Skip to Content

Blodpropp i netthinnen

I øyets netthinne er det rikelig med små blodkar som fører blodet inn i øyet (arterier) og ut igjen (vener.) Både arteriene og venene kan tilstoppes. Da vil blodsirkulasjonene i netthinnen forstyrres og synet kan reduseres som følge av dette.

Dette oppstår som regel ganske akutt men dersom synet ikke reduseres i stor grad eller synet på det andre øyet er godt er det ikke alltid man oppdager at noe har skjedd før etter en tid. Vi anbefaler generelt at man av og til legger hånden over ett øye av gangen for å sjekke synet på hvert øye for seg.

Ved blodpropp i en arterie kommer synstapet i løpet av sekunder, enten forbigående eller irreversibelt. Helt uten smerter. Det er viktig å ta raskt kontakt med allmennlege eller øyelege da det som skjer i øyet kan sidestilles med det som skjer i hjernen ved hjerneslag.

Ved blodpropp i en vene kommer synstapet ofte ikke fullt så raskt. En venetrombose vil gi blødninger og hevelser i netthinnen. Dersom dette rammer skarpsynsområdet vil skarpsynet reduseres. Denne tilstanden kan behandles ved hjelp av injeksjoner i øyet med vekstfaktorhemmer. Av og til brukes også laser. Det gir best prognose for synet å komme raskt i gang med behandling.

Øyelegene ved Aleris, Frogner har spisskompetanse og lang erfaring med utredning og behandling av blodpropper i netthinnen.

Symptomer på blodpropp i netthinnen: 

 

  • Bøyde linjer
  • Uklart/redusert syn

Her får du utført denne tjenesten


Christine Tvedt

Christine Tvedt

Øyelege

Oslo

Andreas Thorsrud

Andreas Thorsrud

Øyelege

Oslo

Camilla Maaland

Camilla Maaland

Optiker

Oslo

Eirik Sundlisæter

Eirik Sundlisæter

Øyelege

OsloBack to top