Skip to Content

Blodpropp i netthinnen

I øyets netthinne er det rikelig med små blodkar som fører blodet inn i øyet (arterier) og ut igjen (vener.) Både arteriene og venene kan tilstoppes. Da vil blodsirkulasjonene i netthinnen forstyrres og synet kan reduseres som følge av dette.

Dette oppstår som regel ganske akutt men dersom synet ikke reduseres i stor grad eller synet på det andre øyet er godt er det ikke alltid man oppdager at noe har skjedd før etter en tid. Vi anbefaler generelt at man av og til legger hånden over ett øye av gangen for å sjekke synet på hvert øye for seg.

Ved blodpropp i en arterie kommer synstapet i løpet av sekunder, enten forbigående eller irreversibelt. Helt uten smerter. Det er viktig å ta raskt kontakt med allmennlege eller øyelege da det som skjer i øyet kan sidestilles med det som skjer i hjernen ved hjerneslag.

Ved blodpropp i en vene kommer synstapet ofte ikke fullt så raskt. En venetrombose vil gi blødninger og hevelser i netthinnen. Dersom dette rammer skarpsynsområdet vil skarpsynet reduseres. Denne tilstanden kan behandles ved hjelp av injeksjoner i øyet med vekstfaktorhemmer. Av og til brukes også laser. Det gir best prognose for synet å komme raskt i gang med behandling.

Øyelegene ved Aleris, Frogner har spisskompetanse og lang erfaring med utredning og behandling av blodpropper i netthinnen.

 

Symptomer på blodpropp i netthinnen: 

  • Bøyde linjer
  • Uklart/redusert syn

Her får du utført denne tjenesten:Christine Tvedt

Christine Tvedt

Øyelege

Oslo

Andreas Thorsrud

Andreas Thorsrud

Øyelege

Oslo

Camilla Maaland

Camilla Maaland

Optiker og sykepleier

Oslo

Maiken Børstad

Maiken Børstad

Optiker

Oslo

Eirik Sundlisæter

Eirik Sundlisæter

Øyelege

Oslo


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Mistenker du at du har grå stær?

Mistenker du at du har grå stær?

Øyesykdommen grå stær rammer over 50.000 nordmenn hvert eneste år. Heldigvis er det enkelt å behandle, hvis du tar operasjonen tidlig nok.

Les mer >

Elisabeth gikk fra 20 prosent syn til 100: – Jeg er legen evig takknemlig

Elisabeth gikk fra 20 prosent syn til 100

Etter en grundig undersøkelse konstaterte øyelege Tvedt at Elisabeth hadde sykdommen Våt AMD – Aldersrelatert maculadegenerasjon.

Les mer >

Disse øyesykdommene må du være obs på

Disse øyesykdommene må du være obs på

Med alderen blir øynene våre mer utsatte for sykdommer, og synet svekkes. Det er likevel mye du kan gjøre for å se så bra som mulig.

Les mer >

Offentlig avtale innen øyesykdommer

Offentlig avtale innen øyesykdommer

Du betaler kun egenandel som ved et offentlig sykehus.

Les mer >


Back to top