Elin: Tenker ikke over at jeg har proteser!

– Jeg opplevde for en tid tilbake at den høyre hoften min plutselig kollapset, og jeg ble totalt avhengig av krykker. I dag trener jeg og går fjellturer, forteller finnmarkingen Elin I. Holand (43) entusiastisk - bare tre måneder etter hun byttet hofte nummer to hos Aleris.

Elin har MS - og sannsynligvis på grunn av sterk medisinbruk utviklet hun store hofteproblemer. Hos ortoped Kristian Bjørgul ved Aleris i Oslo fikk hun hjelp. Dr. Bjørgul fastslo at hun var nødt til å få satt inn hofteproteser på begge sider.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Aleris, og ikke minst kirurgen, forteller Elin.-  Han var  meget profesjonell og ga meg god informasjon i forkant, slik at jeg følte meg forberedt. Det var en effektiv prosess fra jeg tok kontakt til jeg ble operert.

– Nå er det ikke mer enn tre måneder siden siste operasjon, men jeg tenker faktisk ikke over at jeg har proteser, forteller Elin, og legger til at hun går mye turer i fjellet. Elin opererte først høyre hofte, og deretter venstre hofte året etter.

Dr. Bjørgul har doktorgrad i hoftekirurgi, og var med på å innføre en ny metode for hofteproteseoperasjon, såkalt mini-invasiv hofteprotesekirurgi med fremre tilgang til hofteleddet. Dr. Bjørgul har operert over 800 pasienter med denne banebrytende metoden.

– Vi opplever at pasientene har mindre smerter etter operasjonen og kommer seg raskere enn ved den gamle metoden, forteller dr. Bjørgul.

I dag er seksbarnsmoren tilbake i jobb som markedskonsulent i Kjøllefjord.  

– Jeg er strålende fornøyd med mine nye hofter! Snakker jeg med andre som har hofteproblemer, anbefaler jeg dem å oppsøke Aleris, for der vet dem hva de driver med, avslutter Elin.