Skip to Content

Helvetesild på øyet

Helvetesild forekommer ofte i ansiktet og er et hudutslett som skyldes reaktivering av vannkoppevirus.

Alle som har hatt vannkopper kan rammes av helvetesild, og sykdommen sees oftere hos pasienter med nedsatt immunforsvar. Risikoen for å så sykdommen øker med alderen, og kan også sees hos friske mennesker uten kjent årsak.

Dersom en nerve som går til øyet er affisert, kan alvorlige øyekomplikasjoner oppstå. Det er derfor viktig å oppsøke lege dersom du merker at utslettet sprer seg til øyet.

Vanlige symptomer:

  • Nummenhet og smerter i hudområdet som nerven forsyner
  • Svie eller kløende smerte (varierer fra mild til meget kraftig)
  • Røde hevelser som raskt utvikler seg til væskefylte blemmer

Her får du utført denne tjenesten


Christine Tvedt

Christine Tvedt

Øyelege

Oslo

Andreas Thorsrud

Andreas Thorsrud

Øyelege

Oslo

Camilla Maaland

Camilla Maaland

Optiker

Oslo

Eirik Sundlisæter

Eirik Sundlisæter

Øyelege

Oslo


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Ekstrakostnad for laboratorieprøver og annet kan påløpe.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >


Back to top