes tiltak for lettere å kunne hanskes med slitasjegikt. Jo tidligere innsats, desto bedre resultat. Det er ingen grunn til å leve med smerter og nedsatt livskvalitet.

Slitasjegikt er en kronisk leddsykdom som utvikler seg over lang tid, hvor brusken i leddet gradvis brystes ned. Det medfører smerter ved aktivitet og noen ganger også i hvile.

De første symptomer kan være et kne som knaser på vei opp trappen, at det gjør vondt og strekke og bøye fingrene og holde på ting, eller at leddene blir stive når du har stått eller sittet i samme stilling i lengre tid.

 

Symptomer på slitasjegikt

  • Smerter
  • Ømhet
  • Stive ledd
  • Knaselyder i leddet
  • Hovne og ømme ledd, hvis det blir betennelse i leddet

 

Behandling av slitasjegikt

Slitasjegikt kan ikke helbredes, men man kan lindre plagene og forsinke en forverring av sykdommen.

Det er mye du kan gjøre selv med riktig veiledning fra lege, fysioterapeut eller andre behandlere. Har du lett eller moderat slitasjegikt er effekten av trening, god informasjon og vekttap vel så god som effekten av smertestillende midler. 

Har du mye plager kan det være behov for smertestillende midler eller en operasjon, hvor man enten renser opp, stiver opp leddet eller innsetter et kunstig ledd (protese).Ragnar Gunnarsson

Revmatolog

Strømmen

Gunnar Wiig

Revmatolog

Bergen


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Timebestilling hos revmatolog

Time hos rematolog

Ønsker du å bestille time hos revmatolog, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >Back to top