Elin: Tenker ikke over at jeg har proteser!

– Den høyre hoften min kollapset plutselig i januar 2016 og jeg ble totalt avhengig av krykker, men nå trener jeg og går fjellturer, kan finnmarkingen Elin I. Holand (43) fortelle entusiastisk, bare 3 måneder etter hun byttet hofte nummer to hos Aleris.

Elin har MS - og sannsynligvis på grunn av sterk medisinbruk utviklet hun store hofteproblemer. Hos ortoped Kristian Bjørgul ved Aleris i Oslo fikk hun hjelp. Dr. Bjørgul fastslo at hun var nødt til å få satt inn hofteproteser på begge sider.

- Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Aleris, og ikke minst kirurgen, forteller Elin.-  Han var  meget profesjonell og ga meg god informasjon i forkant, slik at jeg følte meg forberedt. Det var en effektiv prosess fra jeg tok kontakt til jeg ble operert.

– Nå er det ikke mer enn 3 måneder siden siste operasjon, men jeg tenker faktisk ikke over at jeg har proteser, beskriver Elin, og forteller at hun går mye turer i fjellet. Elin opererte høyre hofte i april 2016 og venstre hofte i juni 2017.

Dr. Bjørgul har doktorgrad i hoftekirurgi, og var med på å innføre en ny metode for hofteproteseoperasjon, såkalt mini-invasiv hofteprotesekirurgi med fremre tilgang til hofteleddet. Dr. Bjørgul har operert over 800 pasienter med denne banebrytende metoden.

”Vi opplever at pasientene har mindre smerter etter operasjonen og kommer seg raskere enn ved den gamle metoden”, forteller dr. Bjørgul.

I dag er seksbarnsmoren tilbake i jobb som markedskonsulent i Kjøllefjord. - Jeg er strålende fornøyd med mine nye hofter! Snakker jeg med andre som har hofteproblemer, anbefaler jeg dem å oppsøke Aleris, for der vet dem hva de driver med, avslutter Elin.