Skip to Content

Plantar fascitt

Plantar facitt er den vanligste årsaken til hælsmerter. Det oppstår mikrorifter og irritasjon i festet for fotsålens senekappe der den fester seg mot hælbeinet. Mikroriftene har vanskelig for å gro fordi blodsirkulasjonen er dårlig.

I første omgang er behandlingen avlastning med hælpute og krykker en tid samt is og smertestillende medisin. Sjokkbølger (ESWT) og tøyning av fotbuen har en veldokumentert virkning på tilstanden. Sjokkbølgene øker sirkulasjonen og stimulerer derfor tilhelingen av skaden. Dersom dette ikke fører frem, er det indikasjon for operasjon.

Operasjonen

Gjøres i lokalbedøvelse og avslappende medisin. Senekappens feste renses opp for degenererte og skadde fibre og små kanaler lages i beinfestet for å stimulere tilheling. Etter operasjonen må du delbelaste på krykker i tre uker. Deretter gjenopptar du aktiviteten gradvis. Rehabiliteringstiden er varierende og mest i forhold til hvilket arbeid eller idrett du skal tilbake til.

 

Komplikasjoner

Som ved all annen kirurgi er det risiko for komplikasjoner. Disse er ikke hyppige, men du bør være klar over dem før operasjonen:

  • Infeksjon
  • Manglende bedring, tilstanden kan komme tilbake
  • Nerveskade


Arne Kristian Aune

Arne Kristian Aune

Ortoped

Drammen

Eirik Johan Solheim

Eirik Johan Solheim

Ortoped

Bergen

Kristian Bjørgul

Kristian Bjørgul

Ortoped

Oslo

Morten Sørgård

Morten Sørgård

Ortoped

Bergen/Bodø

Paal Arnesen

Paal Arnesen

Ortoped

Agder


Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne, også kalt «runners knee», er en tilstand som oftest oppstår hos de som driver utholdenhetsidrett eller -trening.

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Mange årsaker til skuldersmerter

Mange årsaker til skuldersmerter

Her kan du lese om noen av de vanligste årsakene til smerter i skuldrene, og hva du kan gjøre hvis dette rammer deg.

Les mer >

Hofteartroskopi-pasient:  -Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Aleris! Nå kan jeg fortsette å leve det livet jeg ønsker!

-Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Aleris! Nå kan jeg fortsette å leve det livet jeg ønsker!

Det sier Gard (35) på tremånederskontroll etter en hofteartroskopi hos ortoped Harald Hovind ved Aleris Frogner i Oslo

Les mer >

Ortoped i Oslo

Ortoped i Oslo

I Oslo har vi dyktige og erfarne spesialister på hofteledd, kneledd, håndledd, fotledd, skulder, albue og idrettsskader.

Les mer >

Offentlig avtale innen ortopedi

Offentlig avtale innen ortopedi

For deg som pasient innebærer dette at du kan komme til Aleris for konsultasjon og eventuell operasjon, og ikke betale mer enn du ville gjort ved et offentlig sykehus.

Les mer >


Back to top