Skip to Content

Konsultasjon hos proktolog

En proktolog er en lege som er spesialist på sykdommer i rektum eller anus. Våre erfarne proktologer tar imot pasienter til utredning og operasjon av en rekke endetarmsplager.

Vanlige tilstander pasienter kommer til proktolog for er blant annet hemoroider, analfissurer, anale fistler, analprolaps og rektalprolaps.

Opplever du smerter, blod i avføringen eller svie og kløe fra endetarmen kan det være grunn til å oppsøke proktolog for å få utelukket at det er snakk om alvorlig sykdom. Ofte vil man kunne behandle plagene med lokale preparater eller kostholdsråd før man velger kirurgisk behandling.

Pasienter som kommer til konsultasjon hos proktolog bør ta med seg relevant informasjon fra tidligere undersøkelser og eventuelle røntgenbilder eller operasjonsbeskrivelser i de tilfeller dette foreligger.

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Ålesund, tlf: 70 10 00 10

Rektoskopi

Det vil ofte være nødvendig å undersøke endetarmen med rektoskopi. Rektoskopi foregår vanligvis med et stivt, gjennomsiktig rør (rektoskop) som har en lyskilde, slik at legen kan inspisere endetarmen og dens slimhinne. Ren tarm er en forutsetning for en vellykket undersøkelse. Du kan spise og drikke som vanlig forut for undersøkelsen. Du må kjøpe 2 stk Microlax miniklyster på apoteket; det første skal du bruke kvelden før undersøkelsen, og det andre senest 2 timer før oppmøte.

Man kan ta vevsprøver fra slimhinnen og undersøke disse i mikroskop. Marisker (rest av gammel hemoroide) kan også fjernes, du vil da få litt lokalbedøvelse. En rektoskopi kan føles ubehagelig, men er ikke vond, og tar ikke mer enn 2-3 minutter.  


Her får du utført denne tjenesten


Hjörtur Gislason

Hjörtur Gislason

Gastrokirurg

Oslo

Emir Pinjo

Emir Pinjo

Gastrokirurg

Oslo

Tommy Bernhard Johnsen

Tommy Bernhard Johnsen

Gastrokirurg

Ålesund

Asad Ali

Asad Ali

Gastroenterolog

Oslo

Bent Johnny Nergård

Bent Johnny Nergård

Gastrokirurg

Oslo

Ebrahim Aghajani

Ebrahim Aghajani

Gastrokirurg

Oslo


Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >

Synes du det er pinlig å snakke om hemoroider?

Synes du det er pinlig å snakke om hemoroider?

De færreste oppsøker lege, selv om de er plaget med hemoroider. Mange synes det er pinlig å snakke om hemoroider, andre er redd for ytterligere smerter. Spesialist og proktolog Emir Pinjo ved Aleris Sykehus Frogner anbefaler oss å gå til legen før hemoroidene eventuelt vokser seg store.

Les mer >


Back to top