Skip to Content

Urininkontinensoperasjon for menn

Urininkontinens vil normalt medføre store endringer for eget seksualliv og sosial omgang med andre. De fleste tilfellene av urininkontinens hos menn kommer etter kirurgisk fjerning av prostata.

Før avklaring om inkontinensen er varig, må konservativ behandling som trening av bekkenbunnsmuskulaturen gjennom­føres. Det bør i tillegg ha gått minst seks til ni måneder siden kirurgisk fjerning av prostata. Før beslutning om operasjon tas, kommer du til konsultasjon hos en spesialist i urologi (urolog).

Etter konservativ behandling vurderes det om urininkontinens­en er varig. Ved varig urininkontinens er det behov for perma­nent støtte av lukkemuskulaturen for igjen å kunne bli kontinent.

Urininkontinens hos menn som resultat etter kirurgiske inngrep i bekkenet eller prostata, graderes i tre forskjellige grader:

Grad I: Noe urinlekkasje ved tungt fysisk arbeid, kontinent i liggende tilstand.

Grad II: Moderat urinlekkasje ved lettere fysisk arbeid, kontinent i liggende tilstand.

Grad III: Kontinuerlig urinlekkasje uten sammenheng med fysisk anstrengelse, lekkasje av urin også i liggende tilstand (ingen aktiv urinering er mulig da urinblæren aldri fylles).

 

Operasjon

Operasjonen er minimal invasiv og er ferdig i løpet av 30 til 45 minutter. Inngrepet skjer i full narkose. Et implantat føres inn ved å foreta et lite snitt under pungen (perineum), der en justerbar ATOMS-pute legges mot urinrøret.

Du vil være oppe å gå et par timer etter operasjonen.

 

Etter operasjonen

Etter operasjonen bruker kroppen ca. fire uker på at såret skal gro og tilpasse seg implantatet. Ca. fire til seks uker etter operasjonen, kalles du inn til kontroll der legen som behandlet deg vil avgjøre om det er behov for justering av implantatet.

Under inngrepet påvirkes de små følelsesnervene, det er derfor ikke uvanlig å ha områder med nedsatt følelse etter dette inngrepet. Dette vil normalt avta i løpet av tre til seks måneder, men hos enkelte kan det være permanent.Espen Kvan

Urolog

Oslo

Sevat Løkensgard Molven

Urolog

Oslo
Drammen

Ingrid Høye

Urolog

Trondheim

Dag Halvorsen

Urolog

Trondheim

Ravi Rawal

Urolog

Bergen
Offentlig avtale innen urologi

Offentlig avtale innen urologi

Ved flere av våre sykehus har vi offentlig avtale innen urologi.

Les mer >

Ny metode letter vannlatingsplager hos menn

Forstørret prostata: Ny metode letter vannlatingsplager

Kjenner du på noen av symptomene i denne saken, bør du sjekke deg.

Les mer >

Prostatakreft

Symptomer på prostatakreft

Prostatakreft er som regel symptomfri, men kan gi opphav til vannlatingsproblemer, impotens, blod i urinen, samt bekken-, hofte og ryggsmerter.

Les mer >

Alt du trenger å vite om prostatakreftutredning

Alt du trenger å vite om prostatakreftutredning

Aleris' urologer har lang erfaring innen prostatautredning og tilbyr pakkeforløp for prostatakreftutredning på offentlig avtale.

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Timebestilling urolog

På denne siden kan du bestille time hos urolog via vårt kontaktskjema.

Les mer >


Jeg ønsker å bestille time hos urolog

Fyll inn dine opplysninger så tar vi kontakt.

Back to top