Kun 4 uker etter hofteproteseoperasjonen kan jeg gå flere km uten krykker!

- Jeg har hatt vondt i over 9 år, og allerede dag én etter hofteoperasjonen var store deler av smertene borte. -Før hofteproteseoperasjonene hadde jeg så vondt at jeg måtte krype for å komme meg rundt. Da de sendte meg hjem fra jobben skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe, forklarer Reidar, hofteprotesepasient (61 år).

-Jeg har hatt sterke artrosesmerter i hoftene i 9 år. Det har vært kramper i musklene, og alt av aktivitet har egentlig vært vondt. Jeg tåler en del smerter, men til slutt sendte jobben min meg hjem og ba meg kontakte helseforsikringen min. Det var nok lurt, for jeg tenkte at det kanskje bare kom til å gå over, men det gjorde jo ikke det. Ortoped Kristian Bjørgul som opererte hoften min fortalte meg at det ikke var mye igjen av brusken.

Artrose, eller slitasjegikt, er en sykdom som rammer leddene. Hyppigst rammes leddene i knær, hofter, hender og ryggraden. Ved artrose blir brusken i leddet gradvis slitt helt ned og kan forsvinne helt.

Ortoped Kristian Bjørgul kommer inn på sengeposten for å sjekke pasienten og forklarer at han er godt fornøyd med operasjonen. Reidar skal nå videre på rehabilitering da han bor alene og trenger litt ekstra hjelp til å trene seg opp.

- Alt henger sammen på Aleris. Det er så fint. Jeg hadde røntgen og operasjon samme dag! Og nå ligger jeg her på sengeposten med enda en ny hofteprotese. Jeg tok den første i mai, og nå ca et halvt år etter tar jeg nummer to. Jeg gleder meg voldsomt til å gjøre alt av sport og aktivitet igjen. Bare det å vaske leiligheten min – uten smerter! Det skal bli godt, avslutter Reidar.

Litt over 4 uker etter operasjon tar vi kontakt med Reidar igjen. Han har vært 2 uker på rehabilitering og føler seg sterk. - Jeg er fortsatt veldig fornøyd forteller han. Bare i dag har jeg gått flere kilometer uten krykker! Det er viktig å trene, og det skal jeg fortsette å være flink til. Jeg er veldig glad jeg ble operert på Aleris, avslutter Reidar.