Skip to Content

Etterstær

Etter en grå stær-operasjon kan enkelte oppleve at synet etter hvert blir uklart igjen som følge av etterstær bak den nye linsen. Dette kan løses med en rask og smertefri laserbehandling.

Ved en grå stær-operasjon tar vi den syke, uklare linsen ut av øyet og erstatter den med en kunstig plastlinse. Bak denne plastlinsen etterlates en tynn hinne (linsekapsel) som støtte for den nye linsen og beskyttelse mot glasslegemet som ligger bak den. Epitelceller vokser mellom den nye linsen og linsekapselen. Denne tynne hinnen kalles etterstær og gir uklart syn.

Tilstanden opptrer hyppig etter slike operasjoner. Omtrent 20 % av dem som opereres for grå stær, danner etterstær. Oftest tar det et år eller to før symptomene viser seg, men det kan også komme raskere. Hvis etterstæren medfører at synet igjen blir redusert, er det aktuelt med behandling. Man lager da enkelt en åpning i den fordunklede linsekapselen (etterstæren) med en YAG-laser. Dette tar bare noen minutter og er smertefritt. Dette gjøres etter at pupillene har blitt utvidet ved hjelp av dråper. Det er ikke forsvarlig å kjøre bil etter laserbehandlingen.

En slik behandling fører vanligvis til at man får tilbake det synet man hadde etter operasjonen for grå stær.

 

Ring Aleris øyeklinikk for å bestille time på 22 54 19 10

Pris utredning og behandling


Avdelinger


Christine Tvedt

Christine Tvedt

Øyelege

Oslo

Andreas Thorsrud

Andreas Thorsrud

Øyelege

Oslo

Camilla Maaland

Camilla Maaland

Optiker

Oslo

Eirik Sundlisæter

Eirik Sundlisæter

Øyelege

Oslo


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Ekstrakostnad for laboratorieprøver og annet kan påløpe.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >


Back to top