Skip to Content

Plantar fascitt

Plantar facitt er den vanligste årsaken til hælsmerter. Det oppstår mikrorifter og irritasjon i festet for fotsålens senekappe der den fester seg mot hælbeinet. Mikroriftene har vanskelig for å gro fordi blodsirkulasjonen er dårlig.

I første omgang er behandlingen avlastning med hælpute og krykker en tid samt is og smertestillende medisin. Sjokkbølger (ESWT) og tøyning av fotbuen har en veldokumentert virkning på tilstanden. Sjokkbølgene øker sirkulasjonen og stimulerer derfor tilhelingen av skaden. Dersom dette ikke fører frem, er det indikasjon for operasjon.

Operasjonen

Gjøres i lokalbedøvelse og avslappende medisin. Senekappens feste renses opp for degenererte og skadde fibre og små kanaler lages i beinfestet for å stimulere tilheling. Etter operasjonen må du delbelaste på krykker i tre uker. Deretter gjenopptar du aktiviteten gradvis. Rehabiliteringstiden er varierende og mest i forhold til hvilket arbeid eller idrett du skal tilbake til.

 

Komplikasjoner

Som ved all annen kirurgi er det risiko for komplikasjoner. Disse er ikke hyppige, men du bør være klar over dem før operasjonen:

  • Infeksjon
  • Manglende bedring, tilstanden kan komme tilbake
  • NerveskadeKneleddet rammes ofte av artrose

Kneleddet rammes ofte av artrose

Kneartrose er smertefullt og kan gi redusert livskvalitet. Her kan du lese om tilstanden.

Les mer >

Hva er artrose?

Hva er artrose?

Artrose, også kjent som slitasjegikt, er en leddlidelse som rammer store deler av befolkningen.

Les mer >

Hofteleddet - en oversikt

Hofteleddet - en oversikt

Hofteleddet forbinder benet med kroppen. Det er et stabilt ledd som styres av sterke muskler.

Les mer >

Hvilken hofteoperasjon passer når?

Hvilken hofteoperasjon passer når?

Hofteoperasjoner kan hjelpe mot mange plager, og det finnes flere operasjonstyper. Her kan du lese om noen, og hva operasjonene kan hjelpe mot.

Les mer >

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne, også kalt «runners knee», er en tilstand som oftest oppstår hos de som driver utholdenhetsidrett eller -trening.

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >Back to top