Sporty Hans Olaf: På sykkeltur kort tid etter hofteoperasjonen

Da Hans Olaf fikk beskjed om at han hadde behandlingstrengende artrose i den venstre hoften, gjorde han grundig forarbeid – og valgte Aleris Drammen for sin hofteoperasjon. – Nå har jeg ikke smerter lenger, forteller Hans Olaf som var raskt på beina etter inngrepet og som skryter av oppfølgingen han fikk på Aleris.

Etter to fall i løpet av et halv år der den venstre hoften begge gangene tok støyten, fikk Hans Olaf store smerter og ble halt. Fastlegen sendte ham til MR hos Aleris og etter konsultasjon hos ortoped ble det konstatert at han hadde artrose og burde opereres. Gjennom sitt yrke kjenner Hans Olaf helsetjenesten bedre enn de fleste, og han gjorde derfor grundige forundersøkelser før han bestemte seg for å la seg operere.

Hvorfor valgte du Aleris?

-Det er egentlig tre gode grunner til at jeg valgte Aleris, forteller Hans Olaf. –For det første ble min kollega operert ved Aleris Drammen for nøyaktig ett år siden. Den ortopediske kirurgen, Arne Kristian Aune, opererte begge hennes hofter –samtidig, og hun er svært fornøyd med resultatet. For det andre, så sjekket jeg resultatene på Norsk hofteregister, og der ligger Aleris Drammen helt på topp, på en svært god andreplass, fortsetter han.  – Og sist, men ikke minst, så fortalte fastlegen min at begge hans sønner er blitt operert hos den samme kirurgen.

Personlig oppfølging

En særegen atmosfære, kvalitet og oppfølging er ord Hans Olaf bruker for å beskrive Aleris. -Behandlingen på Aleris Drammen var personlig, rolig og behagelig, forteller Hans Olaf som har sin første arbeidsdag når vi snakker med ham seks uker etter operasjonen. –Det blir en helt egen oppfølging på postoperativ avdeling når det bare er fire pasienter der samtidig. Det var nesten som å være på hotell! Helsepersonellet på avdelingen passet godt på meg. Dagen etter kunne jeg dra hjem, og jeg var raskt på beina igjen – uten smerter!

-Før jeg ble operert, spiste jeg mye smertestillende, forklarer Hans Olaf. – Etter inngrepet har jeg nesten ikke hatt behov for smertestillende i det hele tatt! Jeg kastet krykkene med nesten én gang, og etter tre uker gikk jeg uten noe støtte i det hele tatt.

Aktiv hverdag

For Hans Olaf er det viktig å kunne bevege seg og ha en aktiv fritid. Hans liste over fritidsaktiviteter er imponerende. – Jeg driver med nesten alt av sport, minus ballspill, på fritiden, forteller han. Og listen hans er lang nok til å bli skikkelig imponert: Hans Olaf liker å dykke, svømme, seile, padle, gå på skøyter, løpe maraton, sykle Birken, gå langrenn og stå alpint, gå toppturer og klatre – for å nevne noe. Og da er det klart at hoftesmerter ikke kan komme i veien! Det var på langrennsski han først falt i januar i fjor, men nå gleder han seg til å gå på ski igjen. –Jeg kommer til å være forsiktig i utforbakkene  nå, men det skal bli fint å ta i på flatene, sier Hans Olaf. Det tok bare få uker før den aktive mannen var på tur første gang etter operasjonen, først på stuegolvet rett etter inngrepet og deretter på sykkel.

 

Ønsker du vurdering hos en av våre dyktige ortopeder?

Send inn dette skjema, også tar vi kontakt med deg!

Jeg ønsker time hos ortoped