Skip to Content

Fettkul i huden

Et lipom er en godartet svulst i fettvevet. En hudlege kan fjerne lipomet ved kosmetisk behov eller hvis den forårsaker smerter pga trykk mot tilstøtende vev, slik som en nerve.

Lipom

Et lipom er en godartet svulst som er lokalisert i fettvevet. Svulsten er omsluttet av en tynn kapsel. Den har myk og elastisk konsistens ved trykk.

Til tross for at svulsten er godartet, kan det i blant oppstå ubehag. Av og til inneholder lipomer kraftige bindevevsstriper, og da kan de være fastere og hardere. Slike lipomer ser man oftest på ryggen, nakken og skuldrene, mens lipomer på armer og ben er betydelig mykere.

Med tanke på at lipomet er en godartet svulst, kan kirurgisk behandling vurderes ved kosmetisk behov eller ved smerter. Alternativ behandling ved store lipomer kan være fettsuging.

Noen pasienter kan få multiple lipomer. Dessverre er det ikke mulig å forebygge de nye lipomene. Da velger man å hjelpe pasienten med stadig fjerning av nye lipomer.Olaf Antonsen

Olaf Antonsen

Hudlege

Oslo
Bodø

Sheila A.M. Fevang

Sheila A.M. Fevang

Hudlege

Stavanger

Alesya Knutsen

Alesya Knutsen

Hudlege og allmennlege

Trondheim

Inger Marie Skoie

Inger Marie Skoie

Hudlege

Agder


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Ekstrakostnad for laboratorieprøver og annet kan påløpe.

Se priser >

Back to top