– Å bli ryggoperert hos Aleris var det beste som kunne skjedd ryggen min!

– Jeg har hatt mye vondt i ryggen de siste 20 årene. I perioder har det vært mindre vondt, men jeg har blitt gradvis dårligere. I høst eskalerte smertene - og da tok jeg sakene i egne hender, forteller Ellinor Dyveke Jensen, som nylig ble ryggoperert av ryggkirurg Vidar Opland ved Aleris Colosseum-Nobel i Oslo.

– Etter å ha lest om lange ventelister i det offentlige, var det fantastisk å komme til Aleris, sier Ellinor. – Jeg fikk en henvisning av legen min, og satt meg på flyet ned til Oslo. Jeg bor i Nordland.

– Henvisningen hadde ikke kommet frem ennå, så jeg fikk legen min til å fakse den til Aleris. – Jeg var mildt sagt svært utålmodig, fordi ryggen min gjorde veldig vondt, fortsetter hun.

– Dr. Opland konstaterte at det dreide seg om prolaps, og uken etter fikk jeg time til operasjon! Ellinor gikk ut fra sykehuset og sier hun kjente med én gang at trykket var borte.

– Før operasjon gikk jeg på så mye smertestillende at legen min til slutt ikke ville gi meg mer. Nå blir jeg bare bedre og bedre for hver dag.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med avgjørelsen min, sier Ellinor. Hun forteller at hun ble svært godt tatt i mot hos Aleris.

– Dr. Opland ble min reddende engel. Han er omsorgsfull og dyktig, og jeg følte meg i de beste hender, sier Ellinor.

Smerter i ryggen er svært vanlig. Ca. 60-80 prosent av befolkningen får ryggsmerter én eller flere ganger i livet. Utstrålende smerte fra ryggen til benet kan være betinget i trykk mot en nerve. Dette er vanligvis forårsaket av en prolaps eller forkalkninger som medfører at nerverotkanalen blir for trang, slik at nerveroten kommer i klem. Trykket mot nerveroten, sammen med betennelsesreaksjon, forårsaker smertetilstanden.

Dr. Vidar Opland er spesialist i ryggkirurgi, og hans spesialfelt er kirurgi innen spinal stenose, prolaps og fiksasjon, i tillegg til diagnostisering og behandling av rygglidelser. Aleris Colosseum-Nobel tilbyr tverrfaglig utredning og behandling av nakke- og rygglidelser.