Skip to Content

Etterstær

Etter en grå stær-operasjon kan enkelte oppleve at synet etter hvert blir uklart igjen som følge av etterstær bak den nye linsen. Dette kan løses med en rask og smertefri laserbehandling.

Ved en grå stær-operasjon tar vi den syke, uklare linsen ut av øyet og erstatter den med en kunstig plastlinse. Bak denne plastlinsen etterlates en tynn hinne (linsekapsel) som støtte for den nye linsen og beskyttelse mot glasslegemet som ligger bak den. Epitelceller vokser mellom den nye linsen og linsekapselen. Denne tynne hinnen kalles etterstær og gir uklart syn.

Tilstanden opptrer hyppig etter slike operasjoner. Omtrent 20 % av dem som opereres for grå stær, danner etterstær. Oftest tar det et år eller to før symptomene viser seg, men det kan også komme raskere. Hvis etterstæren medfører at synet igjen blir redusert, er det aktuelt med behandling. Man lager da enkelt en åpning i den fordunklede linsekapselen (etterstæren) med en YAG-laser. Dette tar bare noen minutter og er smertefritt. Dette gjøres etter at pupillene har blitt utvidet ved hjelp av dråper. Det er ikke forsvarlig å kjøre bil etter laserbehandlingen.

En slik behandling fører vanligvis til at man får tilbake det synet man hadde etter operasjonen for grå stær.

Jeg ønsker time hos øyelege/optiker

Pris utredning og behandling

Øyelege: Etterstær
Pris
Fjerning av etterstær, inkludert utredning kr. 3 400,-
Etterstær
Pris
Etterstær begge øyne, inkludert utredning kr. 4 400,-

Avdelinger

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf Sykehus 22 54 10 00

Tlf Røntgen 22 43 43 43
Øyelege

Ikke nødvendig med henvisning

Aleris har et bredt tilbud innenfor utredning og behandling av øyesykdommer i øyets fremre og bakre segment.

Konsultasjon øyespesialist

Ikke nødvendig med henvisning

Bestill konsultasjon om du har spørsmål eller problemstillinger du ønsker å ta opp med våre øyespesialister.

Grå stær

Katarakt

Ved grå stær oppstår det uklarheter i øyets linse. Dersom tilstanden gir plager i hverdagen vil det kunne være indikasjon for operasjon.

kr. 14 400,-
Bestill time

Grønn stær

Glaukom

Ved grønn stær (glaukom) blir trykket inne i øyet for høyt og synsnerven skades. Vi utreder sykdommen med ulike undersøkelsesmetoder.

Øyelegene ved Aleris, Frogner har spisskompetanse og lang erfaring med utredning og behandling av diabetesrelaterte øyesykdommer.

Vi vil bidra med behandling, gode råd og anbefalinger for å redusere problemet.

kr. 3 935,-
Bestill time
Back to top