Skip to Content

Trang forhud (fimose)

Trang forhud (fimose) kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating. Trang forhud kan behandles med en mindre operasjon.

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operasjon på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes – en såkalt omskjæring.

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Drammen, tlf: 32 21 11 00
Bodø, tlf: 75 80 19 10
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Ålesund, tlf: 70 10 00 10
Tromsø, tlf: 77 66 21 30

Trang forhud hos barn

I guttens første leveår er det alminnelig at forhuden ikke kan trekkes tilbake. Dette skyldes at åpningen i forhuden er for liten og at det er små sammenvoksninger mellom forhudens innside og penishodet. Dette løser seg oftest innen barnet når puberteten. Operasjon er derfor sjeldent nødvendig. Er forhuden svært trang slik at det er vanskelig å tisse eller at det stadig blir betennelser kan operasjon vurderes.

Trang forhud hos voksne

Trang forhud (fimose) kan oppstå i voksen alder. Vanligste årsak er en autoimmun betennelsestilstand. Huden blir rød og irritert med sårdannelser. Etter hvert blir forhuden fortykket og trang og vanskelig å trekke tilbake. Renhold blir vanskelig og seksuell aktivitet kan bli smertefull. Tilstanden kan også gripe over på urinrøret og blokkere vannlatningen.Tilstanden kan ofte lindres med sterke kortisonsalver. Ved uttalte plager bør forhuden fjernes med en omskjæring. 

Hva skjer under en operasjon av trang forhud?

Det vaskes sterilt med en farget, antiseptisk væske som kan gi en varmende følelse. Du får lokalbedøvelse ved roten av penis som virker svært godt. Berøring merkes under lokalbedøvelse men det skal ikke være smertefullt.  Det sys med tråd som blir borte av seg selv.

Hele operasjonen tar rundt 45 minutter.

Ta kontakt om du ønsker en vurdering.Espen Kvan

Espen Kvan

Urolog

Oslo

Sevat Løkensgard Molven

Sevat Løkensgard Molven

Urolog

Oslo
Drammen

Ingrid Høye

Ingrid Høye

Urolog

Trondheim

Dag Halvorsen

Urolog

Trondheim

Ravi Rawal

Ravi Rawal

Urolog

Bergen

Back to top