Skip to Content

Plantar fascitt

Plantar facitt er den vanligste årsaken til hælsmerter. Det oppstår mikrorifter og irritasjon i festet for fotsålens senekappe der den fester seg mot hælbeinet. Mikroriftene har vanskelig for å gro fordi blodsirkulasjonen er dårlig.

I første omgang er behandlingen avlastning med hælpute og krykker en tid samt is og smertestillende medisin. Sjokkbølger (ESWT) og tøyning av fotbuen har en veldokumentert virkning på tilstanden. Sjokkbølgene øker sirkulasjonen og stimulerer derfor tilhelingen av skaden. Dersom dette ikke fører frem, er det indikasjon for operasjon.

Operasjonen

Gjøres i lokalbedøvelse og avslappende medisin. Senekappens feste renses opp for degenererte og skadde fibre og små kanaler lages i beinfestet for å stimulere tilheling. Etter operasjonen må du delbelaste på krykker i 3 uker. Deretter gjenopptar du aktiviteten gradvis. Rehabiliteringstiden er varierende og mest i forhold til hvilket arbeid eller idrett du skal tilbake til.

Komplikasjoner

Som ved all annen kirurgi er det risiko for komplikasjoner. Disse er ikke hyppige, men du bør være klar over dem før operasjonen:

  • Infeksjon
  • Manglende bedring, tilstanden kan komme tilbake
  • Nerveskade

Finn din nærmeste avdeling


Arne Kristian Aune

Arne Kristian Aune

Ortoped

Drammen

Eirik Johan Solheim

Eirik Johan Solheim

Ortoped

Bergen

Kristian Bjørgul

Kristian Bjørgul

Ortoped

Oslo

Morten Sørgård

Morten Sørgård

Ortoped

Bergen/Bodø


Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >


Back to top