Brystforstørrelse

Hos Aleris kan kvinner som ønsker en brystforstørrelse velge om de ønsker å sette inn implantater, eller om de ønsker å forstørre brystene ved hjelp av eget fett. Det finnes like mange varianter av bryster som det finnes kvinner. Gjennom livet endres brystene, og svangerskap, amming, vektøkning eller vektnedgang og aldring er faktorer som påvirker brystenes utseende. En brystforstørrelse er et kirurgisk inngrep som går ut på å forstørre en kvinnes bryster. Det vanligste er å sette inn silikonproteser under brystkjertelen eller brystmuskelen, men det går også an å bruke overskuddsfett fra en annen del av kroppen og sprøyte dette inn i brystene. En brystforstørrelse foregår alltid i full narkose.

Hvem er egnet? 

Det er et bredt spekter av kvinner som henvender seg til Aleris med ønske om å gjøre noe med brystene sine. Selv om alle kvinner i prinsippet kan få foretatt en brystforstørring, skal det naturligvis være en balanse mellom den risikoen som er forbundet med det kirurgiske inngrepet og det resultatet som kan oppnås. Mange har fordommer mot brystkirurgi fordi de forbinder det med store, unaturlige silikonpupper. Vår erfaring er derimot at de fleste kvinner som tar kontakt med oss for å operere brystene ønsker seg naturlig utseende bryster.

Implantater

Silikonimplantater er tilgjengelig i to forskjellige former: runde og dråpeformet silikon (anatomiske). Vi bruker kun implantater med skjærefast silikon, så det er ingen fare for lekkasje, slik det kunne være med gamle proteser som var fylt med flytende silikonolje.

De runde brystimplantatene er formet som en rund bolle. Slike implantater egner seg godt for de aller fleste pasienter og finnes i et stort antall variasjoner.

Dråpeformede brystimplantater er tynnere på toppen og skråner forsiktig nedover til et fyldigere projeksjonspunkt nær implantatets bunn, man kan si at det hermer etter silhuetten av et naturlig bryst.

Hvilken form som passer for deg er avhengig av brystenes fasong og størrelse før operasjonen, og selvfølgelig ditt eget ønske om hvordan brystene skal se ut. Noen har med seg bilder av venner eller bekjente som har gjennomført operasjon, og sier de vil ha sånne bryster som på bildet. Vi tar selvfølgelig hensyn til dine ønsker, men alle kvinner har forskjellig utgangspunkt, og det er derfor ikke sikkert at de protesene og den størrelsen en annen kvinne brukte, vil gi samme resultat på deg. Sammen med kirurgen kan du vurdere hvilken form og størrelse som er den rette for deg og din kropp.

I de aller fleste tilfeller kan man bestemme hva slags type innlegg og hvilken størrelse man skal bruke i en brystforstørring på forhånd, men de fleste kirurger foretrekker også å teste ulike innlegg under selve operasjonen. Det endelige valget gjøres altså under selve brystforstørringen. Våre kirurger har lang erfaring med brystforstørrende operasjoner, og de aller fleste blir veldig fornøyde med resultatet.

Størrelse på silikonimplantat 

Silikonproteser kommer i mange forskjellige størrelser, og på forundersøkelsen hos plastikkirurgen diskuterer dere hvilken størrelse som er riktig for deg, og hvor silikonimplantatet skal plasseres.

Vi har også tilfeller der kvinnen er fornøyd med størrelsen, men synes puppene henger litt mye og ønsker å løfte dem litt. Da kan man gjøre et brystløft. Brystløft og innleggelse av silikon kan også kombineres i ett og samme inngrep.

Uforpliktende konsultasjon 

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med en brystforstørrelse, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. Det er fint om du på forhånd skriver ned alt du lurer på i forbindelse med en brystforstørrelse, så du sikrer at du får alle svarene du trenger for å ta en beslutning.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig for å finne en time som passer for deg.

Jeg ønsker konsultasjon!