Skip to Content

Vanndampbehandling av godartet prostataforstørrelse

En ny behandling som lindrer symptomer forbundet med godartet prostataforstørrelse/benign prostatahyperplasi (BPH) er nå tatt i bruk ved Aleris Frogner. Behandlingen innebærer bruk av vanndamp og gjennomføres i løpet av ett besøk hos urologen.

Pasientene opplever normalt en merkbar forbedring av symptomene etter kun to uker. Behandlingen er et trygt og effektivt alternativ til kirurgi og medisiner.

Denne nye behandlingen, Rezum, tar i bruk vanndamp for å redusere vannlatingsproblemer hos menn. I løpet av hver behandling, frigis sterilt vann gjennom prostatavevet. Når dampen blir til vann igjen, frigis all lagret energi – noe som gjør at cellene dør.

Over tid fjerner kroppens naturlige helingsrespons de døde cellene, noe som gjør at prostataen krymper. Når det overflødige vevet fjernes, åpner urinrøret seg. Dette reduserer symptomene. Les mer om godartet prostataforstørrelse

Behov for å stå opp om natten for å urinere

Antall nødvendige vanndampbehandlinger avhenger av prostataens størrelse. Prosedyren utføres under ett besøk og består vanligvis av 2-8 vanndampbehandlinger. Prosedyren tar totalt sett bare noen få minutter. Pasienten kan reise hjem samme dag.

I løpet av noen få dager vil pasienten kunne gjenoppta normale aktiviteter. De fleste pasientene opplever avtagende symptomer så snart som to uker etter behandlingsstart. Maksimal nytte oppstår i løpet av tre måneder. Behandlingen bevarer blærefunksjonen til pasienten, og den er et godt alternativ til kirurgi og medisiner for mange pasienter.

Snakk med en av våre urologer om behandlingen passer for deg. 

Pris : 44500,- (kun på Aleris Urologisk Senter Frogner)

Ring  22 54 10 88 for å bestille time hos urolog 

Jeg ønsker time hos urolog


Finn din nærmeste avdeling

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf. Sykehus 22 54 10 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43
En urolog er spesialist på urinveier og kjønnsorganer hos menn og urinveiene hos kvinner. Vi har offentlig avtale på utvalgte områder innen urologi.

Prostatautredning

Vi utreder prostatasymptomer

Sjekk av prostata hos Aleris innebærer vanligvis en PSA-test, en klinisk undersøkelse av urolog samt en ultralyd av prostata.

Urolog

Spesialist i urinveiene og de mannlige kjønnsorganer

Aleris tilbyr en rekke undersøkelser og inngrep hos erfarne urologer.

Hyppig vannlating menn

Vi skreddersyr din behandling

Hyppig vannlating hos menn er svært vanlig. En urologisk undersøkelse kan finne årsaken til plagene.

Forstørret prostata

Benign prostatahyperplasi

Med alderen vokser prostata hos de fleste menn. Den kan da presse på urinrøret slik at en kan få vannlatingsproblemer.

Betennelse i prostata rammer voksne menn. Man regner med at ca. 50% av alle menn på et tidspunkt i livet opplever disse symptomene.

Back to top