- Det var skummelt å oppdage at jeg hadde prostatakreft, men jeg følte meg godt ivaretatt på Aleris.

- Jeg har alltid vært veldig motivert av "movember"- ordningen, og vært flink til å sjekke meg, starter Hans* (50). - Også denne høsten gjorde jeg det hos fastlegen min, men denne gangen viste blodprøven en forhøyet PSA.

PSA-konsentrasjonen i blodet øker som regel ved kreft, men kan også øke ved godartede prostataplager.

 
 –Jeg ble henvist til urolog Espen Kvan på Aleris Frogner i Oslo, hvor det ble tatt en ny blodprøve. Prøven viste fortsatt forhøyet PSA. - Dr. Kvan anbefalte meg på det sterkeste å ta MR og biopsi basert på blodprøven. Biopsi er ganske ubehagelig, men dr. Kvan og jeg hadde en god samtale rundt behandling og resultat. – Urolog Espen Kvan er meget dyktig, og jeg følte meg veldig godt ivaretatt.
 

Én uke senere ringte de med svaret på prøven, og den var positiv for prostatakreft.

- Jeg sto midt på flyplassen på vei hjem da jeg fikk beskjeden.  Det var selvfølgelig et sjokk, og jeg ble naturlig nok ganske redd. – Da jeg kom tilbake til Aleris på Frogner ble jeg sendt videre til en meget dyktig kreftlege på Aleris sitt eget kreftsenter. Kreftlegen forklarte at det var en hissig krefttype, og han anbefalte meg å ta umiddelbar behandling. Jeg valgte å reise til Martiniklinikken i Tyskland med en gang, forklarer Hans. 
 
Ved behov for kirurgisk behandling av prostatakreft har Aleris et samarbeid med Martini-klinikken i Tyskland.  
 

Meget dyktige fagfolk!

Hans fikk plass med en gang, og to uker senere reiste han til Tyskland sammen med sin kone for å opereres. Det er en omfattende behandling du skal gjennom der nede, men jeg følte meg veldig godt ivaretatt også her. – Alt grodde fint og rundt 2 uker senere virket alt som det skulle. 
 
- Jeg kan ikke si annet enn at tross en meget alvorlig sykdom har det vært en helt fantastisk opplevelse å få oppleve Aleris' dyktige fagfolk. Jeg går fortsatt til jevnlige kontroller, men har ikke hatt noen tegn i etterkant. Nå er jeg helt kreftfri og det føles godt. 

 

Bestill time hos en av våre dyktige urologer her

*Historien er anonymisert av personvernhensyn. Hans er et fiktivt navn.