Skip to Content

Hammertå

Hammertå er en feilstilling i en eller flere små tær. En slik feilstilling kan gi opphav til smerter og gnagsår og i plagsomme tilfeller kan det være aktuelt å behandle dette kirurgisk.

Tilstanden forekommer vanligvis på begge føtter, og fører til smerter og fortykkelser under tåas grunnledd og over de andre leddene. Smertene utløses gjerne av trykk mot hammertåa, f.eks ved bruk av trange sko og ved løping. Har du hammertå kan det være vanskelig å finne passende sko. Tilstanden er vanlig blant eldre.

Operasjon

Kirurgen fjerner deler av beinvevet i tåen slik at tåen rettes ut.

 

Opptrening

Du må bruke krykker i noen dager etter operasjonen, deretter kan du belaste hælen. Etter ca. 1 uke kan du belaste foten til smertegrensen. Det er vanlig at du kan ha hevelse i foten i flere mnd. Sitt med beinet høyt de første dagene. Kuldepakning og ispose kan hjelpe på hevelsen.

 

Bandasjer/sår

Bandasjen du får på etter operasjonen skal stå på i 3-4 dager. Plasterstrips fjerner man selv etter 12 dager, sting fjernes etter 14 dager hos egen lege.

 

Dusjing

Bandasjen dekkes med plast, for eksempel "gladpack" eller plastpose som tapes over bandasjen. Blir bandasjen våt, må den skiftes. Operasjonsområde må være tørt.

 

Smerter

Betennelsesdempende medisin Voltaren 50 mg 3 ganger daglig tas i 5-7 dager sammen med mat. Dette reduserer smerte og hevelse i leddet. Betennelsesdempende medisin kan gi magesmerter/magesår. Avslutt behandlingen umiddelbart dersom magesymptomer oppstår.

 

Sykmelding

Det er vanlig med sykmelding ca. 1-3 uker.

 

Komplikasjoner

Disse er heldigvis ikke hyppige, men sårbetennelse, manglende tilheling av beinet og vedvarende smerter forekommer.  Ved tegn på komplikasjoner, ta kontakt med oss.Arne Kristian Aune

Arne Kristian Aune

Ortoped

Drammen

Eirik Johan Solheim

Eirik Johan Solheim

Ortoped

Bergen

Kristian Bjørgul

Kristian Bjørgul

Ortoped

Oslo

Morten Sørgård

Morten Sørgård

Ortoped

Bergen/Bodø

Nils Jacob Andersson

Ortoped

Bergen


Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne, også kalt «runners knee», er en tilstand som oftest oppstår hos de som driver utholdenhetsidrett eller -trening.

Les mer >

Mange årsaker til skuldersmerter

Mange årsaker til skuldersmerter

Her kan du lese om noen av de vanligste årsakene til smerter i skuldrene, og hva du kan gjøre hvis dette rammer deg.

Les mer >

Slik beskytter du knærne dine når du løper

Slik beskytter du knærne dine når du løper

Selv om alle har godt av å trenes, kan løping føre til skader og slitasje hvis du ikke passer på – og knærne dine er spesielt utsatt.

Les mer >

Hofteartroskopi-pasient:  -Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Aleris! Nå kan jeg fortsette å leve det livet jeg ønsker!

-Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Aleris! Nå kan jeg fortsette å leve det livet jeg ønsker!

Det sier Gard (35) på tremånederskontroll etter en hofteartroskopi hos ortoped Harald Hovind ved Aleris Frogner i Oslo

Les mer >

Ortoped i Oslo

Ortoped i Oslo

I Oslo har vi dyktige og erfarne spesialister på hofteledd, kneledd, håndledd, fotledd, skulder, albue og idrettsskader.

Les mer >


Back to top