Skip to Content

Uroterapeut

Aleris Strømmen tilbyr konsultasjon med uroterapeut for å få kartlagt urinlekkasjeproblemet hos kvinnen, og hva kvinnen selv kan gjøre for å redusere problemet, og om mulig unngå operasjon. For en uroterapeut er det viktig å skape forståelse for sammenhenger mellom årsak og symptom.

Bestill time her

Du kan selv velge en time som passer deg.

Hva er urinlekkasje?

Plages du av urinlekkasje? Har du problemer med at det lekker urin når du hoster, ler eller er fysisk aktiv? Eller at det plutselig lekker urin når en veldig trang har meldt seg? Kanskje har du begge disse formene for lekkasje? Dette kalles blandingsinkontinens. Urinlekkasjen(e) kan ha flere årsaker.

For å få satt igang de riktige tiltakene er det viktig å få kartlagt hva som er ditt problem med lekkasje. Mange lider i det stille og tar hånd om problemet selv med bind og truseinnlegg. Unge kvinner og godt voksne kvinner kan også ha urinlekkasje.

Anstrengelseslekkasje også kalt stressinkontinens er den vanligste formen. I Norge er det rapportert plager med anstrengelsesinkontinens hos 30 % av voksne kvinner over 40 år og mørketallet er stort. Dette kjennetegnes av små og store urinlekkasjer når du hoster, ler, er fysisk aktiv, eller andre former for aktivitet hvor bukpressen/magemusklene strammes. Mange reduserer naturlig da sitt aktivitetsnivå og mange er mindre aktive i sosiale sammenhenger.

 

Årsaken kan være sammensatt, og uroterapeuten kartlegger ditt problem og setter igang nødvendige tiltak.

 

Tranglekkasje også kalt urgencyinkontinens kjennetegnes med pluselig sterk trang, vanskelig å undertrykke og hvor det lekker urin før du rekker frem til toalettet. Noen har varianten mye trang, uten lekkasje med tilhørende ofte toalettbesøk med små mengder urin. Da må du antakelig vite hvor alle toalett er når du skal ut av huset. Dette medfører også at sosiale og koselige aktiviteter unngås.

Uroterapeuten kartlegger problemet og forteller hva du kan gjøre selv for å bedre problemet. Du kan bli tilfredstillende bra bare med egeninnsats/konservative tiltak og dermed unngå operasjon. De konservative tiltakene er nyttige å ta med seg, for de skal uansett etterleves selv om du tilslutt måtte trenge en operasjon. Gynekologer er samarbeidspartner med uroterapeuten.

 


Urinlekkasje - et skjult kvinneproblem

Til tross for at så mange rammes er det svært mange kvinner som kvier seg for å ta tak i problemet.

Les mer

De vanligste grunnene til urinlekkasje, og slik blir du kvitt det

Folk i alle aldre opplever å tisse på seg, eller at de må litt for ofte på toalettet. Det er et problem mange synes det er pinlig å snakke om, men det finnes hjelp å få.

Les mer
Back to top