Skip to Content

Blodpropp i netthinnen

I øyets netthinne er det rikelig med små blodkar som fører blodet inn i øyet (arterier) og ut igjen (vener.) Både arteriene og venene kan tilstoppes. Da vil blodsirkulasjonene i netthinnen forstyrres og synet kan reduseres som følge av dette.

Dette oppstår som regel ganske akutt men dersom synet ikke reduseres i stor grad eller synet på det andre øyet er godt er det ikke alltid man oppdager at noe har skjedd før etter en tid. Vi anbefaler generelt at man av og til legger hånden over ett øye av gangen for å sjekke synet på hvert øye for seg.

Ved blodpropp i en arterie kommer synstapet i løpet av sekunder, enten forbigående eller irreversibelt. Helt uten smerter. Det er viktig å ta raskt kontakt med allmennlege eller øyelege da det som skjer i øyet kan sidestilles med det som skjer i hjernen ved hjerneslag.

Ved blodpropp i en vene kommer synstapet ofte ikke fullt så raskt. En venetrombose vil gi blødninger og hevelser i netthinnen. Dersom dette rammer skarpsynsområdet vil skarpsynet reduseres. Denne tilstanden kan behandles ved hjelp av injeksjoner i øyet med vekstfaktorhemmer. Av og til brukes også laser. Det gir best prognose for synet å komme raskt i gang med behandling.

Øyelegene ved Aleris, Frogner har spisskompetanse og lang erfaring med utredning og behandling av blodpropper i netthinnen.

Symptomer: 
Bøyde linjer
Uklart/redusert syn

Jeg ønsker time hos øyelege/optiker

Pris konsultasjon

Konsultasjon øyelege
Pris
Utredning av bakre segment og netthinnesykdommer kr. 2 400

Her får du utført denne tjenesten

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf. Sykehus 22 54 10 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43
AMD (aldersrelatert makuladegenerasjon) er en tilstand der skarpsynet gradvis reduseres ved tørr AMD eller raskt ved våt AMD.

Øyelege

Ikke nødvendig med henvisning

Aleris har et bredt tilbud innenfor utredning og behandling av øyesykdommer i øyets fremre og bakre segment.

Konsultasjon øyespesialist

Ikke nødvendig med henvisning

Bestill konsultasjon om du har spørsmål eller problemstillinger du ønsker å ta opp med våre øyespesialister.

Førerkortattest

Kort ventetid

Våre optikere utfører tester og fyller ut skjema i samsvar med gjeldende krav for synsfunksjon.

Blefaritt

Øyelokksbetennelse

Dette er en øyelokksbetennelse som ofte gir røde, ømme, litt hovne og skjellende øyelokkskanter.

Øyelegene ved Aleris, Frogner har spisskompetanse og lang erfaring med utredning og behandling av diabetesrelaterte øyesykdommer.

Back to top