Har du mye løs hud på magen?

Vektnedgang kan føre til overflødig og slapp hud på hele, eller nedre del av magen. Etter graviditet er det også mange kvinner som opplever at huden mister elastisiteten sin og at musklene ikke er så stramme lenger. Dette er forandringer som kan korrigeres ved en operasjon. Den overflødige huden fjernes og bukmuskelen strammes opp. 

Etter vektnedgang og graviditet kan det oppstå strekkmerker og slapp hud på magen som for mange er svært plagsomt.

Med alderen mister huden langsomt elastisitet. Dette gjelder også huden på magen. Både menn og kvinner kan etter et større eller mindre vekttap oppleve at huden henger slapt på hele eller nedre del av magen. Kvinner er særlig utsatt i forbindelse med graviditet, hvor både huden og bukmusklene kan miste noe elastisitet. Disse forandringene kan korrigeres ved en operasjon, hvor den overflødige huden fjernes og bukmuskulaturen eventuelt strammes opp.

Hvem er egnet for bukplastikk? 

Det skal være et visst omfang løs hud før vi kan anbefale en operasjon. Det finnes ulike varianter av mageplastikk, som henvender seg til forskjellige pasientgrupper. 

Ulike typer av bukplastikk

 • Mini mageplastikk
  En mini-mageplastikk er den minst omfattende operasjonen. Her strammes huden opp kun på den nedre delen av magen.
 • Full mageplastikk 
  Ved en abdominalplastikk strammes huden opp både på den øvre og nedre delen av magen. Denne operasjonen anbefales til personer med løs hud på magen både over og under navlenivå.
 • Mageplastikk og sying av magemuskel 
  Denne typen operasjon er mer omfattende. Huden strammes opp på den øvre og nedre delen av magen, samt at man strammer opp bukveggen. Denne operasjonen er velegnet for personer med løs hud både over og under navlenivå, samt en utbuling av bukmuskulaturen.
 • Fleur de Lis (omvendt-T snitt) 
  Ved stort hudoverskudd er det mulig å stramme opp huden både i horisontal og vertikal retning. Dette medfører et omvendt T-snitt på magen.

Overvekt 

Fettvev har en dårligere blodforsyning sammenlignet med hud og muskulatur. Det er derfor viktig at du ikke er overvektig forut for denne type operasjoner. Din Body Mass Index (BMI) bør være maksimalt 27 (maksimalt 30 for overvektsopererte) før vi kan anbefale en operasjon av løst mageskinn.

BMI regnes ut med vekt/(høyde*høyde oppgitt i meter).

Eksempel: Vekt 72 kg/(1.65m*1.65m)=BMI 26,4.
Normal BMI er ca. 25.

Tidligere operasjoner på øvre del av magen 

Når huden på magen skal strammes opp, er man avhengig av blodforsyningen ovenfra. Dette betyr at pasienter som tidligere har foretatt større kirurgiske inngrep på den øvre delen av magen eventuelt må frarådes denne type kirurgi. Den endelige avgjørelsen tas basert på en individuell vurdering.

Holdbarheten av resultatet 

Kroppens naturlige aldringsprosesser fortsetter, og vil med tiden endre resultatet. Hvor raskt kroppen eldes er individuelt og avhenger blant annet av arvelige faktorer, røyking og forandringer i vekt. Utover dette er det viktig å huske at operasjonen generelt er forbundet med en viss risiko og forbigående ubehag.

Uforpliktende konsultasjon  

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med en bukplastikk, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. Det er fint om du på forhånd skriver ned alt du lurer på i forbindelse med en bukplastikk, så du sikrer at du får alle svarene du trenger for å ta en beslutning.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig for å finne en time som passer for deg.

Jeg ønsker konsultasjon!

 

Velkommen til Aleris!